Tenak
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
Re: Tenak
jeste izmisljen je zbog dunstera i losih majstora...Boki78 wrote:Ja se secam kako mi je expert cipelko pricao da je kilo kljuc izmisljen zbog losih majstora, te da se glava i bregasta bez problema stegnu na osecaj ako si majstor
a zatezu i nogama i rukama posle kad otpadne tocak sa sve felnom sa auta kazu kriv auto
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
stariji neki likovi, kad radim svoj motor kilo kljucem zatezem: zamajac, radilicu, klipnjace, glavu, bregastu, uljnu pumpu, karter i po nekad poklopac ventila, sto se trapa tice samo centralne, trebalo bi i srafovetocka stezati kilo kljucem al ko to kod nas radi, rukom stegnem srafove na tockovima i nikad nisam imao problema sa odvrtanjem.
meni kad sam bio tvojih godina posle intervencije vulkanizera je trebala cev od 2m da odvijem srafove sa tockova. sva sreca guma ispustila u dvoristu. a kolege na sluzbenom autu ostle bez tocka kad ih je jedan veliki drzavni servis na vozdovcu obezbedio zamenom pneumatika pred put na istocnu srbiju. pukla sva 4 brezona u voznji...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
Točak stežem dok nečujem prvo cvrk, tu ima još mesta za pritezanje ali je dovoljno.
- aleko-2141
uvek rukom a pogotovu sad sa alu felnama
.... ogrebem se ja sinoc za neke felne za moje sokocalo.
Posto me je vec uhvatio mrak ,a imao sam jako malo vremena za prebacivku ,sve je islo na trkaca sto bi se reklo u nasem slengu ,i tako se ja prihvatim posla .
Izmenjam ja to sa onim budjavim copavim dizalicama ,i odem kuci .
Posle izvesnog vremena gazdarica vozi dete na neki rodjendan ,vraca se ,i kaze :
- nesto mi lupka napred .
Kazem ja :
-ma cini ti se ,siroke gume pa sve oseca sada (ja stavio 205/50/15) na golfa
Kaze ona :
- Hmm
U neko doba noci ,odlazim ja po ono isto dete ,sa onog istog rodjendana ,izlazim na pravac ....TAKA TAKA TAKA kako dodajem gas .
Ja stanem .....izadjem ....zaljuljam tocak sa dve ruke
noge mi se odsekle .....zamislite da ga je jurila po putu
Svaki sraf na prednjem levom se drzao na po dve loze ......dali sam ga samo uhvatio dok je bio na dizalici ,ili mi zazvoni telefon pa se sludeh i zaboravih da ga dotegnem kad sam ga spustio jbm-li ga ,ali uglavnom ocena za rad - sedi 1 !!!!
https://youtu.be/P0ehSwRyJbg
PS
Psovke nemoj licno da shvatis ...poenta je na onom - Deeeekaaaa
Posto me je vec uhvatio mrak ,a imao sam jako malo vremena za prebacivku ,sve je islo na trkaca sto bi se reklo u nasem slengu ,i tako se ja prihvatim posla .
Izmenjam ja to sa onim budjavim copavim dizalicama ,i odem kuci .
Posle izvesnog vremena gazdarica vozi dete na neki rodjendan ,vraca se ,i kaze :
- nesto mi lupka napred .
Kazem ja :
-ma cini ti se ,siroke gume pa sve oseca sada (ja stavio 205/50/15) na golfa
Kaze ona :
- Hmm
U neko doba noci ,odlazim ja po ono isto dete ,sa onog istog rodjendana ,izlazim na pravac ....TAKA TAKA TAKA kako dodajem gas .
Ja stanem .....izadjem ....zaljuljam tocak sa dve ruke
Svaki sraf na prednjem levom se drzao na po dve loze ......dali sam ga samo uhvatio dok je bio na dizalici ,ili mi zazvoni telefon pa se sludeh i zaboravih da ga dotegnem kad sam ga spustio jbm-li ga ,ali uglavnom ocena za rad - sedi 1 !!!!
jeronimo wrote: kad sam bio tvojih godina ...
PS
Psovke nemoj licno da shvatis ...poenta je na onom - Deeeekaaaa
Uuu meni jednom bila dva otpala, zadnji tocak se ostao drzati samo na dva srafa. Isto se culo taka taka i odmah sam znao i setio se da nisam dotegao srafove i za vrlo kratko vreme dva se odsrafila. Otad to proveravam duplo 
-
travelman
Sledeci put se ogrebi za 185/65/14 ...... ogrebem se ja sinoc za neke felne za moje sokocalo.![]()
Ovo je nekad bilo u modi, secam se da je vulkanizer uvek po zatezanju srafova jos malo i skakao po kljucu uz komentar VALJA SE, ZA SVAKI SLUCAJ DA SE NE ODVIJE ...meni kad sam bio tvojih godina posle intervencije vulkanizera je trebala cev od 2m da odvijem srafove sa tockova.
-
Boki78
skora wrote:.... ogrebem se ja sinoc za neke felne za moje sokocalo.![]()
http://www.elitemadzone.org/t419492-230#3609846Nocas sam ostao bez alu felni i guma na svom drugom ljubimcu Yarisu.
Kada sam dosao do auta imao sam sta da vidim. Umesto tockova stoje klocne.
- aleko-2141
Golf ima 4 i to drugaciji raspon od aleka 
- aleko-2141
Izgleda ambulator odradio svoje, upalim normalno ispred firme, svratim u prodavnicu, zaverglao zbog hladnog plina, presao nekih 4-5 km, parkirao se, izadjem iz auta i vidim da sam mogao malo bolje da se parkiram ja za kljuc on mrtav, upalim ga posle na kablove, dosao kuci zaverglao par puta i pali, ako sutra ujutru ne upali organizujem mu dzenazu