BA3 2109
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
Re: BA3 2109
Pa sto ne pali ventilator pola sata ako je kazaljka riknula ?????
-
travelman
Kada sam rekao termodavac, mislio sam na to sto vi nazivate termoprekidac na hladnjaku koji pali ventilator. U moje vreme se to zvalo termodavac a mislim da mu je to i strucan naziv. A posto se kod tebe, skoro, pali ventilator znaci da ti nije umro termodavac nego postoji mogucnost da ti je umro AUTOMAT POKAZIVACA TEMPERATURE ili kako ga ko vec krsti. On daje impuls skali koja pokazuje temperaturu a njega ces proveriti tako sto ces izvuci tu buksnu iz njega i spojiti sa masom bilo gde. Ako ti skala od temperature zakuca skroz DESNO, onda je on umro i to je najmanje sto je moglo da ti se desi. Mislim da moras dati kontakt kada to budes proveravao.
Last edited by travelman on Sat May 31, 2014 1:01 am, edited 1 time in total.
Nece
.....debeo krug po naselju,gore do na vr brda....vratio se...i pustio ga da radi u mestu,digao haubu i krenuo da cackam kontakte,creva itd.....ali se nije ventilator upalio ni jednom za svo to vreme
Sutra je radna akcija...krecem redom ...od osiguraca pa na dalje....Mene samo buni skazaljka....sto je mrtva skroz!!! Da se pomeri milimetar,trazio bi kvar u hladnjaku i termo prekidacu ....ovako mi smrdi na davac (zbog skazaljke).....ali me sad ventilator baca u rebus - sto se ne javlja.....
Ma zabagrelo sve od stajanja
......mora to sve lepo novo i mir u ludnici.
Evo nadjoh ovo na forumu
viewtopic.php?t=2861&start=0&postdays=0 ... highlight=
Sutra je radna akcija...krecem redom ...od osiguraca pa na dalje....Mene samo buni skazaljka....sto je mrtva skroz!!! Da se pomeri milimetar,trazio bi kvar u hladnjaku i termo prekidacu ....ovako mi smrdi na davac (zbog skazaljke).....ali me sad ventilator baca u rebus - sto se ne javlja.....
Ma zabagrelo sve od stajanja
......mora to sve lepo novo i mir u ludnici. Evo nadjoh ovo na forumu
viewtopic.php?t=2861&start=0&postdays=0 ... highlight=
-
travelman
Ako ne pali ventilator, vidi da li imas plus na jednoj od te dve zice na davacu na hladnjaku. Ako nema, cimni osigurace da nije izgubio kontakt. Ako ima zive struje, izvuci obe buksne i direktno ih spoji. Ako opet ne radi, vidi da li je dobra masa. Negde gubi kontakt.
A za skazaljku proveri tako sto ces zicu iz automata spojiti sa minusom.
Spremi neku polovnu navigaciju i problem ce biti resen ...
... pre mesec dana naglo zakocim a navigacija mi sa desnog sedista sleti i nabode se ekranom na lavlju kandzu koja je stajala na desnoj patosnici. Popizdeo sam...
...
A za skazaljku proveri tako sto ces zicu iz automata spojiti sa minusom.
Spremi neku polovnu navigaciju i problem ce biti resen ...
Imao je matori manju od moje ,pa ako je nije nekom dao - otecemo je.......pitacu ga sutratravelman wrote:Spremi neku polovnu navigaciju
Je l' ti radi sirena u autu? Ako radi, onda je dobar i osigurac koji pali- gasi ventilator, jer su na istom osiguracu... Prvo isprobaj ovo sto je napisao travelman, spoj ove dve zice i trebalo bi ventilator da upali ako je ispravan... I probaj ovu metodu za termodavac, da proveris da li je i on ispravan...
Samo Samara Srbina Spasava
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
na davaču je minus, a plus ide direktno na ventilator !vidi da li imas plus na jednoj od te dve zice na davacu na hladnjaku
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
Ja mislim da sam malopre video dve zice na termo prekidacu na hladnjakuSamar-Guja wrote:na davaču je minus, a plus ide direktno na ventilator !
-
travelman
Moguce da je minus, ali sistem provere je isti. Dok sam se nekada zanimao tim stvarima, na mom autu je bio plus. Na samari nisam imao tih problema.
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
na termodavaču jesu 2 žice to ti je samo prekidač !
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
Last edited by skora on Sat May 31, 2014 1:57 am, edited 1 time in total.
-
travelman
Skoro, jel imas glimericu ili probnu lampu za 12v ... prvo to moras nabaviti pa tek onda da se bacis na posao.
Imam ........ 
-
travelman
Bravo majstore, sutra nas informisi kako si resio problem i sta je bilo...
...