Lada Niva 1.9 mTDI

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Marety
Automobil: Lada Vaz 21063

Re: Lada Niva 1.9 mTDI

Post by Marety »

Steta sto si sredio ladu, a prodajes je...
Drive with style,drive like a BOSS,drive Old school

cjumper
Automobil: LADA NIVA

Post by cjumper »

Marety wrote:Steta sto si sredio ladu, a prodajes je...
To za prodaju, to sam na vagi, bi nebi, ali ako bi ju prodao uzeo bi drugu i ponovno krenuo u sličan projekt.

Ali sad trenutno imam u planu uzeti od šumarije Ladu Nivu 2004. godina sa servom u voznom stanju i sa papirima za 500 eura.
Tj. ja i majstor svaki 200eura, pa prebaciti na moju sve dobre dijelove, a ostali dio rasprodati u dijelove.

Marety
Automobil: Lada Vaz 21063

Post by Marety »

Video sam je slucajno na oglasima kad sam gledao lade kod vas pa se pitam zasto li bi je prodao ako je sredio? Nesto mi nije bilo jasno.. :D
Drive with style,drive like a BOSS,drive Old school

cjumper

Post by cjumper »

Marety wrote:Video sam je slucajno na oglasima kad sam gledao lade kod vas pa se pitam zasto li bi je prodao ako je sredio? Nesto mi nije bilo jasno.. :D
Problemi, problemi,

Pušta mi ulje na semering sa ove strane motora od getribe, tako da praktički mora motor van tj. podići ga promjeniti semering i natrag ga namontirati,

Pošto je to veliki posao, dali imate savjete što još uz put pogledati provjeriti tj. zamjeniti.

Vidio sam da mi kisa tj. pušta i ulje iz getribe negdje oko hardijevog zgloba, pa neznam dali se i to isplati mjenjati ?

Koliki je normalni luft reduktora, kad sam skinuo jedan kardan, mogao sam pomicati pločicu na koju je on inače pričvršćen za cca 5 - 10mm, a da se prednji kardan nije ni pomaknuo, znači ima neki prazan hod od cca 8mm dali je to normalno ?

Za zadnji diff se baš nesječam, ali mislim da ima prazni hod oko 5mm ?

cjumper

Post by cjumper »

Evo malo novosti i od mene:

Nabavljeno vitlo:

Image

Image

Image

Molim prijedloge i ideje za nosač vitla ???

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

ImageImageImage

Po meni, idealno je kao na ovim slikama. Da ne bude previsoko jer bi zaklanjalo hladnjak. Da ne bude branik previše izvučen napred jer bi remetio prilazni ugao. Dakle, najbolje da je u braniku.

cjumper

Post by cjumper »

Hvala, na savjetima.

Napravio sam nosač "home made", za male pare i kratko vreme.

Sutra stavim slike.

lasta
Automobil: niva

Post by lasta »

Image
Image
Image
Image
Image
ovako sam ja rešio
lasta

cjumper

Post by cjumper »

Image

Image

Image

Image

Image

Dare

Post by Dare »

Zamerka: Koturača se nalazi iznad nivoa branika, pa kada krene da izvlači vozilo ima da uvrne branik na dole jer će se javiti moment uvijanja. Takođe mislim da je ceo ovaj nosač vitla suviše slab.

Obrati pažnju, na svim gornjim slikama, ovaj deo gde vitlo uvlači sajlu nalazi se u nivou branika, tj njegovih nosača.

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

A ova rasponka sto je usrafljena izmedju nosaca branika nije li ona dovoljna.
Mozda se treba skinuti branik i ipod njega napraviti jaku armaturu koja ce trpeti silu izvlacenja a branik vratiti preko nje ali da se oslanja na nju.

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

gornji bull bar ima kacenje vitla u 6 tacaka preko 11 srafova dok ovaj donji ima u 2 tacke sa 2 srafa to je osnovna mana. veliko naprezanje ankera branika u karoseriji(pri jacim potezanjima za slabija nije problem) to bi trebalo pravilnije rasporediti sto je gore i prikazano u rastavljenoj slici...
dobar branik i nosac su skupi ne bez razloga... ;)
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

cjumper

Post by cjumper »

Dare wrote:Zamerka: Koturača se nalazi iznad nivoa branika, pa kada krene da izvlači vozilo ima da uvrne branik na dole jer će se javiti moment uvijanja. Takođe mislim da je ceo ovaj nosač vitla suviše slab.

Obrati pažnju, na svim gornjim slikama, ovaj deo gde vitlo uvlači sajlu nalazi se u nivou branika, tj njegovih nosača.

Nosač je pričvršćen sa dva šarafa na nosače branika i sa dva šarafa za branik.

Ovo za moment uvijanja mi nije jasno ?

Sajla ide sa gornje strane osovine na koju je namotana, a okvir je točno u sredini u odnosu na kolotur na kojem je sajla.

Hodao sam ispred nje i upravljao sa vitlom na daljinski i nije bilo nikakvih uvijanja savijanja ili slično, radilo se o vuči u dosta jaki brijeg.

Ne koristim ja to u extremnim uvjetima.

Uglavnom mi treba kad idem u vinograd, a snijeg je preko pola metra da mi pomogne na usponu 2 puta po 30 metara i to je uglavnom to.

Dare

Post by Dare »

Pa pošto je vitlo iznad visine nosača branika, sila teži da uvrne branik na dole.

cjumper

Post by cjumper »

A stigao je i diff:

Image

Image

Image

Image

Image

Malo opis-a:

Po kategoriji.
STANDARD (stezanje 4-6 kg * m) (Civil) - uporaba vozila u urbanom okruženju s putovanja u zemlju, vikendica, itd Aktivno korištenje u zimskim uvjetima. Trčanje do 30% off-road.

TURIZAM (stezanje 6-8 kg * m) - kilometraža do 70% off-road. Korištenje automobila za aktivan odmor (ribolov, lov, transporta prikolice s brodom, korištenje vozila brdske, promet na muljevitim područjima) ili za komercijalne svrhe, i (popravak jedinica, službi zaštite okoliša, MES, šumari, ruralni medicine, lovci , ribari, turisti, itd).
Do 70% off-road. Najbolji izbor za ugradnju na stražnju osovinu kotača pogon vozila.

SPORT (stezanje 8-10 kg * m i "posebna smetnji") - Auto Racing. Cijeli off-road.
Vijaka s ograničenim proklizavanjem razlike su dostupni:
- Kategorija "Standard" i "Turizam" je dostupan uz blokiranje faktorom 50% i povećati koeficijent blokira 70% UCB.
- Kategorija "Sport" - samo faktor blokira 70% UCB.
Na stražnju osovinu kotača pogon vozila, preporučljivo je instalirati diferencijala s ograničenim proklizavanjem UCB (70%).
Za sudjelovanje u moto događanja off-road, reli križ, rally, itd, na svim vrstama vozila, preporučljivo je instalirati zaključavanje diska.
Disk lock omjer blokirovaya do 90%, uz mogućnost postavljanja "Start 90%" i "Universal 45x45%."
Disk s ograničenim proklizavanjem razlike su dostupni u kategoriji "Sport" i "Turizam":
Posebna nepropusnost, postavljen na red.

Više info na http://www.val-racing.ru/

Post Reply