Tenak
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Re: Tenak
ne znam, dao sam drugom da odnes da mi to odrade, pitacu gde su nosili
- aleko-2141
mozda mi je otisla pumpa za vodu, bila jutros veca bara, zvao sam auto disk, imaju nekoliko proizvodjaca a najvise mi se svideo Valeo, valja li to cemu? Lageri za alternator, jel se zna neka oznaka i kako da ih trazim?
- aleko-2141
crkla vodena pumpa, uzecu u ponedeljak valeo pa sta bude
- aleko-2141
hvala, mislim da se cuje vodena pumpa, sigurno usla voda
- aleko-2141
- aleko-2141
ma jok, original felne su odsluzile svoje tako da dzaba
- aleko-2141
odlucio sam sta cu da radim sa motorom, ostavljam ovaj moj tj njega cu da radim pa nek mi bog u pomoci, da bi ubacio renoov motor kao sto je isao fabricki Rusa ta izmena kosta oko 500eura, da bi ja ubacio taj motor ( jedni kazu mozes drugi ne mozes i sve tako u krug ) morao bi da uvezem taj motor ili blok sa menjacem i svim dodacima sto meni trebaju ima da kosta boze sacuvaj a da uradim moj kako dolikuje treba mi od prilike 700eura a najvaznije je da sa papirima nemam nistaaaa, tako cu lepo posle nove godine da polako prikupljam sta mi treba i da izbacim moj motor da bi mogao da se igram polako a za to vreme cu naci neki drugi 1.5-1.6 da mogu da koristim i dalje auto.
- aleko-2141
pa ruke ne racunam, prvo ide blok da se razbusi na 80mm a sad je 79, njegova ful obrada, ako zahtela ravnanje i sta ja znam, gvalu cu cisto iz dosade da razvrtim kanale na veci fi a to znaci i vece ventile a kad idu drugi ventili onda stavljam ventile duzeg hoda moze a i ne mora, njihova cena je mislim menje od 100 eura, bregasta je oko 150e, klipovi od fiata opet oko 100e, SERZAS mi je rekao da potrazim noviju radilicu jer je konstrukciski bolja a moja je obradjivana tako da ona je svakako odradila svoje, zamajac ce malo da se skine a mozda i ne, balansiranje citavog sklopa, radilica, zamajac, korpa i lamela, i tako dalje i tako dalje, sto se tice ubrizgavanja ostace za pocetak na mehanickom karburatoru 32-32 dok se ne skupe pare za nesto ozbiljnije, jedino sto cu jos da vidim da li ima za alekov menjac neki drugi prenosni odnos ako nema mozda probam da nabacim audijev menjac ako moze da stane, ta igrariaj ima da kosta i vise od cifre koja sam naveo al neka je da se tesim