Nekome je isplaljivije da kupi sve novo i ide dalje da si zaradjuje pare svojim poslom.bortlonger wrote:dok ima ovaca, bice i vune..( nista licno )Boki78 wrote:Nova godina, nove investicije. Ja pazario novi anlaser za 8500 i sad palim ostavljajuci utisak da vozim nisana. Mnogo mocan zvuk ima, plus ba minusu vrti bez trunke naprezanja ...
Vas gospodo svrbi mnogo dzep...
ko jos kupuje novi anlaser, ventilator.. heh..
sad ste glavni .. jedan pali, drugi duva.... oba se ne cuju..
Altinjanin 112
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
Re: Altinjanin 112
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Još gledam što mi ti odgovaraš a kad sam pisao nisam ni primetio da si ti promenio anlaser, mislio sam da je Alti pa razmišljam da je dok su mu menjali ventilator sam mogao zameniti četkice il bendiks i podmazati redukciju al samarin je drugačiji on vrti na silu. U svakom slučaju središ ga kad se ugreje pa imaš u rezervi.Boki78 wrote:Bolovanje bi me kostalo znacajno vise od novog anlasera. Napolju debeo minus, garaza u kojoj mogu da radim koliko dugo hocu mi je na suprotnom kraju grada, a usput je i ona ledara, samo sto mi glava ne bi bila u snegu vec iznad ledenog betona. Da dam nekom da radi, tesko, sa samarom to ne ide, imao bih cast da gledam kako dobijem sranje za neke pare. Ovako je ispalo ubedljivo najjeftinije i najbezbolnije. Imao sam srecu da iz nekog 4/5 verglanja hoce da sastavi, uzeo anlaser, otisao kod kuminog brata u grejanu garazu digao auto na dvostubnu i zameno ga za 15 minuta. Bolovanja nema, auto vozan, mogao sam na posao bez problema i ja sretan.bruyoni wrote:Što ga nisi samo očistio, podmazao reduktor i zamenio četkice. Moj iznutra ko nov bio samo se četkice raspale totalis i nakon promene vrti ko blesav
-
Boki78
Yep, Samarin je direktni, nema redukciju. Uglavnom tako ce i biti, kada dodju topliji dani, napecam malo vremena pa odradim ovaj. Angazovanje elektricara za tako nesto je jednako bacanju para i vremena. Sa boljim meteo uslovima bice i prilike da se vidi sta je uradjeno, a dobro je imati agregat u rezervi, zlu ne trebalo 
imenjače 100% se slažemdejca wrote: Nekome je isplaljivije da kupi sve novo i ide dalje da si zaradjuje pare svojim poslom.
Pa stvarno, meni se više isplati da oteram kola kod majstora na servis nego sam da nagadjam dali sam dobro odradio poso. Ja bih se zamlaćivao nekoliko dana da uštedim 3000 din. i dali ću da uradim kako treba. A bolje je da za ta nekoliko dana napravim barem desetak sanki i uzmem 20.000-30.000 din. A posebna priča što vremena nemam nikad, ni leti ni zimi, cvećarski posao nema pauzu 365 dana.
-
bortlonger
- Automobil: lada
to mu dodje da si odlican majstor za sanke, a majstor za kola.??? 
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat
-
Boki78
Postoje odavno, jos je cipelko kupio takav za svoju samaru jer direktnim nije mogao da zavrti onaj traktorski ispuvak.
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Evo malo i mene...da osvezimo temu...satic kuca 128.000..promenjeno ulje,Wolf sipano,i aditiv MOS2.Lique Molly. Posle skoro 1000 km predjenih,motor mnogo tisi i ravnomernije radi.Odradjen i servis plina,oba filtera zamenjena. Do sada na plinu presao preko 50.000,malo preko,bez greske ijedne. Idemo dalje
-zima prosla,nigde ne pokazuje tragove rdje,skoro sam prao detaljno,ko zmaj
-zima prosla,nigde ne pokazuje tragove rdje,skoro sam prao detaljno,ko zmaj
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Aj ne laži, crno pa se ne vidi :-D
Hteo sam te danas zvati, bio sam sa Pedjom al jbg, Dejca to ti je ono što sam i ja sipao, cena mu varira, jedan sam platio 890 a drugi 750, zavisi kako gde.
Hteo sam te danas zvati, bio sam sa Pedjom al jbg, Dejca to ti je ono što sam i ja sipao, cena mu varira, jedan sam platio 890 a drugi 750, zavisi kako gde.
-
masan_motor
Što sipate te aditive? Loš motor ili ulje nije dobro? Ja nikada nisam sipao te aditive, jednostavno uvek odaberem najbolje ulje za stanje motora i pokaže mi se bolje nego ikakav aditiv. Sintetika za nove i odlične motore, polusintetika za načete i za krševe gusto mineralno.
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Taj aditiv sam sad prvi put sipao,dosta sam citao i pratio ko je sipao,raspitivao se,pa hajde da sipam. Flasica 330ml je oko 750 din,u KIT COMMERCU.Ja nikada nisam stedeo na kvalitetu,kao i a ulju.Na 10.000 predjenih prosli put sam dolio oko 1l ulja.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
-
masan_motor
Mamipara. To ti je normalna potrosnja za ladin motor sa 100.000 km neke polusintetike.