Tenak

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Re: Tenak

Post by aleko-2141 »

Ne valja se drugom smejati :mrgreen: Jutros idem auto putem naravno pun gas jadnih 140km/h i nekih 200 metara od iskljucenja kod laste puce nesto, :shock: pogledam u retrovizor vidim beli dim reko isterao sam klipove :shock: al auto radi i ja ne pustam gas reko da se iskljucim pa sta god da je, iskljucim se al auto pocinje da trokira, prebacim ga na benzin, mislim se u sebi da nije plin zveknuo nesto, prebacim na benzin auto radi, temperatura motora normalna al se ne zaustavljam :mrgreen: nastavim prema MML-u al tem pocinje da raste, skontam da je voda, kazem sebi ima da ga doteras do firme pa makar zaribo motor al ga ostaviti na putu neces, dovezem ga do firme (skora zna gde je i koliko ima od auto puta do firme ) ulazim na kapiju gledaju ko da su videli duha :mrgreen: pusi se ispod haube temperatura presla pola, otvorim haubu a voda nema odakle ne curi, izgleda da nisam lepo zategao srafove od vodene pumpe neki dan i srafovi su se odvili i jedan je pogodio crevo od vode i presekao ga po duzini, remenica ostala da visi na pola jednog srafa a kais pao iza tako da ga nisam izgubio :mrgreen: auto ostao u firmi, sutra cu da namestim crevo i da ga pustim da radi da vidim da li je sve ok sa motorom :mrgreen:

Image

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Pre će biti da ga je remenica raspalila i da se pod pritiskom razletelo, šanse nema da ga je šraf sa remenice pumpe mogao pogoditi plus i da ga je pogodio nema toliko energije da pocepa. Takva pukotina više govori o kvalitetu creva nego o silini kojm je nešto udarilo. Prekontorliši i pumpu, ako je toliko dugao radila u debalansu postoji šansa da je otišao ležaj.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

remenica je ostala na pumpi na jednom srafu, pumpa je nova i vrti normalno, daleko je crevo od remenice, opalio ga sraf sigurno

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

cika jeronimo je davno rekao da se svi srafovi stezu kilo kljucem, jedan od razloga zasto je i taj koji si imao prilike da vidis...
sad pamet u glavu i lepo sklopi sve nazad a zategni kako je onaj odozgo reko ni premalo ni previse...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

bruyoni

Post by bruyoni »

Image

Ili upoterbiš loctite uz neko razumno stezanje pošto su u pitanju sve materijali relativno bliske čvrstoće

Boki78

Post by Boki78 »

jeronimo wrote:cika jeronimo je davno rekao da se svi srafovi stezu kilo kljucem, jedan od razloga zasto je i taj koji si imao prilike da vidis...
sad pamet u glavu i lepo sklopi sve nazad a zategni kako je onaj odozgo reko ni premalo ni previse...
Ja se secam kako mi je expert cipelko pricao da je kilo kljuc izmisljen zbog losih majstora, te da se glava i bregasta bez problema stegnu na osecaj ako si majstor :mrgreen:

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

radii, remenica se osrafila i sraf je pogodio crevo, 4000ob, normalno da ima i pritisak u sistemu na tom broju obrtaja i eto belaja, kupi crevo, sipao vodu, ozracio, creva mekana tako da je sve ok, remenica se iskrivila, zahvaljujem Djapetu na drugoj remenici, uzeh i valeov antifriz ne mrzne do -35 a kuva tek na 150c 8)

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Sad moz da ga cepas i 150. :)

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

mogu i 200 al nema sta da ga napoji, fali mu ubrizgavanje, mislim da je 4000ob 140km

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Ne znam na koliko kuva neki drugi Antifri G12 al ovaj Valeov kuva na 150 stepeni i pocinje da ledi na -35c, isprazno sam sistem i sipao ga, prosla je vecnost dok se ugrejao, vozio sam malo pod punim gason nit se greje nit ima pritiska u sistemu, mnogo mi se svidja, ovo je dobra stvar za ove sa samarama sto kukaju da im stalno pali ventilator inace moj termodavac je 92-87c, morap sam da operem opet motorni prostor posto je antifriz koji je izleteo neki dan napravio dzumbus.

Image

Image

Image

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Čekaj, tebi hladnjak nije na sredini?
I koja je cena ovog antifriza? I da li se razblažuje ? :)

bruyoni

Post by bruyoni »

Nije na sredini, plus mu fali onaj pokrov sa kutijicom za alat da usmerava vazduh u hladnjak.
A ako mu treba večnost da se ugreje onda je to loše, znači da sporo odvodi toplotu ili bi trebalo pogledati termostat :)

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

hladnjak je sa strane, ima nekoliko plastika koje vode prema njemu, vise mu treba vremena da upali ventilator sto je dobro, a greje se auto normalno, cena je 550din u prodavnicama Panter, prodaju delove za francuska vozila, pakovanje je od 1l 100% ako se razblazi sa 1:1 onda je 150c i -35, otvori sliku i bice ti jasnije.

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Pa tu li je fabricki hladnjak ili si ga ti tu postavio?

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

sve fabricki :)
motor je mnogo blizu da li zbog menjaca ili trepa ne bi znao al glavno da je hladnjak sa strane i ima svoje uvodnike tako da sve direktno ide u hladnjak i najvaznije ne moze nista da ga osteti tj da uleti direktno u njega

Malo pre u gradu stoji auto na parkingu prolaze neki likovi i zastadose da vide auto, gledaju u njega i nije im jasno sta je, jedan kaze ma neka lada vidis sta pise na okviru od tablica, drugi obidje oko auta lepo ga pregleda i kaze ovo bre Aleko, gledam iz daljine i umirem od smeha :lol: :mrgreen: :D

Post Reply