dejca, Lada riva 2107

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Locked
skora

Re: dejca, Lada riva 2107

Post by skora »

dejca wrote:ali ja sam mu napravio postolje to postolje usrafio na poklopac bregaste.
E to te pitam.......slikaj svakako kod tebe kad se setis

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Boki78 wrote:
dejca wrote: Sijlica koja radi kada se pritisne kočnica.
A cemu to sluzi, da te obavesti kada kocis :mrgreen: ili da ti javi kad je capnula sijalica u stopaljki?
U 99% slučajeva služi radi estetike, ali me i obaveštava da je prekidač i osigurač ispravan i da šalju struju pozadi na štopke.

Skoro slikaću obavezno, za ugradnju je naravno potrebna i mašta.
Sad sam napravio i merač plina koji radi na struju i može se postaviti u kabini. Za pokazivač bi koristio sat iz 2105 lade i njegov pokazivač benzina. To je onaj okrugli veliki i još mu trebam napraviti kutiju i nju negde smestiti a ima i par slobodnih sijlica pa bih jednu iskoristio i za ovo drugo grlo.

Boki78

Post by Boki78 »

dejca wrote:
Boki78 wrote:
dejca wrote: Sijlica koja radi kada se pritisne kočnica.
A cemu to sluzi, da te obavesti kada kocis :mrgreen: ili da ti javi kad je capnula sijalica u stopaljki?
U 99% slučajeva služi radi estetike, ali me i obaveštava da je prekidač i osigurač ispravan i da šalju struju pozadi na štopke.
Znaci vezao si prosto u paraleli sa sijalicom, pa ona radila ne radila nikom nista? :mrgreen:

Marety
Automobil: Lada Vaz 21063

Post by Marety »

dejca wrote:Postavi se mikro prekidač na polugi koja gura leptor drugog grla i to je to. To sam još pravio dok je išla na benzin jer je isti i gutala pa da vidim kad je otvarala to drugo grlo.
Kad prisredim Ladu i registrujem je, moram da dodjem u LE da napravis i meni to! :D Nego jel je obavezno busiti poklopac ventila? Ne moze li nekako drugacije to da se izvede?
Drive with style,drive like a BOSS,drive Old school

dejca

Post by dejca »

Nebuši se poklopac ventila nego se ikoriste postojeći šrafovi, valjda beoše nosili polzgu za gas ili nešto slično. Sutra ću slikati i videćeš da nije ništa komplikovano za ugraditi. Drugo grlo se i ne otvara tako često kod karburatora na kojima je ono na vakum. Upali se na uzbrdici i kod naglog davanja gasa, znači da 99% ne radi.

travelman

Post by travelman »

Auuuu bre Dejca ala ti je pozutela krstenica, sad slucajno vide da moramo da te vucemo za usi i lupamo ti cvrge.

Pa nek je sa srecom, da se mi jos dugo druzimo i da te Lajka jos dugo sluzi bez kvarova.

Ziv, zdrav i prav bio ... :angel ...

dejca

Post by dejca »

Hvala travelman, bogami bas je pozutela. Eto proletese 45 godinke zacas, ko list da je pao.

dejca

Post by dejca »

Evo ga prekidac za drugo grlo.
Image Image Image Image

Vrlo je nepristupacno ali se nadam da vidite otprilike kako je motiran. Rupa na koju je usrafljen nosac prekidaca je postojeca, nista nije buseno dodatno, samo se treba naci odgovarajuci nosac. Na prekidac se dovodi masa jer je bezbednije.

Danas sam bio i kod limara da mu pokazem sta da uradi.
Ovo je desno krilo koje je pocelo da probija gore, jos nije strasno ali bolje da platim na mostu nego na cupriji. Nesmem sam da se nahvatim da ga varim elektricnim aparatom, ipak je vidno mesto i neka to uradi limar.
Image

I ovo mesto kod rezervnog tocka.
Image

Da se dovede do stanja za farbanje cena 20e.

skora

Post by skora »

dejca wrote:Vrlo je nepristupacno ali se nadam da vidite otprilike kako je motiran
jasnoooo ;)

dejca

Post by dejca »

Stigao danas auspuh i zamenjen. Lezalo se bogami podosta ispod lade, problem bila malo duza cev novog auspuha. Natezanjem moglo se je ubaciti ali ja nevolim nista na silu, pa sam morao od cevi kobre odseci jedno 3 cm. da sve bude kako treba. A odseci nepristupacnu cev u nezgodnom lezecem polozaju nije nimalo ni lako ni bezbedno jer oce mala brusilica da izleti iz ruke a velikom se nemoze raditi zbog manjka prostora. EEE da imam kanal sta bi si sve majstorisao. :(
Auspuh je kiler i platio sam ga 1500 din. sa dostavom 2050, aks mi uzeo 550 din. :shock:
Image
I na loncu samo sa druge strane je urezano kiler.
Image Image

Selne stare sam vratio samo sam pre toga srafove procistio da ide lako rukom.
Image

Ovo parce sam odrezao da pi sve pasovalo kako treba.
Image

A ovo je rupa na staroj cevi, nije velika ali se je pocela cuti a to menei smeta. I bolje sad sto sam ga zamenio nego zimus na -10.
Image
Last edited by dejca on Thu Oct 16, 2014 9:58 pm, edited 1 time in total.

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Bice od tebe nesto :D
kolika li je garancija u kileru, razmisljam se da odem tamo da napravim auspuh

Alexa
Automobil: Lada 2106

Post by Alexa »

Eh kad vidim tebe i taj auspuh setim se pre mesec dana koliko sam samo ja puta skidao izduvnu cev,pa grejao da probam prosiriti cak sam i ja morao moju da skratim za oko 2-3cm jer je bila dugacka

skora

Post by skora »

Bravo Dejco :prvi :prvi ...eh sto mi nisi blize...vidi sta sve tamo ima :) ...i nareznice,i aparat za varenje....

Aleko - Dobar je Kiler ...imam ga na kolima celog,a imam u steku i nov srednji sa cevkom i S krivinom

dejca

Post by dejca »

Ma aparat se tu slucajno nasao. Bio vario neke delove za sanke i stize aks sa auspuhom, i naravno posao se prekida i montaza auspuha je odmah pocela. Brinuo sam se dali ce se uklopiti jer lako bih ga zamenio da je kupljen negde ovde u prodavnici, zato je i sto tako neuredan.

djape1977

Post by djape1977 »

kiler je tesko djubre. jedino su bolji od auspuha sa buvljaka
j***** auto bez kardana

Locked