BA3 2109
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Re: BA3 2109
ma neko zove termodavač neko termo prek !
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
Razumeli smo se - to je najbitnije......

Ajmo na spavanje ...sutra imamo radne zadatketravelman wrote:Bravo majstore, sutra nas informisi kako si resio problem i sta je bilo......
A vi se nocas raspisali i sve bez mene.
Uglavnom su ti sve napisali sta trebas proveriti, a ja bih ti preporucio i da ugradis rucno paljenje ventilatora hladnjaka zlu netrebalo ako nesto otkaze u nekoj guzvi na +40 ili uzbrdici.
Ugradices prekidac koji u sebi ima kontrolnu sijlicu i povezaces ga tako da i kad ti se sam ventilator upali onda se i sijlicka koja je na prekidacu pali i vidis da ti ventilator 99% radi.
Uglavnom su ti sve napisali sta trebas proveriti, a ja bih ti preporucio i da ugradis rucno paljenje ventilatora hladnjaka zlu netrebalo ako nesto otkaze u nekoj guzvi na +40 ili uzbrdici.
Ugradices prekidac koji u sebi ima kontrolnu sijlicu i povezaces ga tako da i kad ti se sam ventilator upali onda se i sijlicka koja je na prekidacu pali i vidis da ti ventilator 99% radi.
- BokeYGTi
- Automobil: Lada 112 1.6 16v
ja cu samo da ti kazem da se kod mene ventilator jako retko upali. mora mnogo da se forsira motor da bi se upalio. i kad se upali, radi najduze 20 sekundi, po ovom vremenu. kazaljka ne prelazi polovinu gotovo nikad. tako da, ja bih se ipak pozabavio ovim sto ti je rekao travelman, automat pokazivaca temperature.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
@dejca.... Slazem se,uradicemo nesto slicno u perspektivi ,a sada je bilo samo dovesti osnovne parametre u red jer je voznja prakticno na slepo.....niti radi skazaljka,niri radi ventilator,a nece ni da prokuva pa da znamo na cemu smo......
@BokeYGTi - majstorisao nesto
Elem ovako stoje stvari.......Kad sam poranio danas oko podne
,posvetih se radnim zadacima...
Sisao,upalio i pustio ga da radi......SAT vremena je radio u mestu i ne hebe zivu silu da upali ventilator ,a creva vruca i mekana....Ok,zao mi benzina ,ugasim,i krenem redom...
- Osiguracka kutija unutra cista,uredna,sve na broju i svi osiguraci citavi.Zatvorim i krenem dalje...
- Sa termo prekidaca skinem dve buksne,vezem direkto,ventilator radi.Ok,skinem prekidac - kanta !!!!
- Sa termo davaca skinem buksnu,zicicom na akomulator,auto na kontaktu,skazaljka mrtva.Ok - kanta!!!
- Dok sam bio u kancelariji,iskoristim onaj lanac sto mi je travelman dao,pa otpustim filter i pustim da se cedi iz kartera u lavorce .....a ja trk do prve obliznje prodavnice....Epilog je sledeci:
- Termodavac - 450din (fenox hahaha)
- Termo prekidac 600din - (namerno zbog leta uzmem onaj sto otvara ranije na ( ....neki Hrvatski))
- Ulje 4l 1500din - (namerno uzmem optimu samo da vidim dal ga trosi ,dali valja motor uopste i cisto da sipam nesto jer sam osetio po mirisu sa sipke da mi mirise benzin ,pa pomislih da membrana benzinske pumpe pusta,pa zbog svega toga ,aj reko da se ne kurcim odma sa nekim boljim uljem).Ima ispod cepa onu vakumsku nalepnicu (jedva je probusih haha),tako da nije bas bas krs - vodica.......samo je vodica hahahaha
- Filter ulja - 400din Champion,ima onu foliju preko njega tako da nije koriscen hahahaha
- Filter benzina - 350din (Frad metalni)
- ..i dve neke plasticne masnice za 16din da vezem nesto
---------------------------------------
.... ukupno 3316din
Molim lepo ......ja u kesicu i kuci na srafljenje......Zamenim sve to,

upalim ga,pustim ga da radi.....ventilator normalno pali i gasi kako treba ali skazaljka i dalje MRTVA !!!!!!
Sta kazete dugari na ovo .....Sta cemo sad ????? Ocemo da skidamo instrument tablu ????
Termostat nisam ni pitao jel ima u ovoj radnji ...znao sam da nije do njega problem kad su creva ok.
P.S.
Jos nesto da vas pitam.....skidao sam masku da nesto vezem (onim masnicama) i tamo izmedju fara i sirene snimih neke dva (deluju mi kao motori) za brisace za farove......Jel to - to ili nesto drugo???

@BokeYGTi - majstorisao nesto
Elem ovako stoje stvari.......Kad sam poranio danas oko podne
Sisao,upalio i pustio ga da radi......SAT vremena je radio u mestu i ne hebe zivu silu da upali ventilator ,a creva vruca i mekana....Ok,zao mi benzina ,ugasim,i krenem redom...
- Osiguracka kutija unutra cista,uredna,sve na broju i svi osiguraci citavi.Zatvorim i krenem dalje...
- Sa termo prekidaca skinem dve buksne,vezem direkto,ventilator radi.Ok,skinem prekidac - kanta !!!!
- Sa termo davaca skinem buksnu,zicicom na akomulator,auto na kontaktu,skazaljka mrtva.Ok - kanta!!!
- Dok sam bio u kancelariji,iskoristim onaj lanac sto mi je travelman dao,pa otpustim filter i pustim da se cedi iz kartera u lavorce .....a ja trk do prve obliznje prodavnice....Epilog je sledeci:
- Termodavac - 450din (fenox hahaha)
- Termo prekidac 600din - (namerno zbog leta uzmem onaj sto otvara ranije na ( ....neki Hrvatski))
- Ulje 4l 1500din - (namerno uzmem optimu samo da vidim dal ga trosi ,dali valja motor uopste i cisto da sipam nesto jer sam osetio po mirisu sa sipke da mi mirise benzin ,pa pomislih da membrana benzinske pumpe pusta,pa zbog svega toga ,aj reko da se ne kurcim odma sa nekim boljim uljem).Ima ispod cepa onu vakumsku nalepnicu (jedva je probusih haha),tako da nije bas bas krs - vodica.......samo je vodica hahahaha
- Filter ulja - 400din Champion,ima onu foliju preko njega tako da nije koriscen hahahaha
- Filter benzina - 350din (Frad metalni)
- ..i dve neke plasticne masnice za 16din da vezem nesto
---------------------------------------
.... ukupno 3316din
Molim lepo ......ja u kesicu i kuci na srafljenje......Zamenim sve to,

upalim ga,pustim ga da radi.....ventilator normalno pali i gasi kako treba ali skazaljka i dalje MRTVA !!!!!!
Sta kazete dugari na ovo .....Sta cemo sad ????? Ocemo da skidamo instrument tablu ????
Termostat nisam ni pitao jel ima u ovoj radnji ...znao sam da nije do njega problem kad su creva ok.
P.S.
Jos nesto da vas pitam.....skidao sam masku da nesto vezem (onim masnicama) i tamo izmedju fara i sirene snimih neke dva (deluju mi kao motori) za brisace za farove......Jel to - to ili nesto drugo???

Skini žicu sa termo davača i njom ali nakratko pipni masu, ako neradi onda nije do mjega. Ili je satić za temperaturu izgoreo ili je negde labav spoj.
Ili skini tablu i satić na sto i da budeš načisto dali valja ili ne.
Meni jednom na rivi zaglavljivao satić za temperaturu, krene malo i stane. Pa sam kupio bio novi davač temperature i opet isto. Onda sam nakratko pipnuo žicom sa davača na masu i kazaljka je udarila na desno i otad radi.
Ili skini tablu i satić na sto i da budeš načisto dali valja ili ne.
Meni jednom na rivi zaglavljivao satić za temperaturu, krene malo i stane. Pa sam kupio bio novi davač temperature i opet isto. Onda sam nakratko pipnuo žicom sa davača na masu i kazaljka je udarila na desno i otad radi.
Dejco prijatelju ....dejca wrote:Skini žicu sa termo davača i njom ali nakratko pipni masu, ako neradi onda nije do mjega.
skora wrote: - Sa termo davaca skinem buksnu,zicicom na akomulator,auto na kontaktu,skazaljka mrtva.
Ma procitao sam ja to ali kumulator ima dva polariteta a ti na koji si stavio, minus ili plus.
A kad si kupio ladu dali je tad radila ili nije?
A kad si kupio ladu dali je tad radila ili nije?
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Probaj ventilator tako sto zapodes savciger da ih prespojis ako radi dobija struju i ispravan je davac onda trazi dalje ako si rekao da su tolpa sva creva onda radi i termostatonda ti preostaje da skidas sat da vidis sto nece kazaljka
-
travelman
Samo da se zapljunem i dam prvi komentar na forumu u ovom mesecu ...
... pratim diskusiju.
- elektronicar
- Automobil: 2108 + 21093 +2109
jbg, ako zatreba neki delic sa instrument table ili cela instrument tabla za probu onda sam tu ja 
Hoces da kazes da samdejca wrote:Ma procitao sam ja to ali kumulator ima dva polariteta a ti na koji si stavio, minus ili plus.
.........jel???? Pa vidi sta si mi napisao da uradim u postu iznad !!!!!!
quote="dejca"Skini žicu sa termo davača i njom ali nakratko pipni masu ....i sad me pitas na koji sam stavio.......dobro dobro....neka te neka .....bice ti zao jednog dana sto me zezas
Pa vidi ......ja sam ladu uzeo i preterao je do kuce....mozda ni celih 20km auto puta.....MISLIM da nije radila.dejca wrote:A kad si kupio ladu dali je tad radila ili nije?
Stavio sam vec nov termo prekidac (nisi citao)....radi ventilator sad normalnoaleko-2141 wrote:Probaj ventilator tako sto zapodes savciger da ih prespojis ako radi dobija struju i ispravan je davac onda trazi dalje ako si rekao da su tolpa sva creva onda radi i termostatonda ti preostaje da skidas sat da vidis sto nece kazaljka
travelman wrote:Samo da se zapljunem i dam prvi komentar na forumu u ovom mesecu ...![]()
Prica pocinje posle zamenjenih davaca,ulja ,filtera......nesto calabrcnuo,i posto mi nista drugo nije ostalo kao resenje za skazaljku osim kvara u samom satu,ja krenem malo da sunjam po netu da vidim jel to neko prodaje,posto je itd......Nesto mi se vrzmalo po glavi da mi je jeftinije da kupim ceo sat nego da skinem i popravljam moj.....pa ma sta da mu je - otece mi neko 1000din za popravku.
Imao ja vec odvojene i slozene (u jednom folderu) oglase koji su mi interesantni....,i reko aj da idem da potrosim onih 70e
Okrenem oglas,dobar dan dobar dan,
-jel imas sat za samaru - IMAM,
-jel ispravan - JESTE,
-jel sigurno - MAJKE MI,
-sad cu da dodjem - VAZI .
Ja tamo .....svasta nesto ima....vidim ja bice ovde lepo macevanje
Kaze prodavac TI SI ZA INSTRUMEN TABLU....ja reko - jesam, ali vidim ima ovde jos meni interasantnih stvari,pa ako je na prodaju da ja to sve izdvojim sta mi se svidi,pa cemo na kraju da podvucemo crtu.
Kaze prodavac - SAMO CEPAJ !!!
Rovario ja tamo,zalezao,odrasfljivao kao ovi iz formule1 (brzinom munje),i za jedno pola sata napravih ja gomilicu.Stoji prodavac pored mene,i ja kazem ovako.
- Prijatelju,ovo je sve sto mi se svidelo,a ovo je sve para sto imam (pruzam mu onih 70e),pa ako je ok ,da ja to potovarim pa da bezim,ako ne - nikom nista.
- Kaze prodavac - PA MALO TI JE TO PARA ZA SVE OVO!!!!
- Znam prijatelju (kazem ja),al* sta cu kad mi sve ovo treba a para vise nemam!!! Uzmi ti bolje ovo i u slast da ih potrosis !!!!
- Kaze prodavac meni - C C C !!!! .....ali uze pare i rastasmo se .....
Ovo sam vam sve ispricao zato sto je na toj gomilici bio instrumet tabla/SAT sa samare po koji sam dosao,ali sta je sve sacinjavalo gomilicu - upravo sledi.
1. - Dva kompletna izbalansirana tocka ,sa novim zimskim gumama 165/70/13 marke DEBICA Frigo,na samarinim felnama.
(Sara je potpuno ista kao Goodyear UG5...to je zapravo njihova fabrika u Poljskoj.Kao Mishelin i Tigar - taj fazon.....)
Tockovi su mi u kolima (slikam ih sutra po danu) a veceras slika samo racuna i garancije.Obratite paznju na datum na fiskalnom

2.- ceo auspuh sa srednjim loncem i krivinom,od izduvne grane do zadnjeg lonca.Stanje novo.Proizvodjac Kiler.I lastise sam uzeo ...i oni novi.!!!

3. - Pazite sad
Uredjaj je naravno polovan,ali mu je stanje po meni kao novo.Evo slike pre skidanja sa te samare
..... a sve raskopusano slikam sutra posto mi je u u auto.Sobzirom da sam dobio celu fasciklu uz plinski uredjaj,a usput uzeo i instrument tablu,kada sam slozio kilometrazu prolikom kupovine uredjaja i one koja je sad trenutno na cajgeru - rezultet je 31.000km,sa URADJENIM servisom pre 1000km da bi ostao u garanciji.
Evo slika papira iz fascikle i kilometraze na cajgeru

4. - ....Instrument tabla

5. - - Benzinska pumpa,stanje novo ....greota da se baci....eno slika gore gde se vidi uredjaj pre skidanja
6. - - Posuda za tecnost za pranje soferke,sa motorcicem i crevcima.Ona plava ....vidi se gore na slici gde je plin
7. - - prednji migavac do fara (obican zuti) ZABORAVIO DA GA PONESEM
Eto drugari.....s tim sam se ponovio za 70e.......
Najlepse hvala drugar na ponudielektronicar wrote:jbg, ako zatreba neki delic sa instrument table ili cela instrument tabla za probu onda sam tu ja
Hvala jos jednom ..
Last edited by skora on Sun Jun 01, 2014 2:12 am, edited 1 time in total.
A sto je ovaj prodaje u delove, kada je tako skoro kupovao gume i da kazem ulagao u auto?
Samo Samara Srbina Spasava
Po prici i po onom sto sam zakljucio.....ovako se izvuce vise para nego da je prodao celu.