Altinjanin 112

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Re: Altinjanin 112

Post by aleko-2141 »

Gori si od malog deteta, sve pokvaris što nikom nije uspelo :-D

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Ma nije tu ništa skupo. INA zatezač i trkač su 4500 i 3500, što opet nije skupo kad se uzme u obzir koliko na kraju košta loš ležaj. Ajd ventilator je verovatno malo zacenjen, trebao si reći da ćeš ga menjati pa da ti pogledam kod ovih mojih pošto je, ali ako su ti ga prodali ti što su ugradili imaš i makar neku garanciju.

Boki78

Post by Boki78 »

Nova godina, nove investicije. Ja pazario novi anlaser za 8500 i sad palim ostavljajuci utisak da vozim nisana. Mnogo mocan zvuk ima, plus ba minusu vrti bez trunke naprezanja ...

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Gde se ima tu se prosipa :-D

bruyoni

Post by bruyoni »

Što ga nisi samo očistio, podmazao reduktor i zamenio četkice. Moj iznutra ko nov bio samo se četkice raspale totalis i nakon promene vrti ko blesav

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Aj meni kupi altelnator :-D

bortlonger
Automobil: lada

Post by bortlonger »

Boki78 wrote:Nova godina, nove investicije. Ja pazario novi anlaser za 8500 i sad palim ostavljajuci utisak da vozim nisana. Mnogo mocan zvuk ima, plus ba minusu vrti bez trunke naprezanja ...
dok ima ovaca, bice i vune..( nista licno )
Vas gospodo svrbi mnogo dzep...
ko jos kupuje novi anlaser, ventilator.. heh..
sad ste glavni .. jedan pali, drugi duva.... oba se ne cuju..
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat

bortlonger
Automobil: lada

Post by bortlonger »

aleko-2141 wrote:Aj meni kupi altelnator :-D
oces ja da ti prodam... nije nov, ali radi posao bolje od novih
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Zezam se, zamenio sam regler sad fercera ko nov, problem su regleri

dejo

Post by dejo »

Baš nedavno sam skinuo ventilator na 2103. Cvilio je kad radi. Rastavio ga komplet. Dobro očistio, podmazao i sad radi tiho.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Tako i ja u par godina, on reče da mu nije bilo pomoći

bruyoni

Post by bruyoni »

bortlonger wrote:
Boki78 wrote:Nova godina, nove investicije. Ja pazario novi anlaser za 8500 i sad palim ostavljajuci utisak da vozim nisana. Mnogo mocan zvuk ima, plus ba minusu vrti bez trunke naprezanja ...
I novo kvačilo, nove gume, kvalitetno ulje... nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari, ko heć da se bahati volja mu

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

bortlonger wrote:
-ja jesam glavni...problem?
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

Ja da sam hteo da rasturam,i da se bakcem s tim,prosao bih verovatno malo jeftinije..prvo,nemam vremena,drugo,nemam zivaca...trece,posle 13,5 godina sluzbe,verujem da je odsluzio svoje..tako,da zbog takvih komentara kao sto je tvoj,ja nisam na forumu,tj..malo sam se distancirao...a nemam snage zaista da se prepirem i objasnjavam...i jos nesto,naucuio sam na ovom forumu dosta,tako da mogu slobodno da kazem da sam DR za 112 seriju,posle toliko godina voznje,i problema i svega ostalog....
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

Boki78

Post by Boki78 »

bruyoni wrote:Što ga nisi samo očistio, podmazao reduktor i zamenio četkice. Moj iznutra ko nov bio samo se četkice raspale totalis i nakon promene vrti ko blesav
Bolovanje bi me kostalo znacajno vise od novog anlasera. Napolju debeo minus, garaza u kojoj mogu da radim koliko dugo hocu mi je na suprotnom kraju grada, a usput je i ona ledara, samo sto mi glava ne bi bila u snegu vec iznad ledenog betona. Da dam nekom da radi, tesko, sa samarom to ne ide, imao bih cast da gledam kako dobijem sranje za neke pare. Ovako je ispalo ubedljivo najjeftinije i najbezbolnije. Imao sam srecu da iz nekog 4/5 verglanja hoce da sastavi, uzeo anlaser, otisao kod kuminog brata u grejanu garazu digao auto na dvostubnu i zameno ga za 15 minuta. Bolovanja nema, auto vozan, mogao sam na posao bez problema i ja sretan. :)
bortlonger wrote:
Vidis postoje okolnosti u kojima se nesto radi. Sama tehnika se nikad ne stavlja van konteksta okolnosti i ekonomike. Da je klepio letos tokom neradnih dana bio bi popravljen, jer bih imao vremena i za demontazu, za rad na njemu, probu, eventualnu ponovnu doradu, pa probu itd ali ovako, po zimi, sa temperaturama nizim od -10 na zavejanom parkingu nema sanse ni da mi padne na pamet, kako god mislim da je ovca ipak sacuvala staru i posejala novu vunu najbolje sto je mogla :)

Post Reply