Tenak

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Re: Tenak

Post by aleko-2141 »

Ima na otpadu menjaca koliko hoces pa cu skinem negde,
Rasturio sam jedan stari razvodnik da vidim gde dobija luft, na vrhu je upresovana aluminijumska caura ili tako nekog materijala duzine jedno 20-30mm pa druga na razmaku od prilike 15mm a u donjoij tacki nema nista, u gornjoj tacki nema mesta da se ubaci neki lezaj ali bi mogla neka druga caura npr od mesinga-grafita kao sto su biksne od alnasera a dole ima prostora da se ubaci lezaj tako da bi osovina bila u citavom duzinom osigurana i ne bi mogla da baca

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

aman, na odusku se ureze ili upresuje cevcica... :shock: ima na svim transmisionim kucistima na nivi po jedna sa automatskom hidrozaptivnom limenom kapicom. a ako se hoce das sigurnost od stajanja u dubokoj vodi, onda gumeno crevce na metar i izvedes ga u kuciste filtera vazduha ili na najvisu tacku.
ja sam doduse video ovako ulje, samo u marinskom programu kad cikne semering na cizmi pente :mrgreen: . i na par matorih ladrovera koji su bili potopljeni pa izvuceni i rasturani...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Mislim da je Alekov poslednji post napisan po principu "s neba pa u rebra" :D tj. nema nikakve veze sa onim pitanjem šta da radi se oduškom menjača :)

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

pa zakljucio sam da nema novih kapica pa cu morati da skidam sa nekog starog :D :P

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Ako ih već ima na Nivama i to na diferencijalima mora da ih negde ima i novih. Samo urežeš navoj, ili upresuješ kako se već kači :)

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

jeronimo wrote:a ako se hoce das sigurnost od stajanja u dubokoj vodi, onda gumeno crevce na metar i izvedes ga u kuciste filtera vazduha ili na najvisu tacku.
Baš se sećam da sam nekad postavljao slike nive sa tim cevkama i da smo diskutovali čemu li sve to služi. Ali sad nema šanse da se setim gde je ta slika.
Inače svaka Niva ima 4 oduška koja naš drugar traži.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Moj auto ne roni nego ide po putu :D

evo slike razvodnika, caura se raspala i malo naprslo kuciste

Image

Image

djape1977

Post by djape1977 »

bitno da je bio jeftin
j***** auto bez kardana

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Djape, ovo je onaj stari platinas sto smo skinuli

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Moze i popreko :D

Image

Image

Image

Image

dule aleko
Automobil: golf 4

Post by dule aleko »

Konacno sam uspeo da se ulogujem

Sada mogu da napisem sve sto sam hteo. Svaka ti cast na ulozenom trudu, novcu i ljubavi...Mislio sam da sam jedini ludak na ovim prostorima koji bi vozio i sredio ovakav auto...Zivis moj san:))) Z razliku od tebe nemam ni aleka ni uslove da napravim nesto slicno. Kada sam pre nekih dve nedelje trazio nekog aleka na netu izasla mi je tvoja tema i procitao sam je od prve do poslednje stranice, mislim da je tada bilo 147. Do 4 ujutru je trajalo. Najvise mi se dopao onaj deo kada si objasnjavao zasto bas aleko...i ja sam izostao iz vrtica taj dan kada je cale otisao po novog aleka i cekao sa kevom da svirne. I taj specificni miris, mesavina goriva, gasova i ruske plastike.. Da se razumemo taj aleko nas je zakopao do guse, sto kaze keva vise smo ga gurali nego vozili. Mada je cale krivac nije znao da sacuva auto. Kad sam ja poceo da se zanimam za kola vec je bio poprilicno u raspadu. Ali sam na njemu sve naucio i skoro da nema dela koji nisam rasklopio i sredio.
Na kraju je sredjen generalno, limarija i farbanje, nesto pre toga i motor generalno sredjen...bio je moskvicev i posle generalne nije dugo trajao, prezupcio i raspao se...i tu se zavrsava nase druzenje. Neki jebeni majstor je uzeo da zameni motor, napravio jos vece sranje i morao da ga otkupi...veruj mi ponekad sanjam da vozim moju sklopociju. Pomislice svi da sam lud :)))ali nisam.
I tako ponekad gledam po oglasima da naidje neki, pa mastam da ga sredim..i pre jedno dve godine sam nasao jedan u fabrickom stanju, cenio ga lik 2500e, pa spustio na 1600e. Da sam imao kintu kupio bih ga ali jbg...gledao sam i na ruskom sajtu mogu se naci bukvalno novi98-2000.godiste, presli po par hiljada km...
sto se tice tvog aleka, savrseno si ga urado, bio je i poprilicno zdrav. da sam ja radio ofarbao bih ga u njegovu fabricku trulu visnju...da vise ide na fabricki izgled..ali ovaj tvoj izgleda bas dobro. Kada si sredjivao kocnice tacno sam video sebe...ma i ja sam sve bio izmenjao i opet je cas blokiralo cas propadala kocnica...katastrofa. ovo sa vw delovima e pun pogodak. Sta jos da kazem, ne znam. Praticu od sada tvoju temu i ostavljati komentare.
Jos jednom svaka cast i izvini na opsirnom tekstu

skora

Post by skora »

Auu :mrgreen: ....sad si ga napalio najstrasnije :D

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Sad se samo po stoti put puva li puva aleko i Image Image

dule aleko
Automobil: golf 4

Post by dule aleko »

:D :D

Nije mi cilj bio da ga napalim, samo da ga pohvalim :)

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Hvala, hvala, svaka luda ima svoje veselje pa tako i ja :D :mrgreen:

Post Reply