Mada ako si ga mucio po uzbrdicama i tome slicno, mozda je to to otprilike
BA3 2109
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
Re: BA3 2109
Kada mu ubacujes plin, mnogo je tih 10 litara benzina...
Samo Samara Srbina Spasava

Samo da se javim da sam bio opravdano odsutan pa jos uvek ne zamenih sat u ladi
Isao sam u beli svet (po neke delove za neki drugi auto)

pa kod Madjara kupih ulje za samaru.Valjda je manja sansa da je divljak nego kod nas.....oko 22e se vata kantica za benzince (1e - 300hft).... evo slika

Hvala clanu Imre na smernicama koje mi je dao.......a sad odoh da vidimo tu famoznu skazaljku
Hteo sam da mu stavim rasprsivac tamo gde mu stoji boca za vodu za pranje soferke,ali tamo imam jednu rupicu(trulu),i ako to ne uradim PRE plina,onda posle moram da skidam jer ne mogu brenerom pored rasprsivaca....a znajuci sebe,onda cu poskidati krila da i onaj falc prevarim i tako cu je rakopusati celu pre vremena....Gago wrote:Kada mu ubacujes plin
Smislicu nesto ovih dana....mozda stavimo rasprsivac na drugu stranu na kos (iznad menjaca).....videcu....ugradicemo ....
-
travelman
Ovo ti je sigurno navigacija od drugara, nije tvoja. Takva je bila moja sto sam je razbio.
.
Mamicu joj njenu
.....nas je nasla da zeza

.....i evoga momenat kada pali ventilator sa onim novim davacem 82C-62C

E sada da opisem postupak ako nekom slucajno zatreba......
Plasticni ram koji stoji oko sata drzi se na dva srafa koji se otpustaju plitkim krstastim srafcigerom.Kada skinemo abazur,prizor je sledeci

Sad tu dolazimo do momenta kada treba povuci ka sebi i otkaciti sajle i dzekove....MEDJUTIM ,kilometar sajla je kratka za takvu egzibiciju i ja sam joj doskocio tako sto sam je otpustio na menjacu i onda izvukao sat koliko mi treba.Onako bi bilo jako nezgodno ....da ne kazem nemoguce
Dakle otpustena na menjacu

...slobodan prilaz u kabini

Odkacinju se dva dzeka od struje,jedno vakum crevce od ekonomata,kilometar sajla,i mala sajlica od dnevne kilometraze.Vodite racuna ona IMA osigurac !!!!

Skinut je sat

Ja sam onda prebacio sijalice da bih bio siguran da ce sve sijati .....

I to sve prekontrolisao pre sklapanja

Prilikom vracanja,postupak bi trebao biti obrnutim redom ,ali ja sam to uradio ovako.
Nakon povezivanja sata i stavljanja u svoje leziste,plasticni ram sata (dok nam je u ruci),na njega srafimo one dve zabice koje drze oni mali srafcici koje smo prvo skinuli na pocetku

Onda taj ram sa tim zasrafljenim zabicama PRVO stavljate/bravite u donjoj zoni jer su te gornje zabice limene i fleksibilne.Nakon togo namestite GORNJE na rupu i na sec samo ih gurnete/KLIKNETE u leziste

Onda sam povukao iz motornog prostora kilometar sajlu i vratio je i zasrafio na svoje mesto.Usput sam dolio antifriz da mi bude na nekoj optimalnoj visini u cantri

To je to ....svaka lampica radi....i konacno smo resili skazaljku za temperaturu

Sledeci radni zadatak nam je zamena lezaja prednjeg tocka ili zamena spoljne kvake na vratima i ugradnja navigacije i muzike.....nabavio sam onaj dzek sto mi je falio

Nesto cemo vec izmisliti da majstorisemo
...hoces da kazes da si je vec prisvojio....

kuuukuuu

.....i evoga momenat kada pali ventilator sa onim novim davacem 82C-62C

E sada da opisem postupak ako nekom slucajno zatreba......
Plasticni ram koji stoji oko sata drzi se na dva srafa koji se otpustaju plitkim krstastim srafcigerom.Kada skinemo abazur,prizor je sledeci

Sad tu dolazimo do momenta kada treba povuci ka sebi i otkaciti sajle i dzekove....MEDJUTIM ,kilometar sajla je kratka za takvu egzibiciju i ja sam joj doskocio tako sto sam je otpustio na menjacu i onda izvukao sat koliko mi treba.Onako bi bilo jako nezgodno ....da ne kazem nemoguce
Dakle otpustena na menjacu

...slobodan prilaz u kabini

Odkacinju se dva dzeka od struje,jedno vakum crevce od ekonomata,kilometar sajla,i mala sajlica od dnevne kilometraze.Vodite racuna ona IMA osigurac !!!!

Skinut je sat

Ja sam onda prebacio sijalice da bih bio siguran da ce sve sijati .....

I to sve prekontrolisao pre sklapanja

Prilikom vracanja,postupak bi trebao biti obrnutim redom ,ali ja sam to uradio ovako.
Nakon povezivanja sata i stavljanja u svoje leziste,plasticni ram sata (dok nam je u ruci),na njega srafimo one dve zabice koje drze oni mali srafcici koje smo prvo skinuli na pocetku

Onda taj ram sa tim zasrafljenim zabicama PRVO stavljate/bravite u donjoj zoni jer su te gornje zabice limene i fleksibilne.Nakon togo namestite GORNJE na rupu i na sec samo ih gurnete/KLIKNETE u leziste

Onda sam povukao iz motornog prostora kilometar sajlu i vratio je i zasrafio na svoje mesto.Usput sam dolio antifriz da mi bude na nekoj optimalnoj visini u cantri

To je to ....svaka lampica radi....i konacno smo resili skazaljku za temperaturu

Sledeci radni zadatak nam je zamena lezaja prednjeg tocka ili zamena spoljne kvake na vratima i ugradnja navigacije i muzike.....nabavio sam onaj dzek sto mi je falio

Nesto cemo vec izmisliti da majstorisemo
travelman wrote:Ovo ti je sigurno navigacija od drugara, nije tvoja.
kuuukuuu
Da covek ne poveruje da je ovo gde se kazaljka nalazi 82 stepena... Ja ne znam sta onda oznacava ona crtica, koju temperaturu ona pokazuje...
Ja se tripovao da mi se auto pregreva, jer je dok vozim otprilike na ovom mestu http://www.dodaj.rs/?1B/6L/4WpcVi9R/dsc0246.jpg , pisao sam u temi Samara/ Prokuvavanje.
Ja se tripovao da mi se auto pregreva, jer je dok vozim otprilike na ovom mestu http://www.dodaj.rs/?1B/6L/4WpcVi9R/dsc0246.jpg , pisao sam u temi Samara/ Prokuvavanje.
Samo Samara Srbina Spasava
Vidim da ti je polomljeno saklo na tvom satu......ceka te celo
(naravno na poklon) ...ima samo par srafcica...nije muka zameniti 
-
travelman
Bravo majstore, vidi se da sa ponosom vozikas okvire Lada klub.a ...
...
Opravdao si nasa ocekivanja, upravni odbor nije pogresio kada te je primio u nase bratstvo ...
...
Ako svaku intervenciju na tvom ladilaku budes tako detaljno i slikovito podelio sa nama, naucicemo nesto od tebe...
...
A za navigaciju ... mislio sam da je tvoj.a veca, zato sam rekao da je ona sa slike sigurno njegova...
...
Opravdao si nasa ocekivanja, upravni odbor nije pogresio kada te je primio u nase bratstvo ...
Ako svaku intervenciju na tvom ladilaku budes tako detaljno i slikovito podelio sa nama, naucicemo nesto od tebe...
A za navigaciju ... mislio sam da je tvoj.a veca, zato sam rekao da je ona sa slike sigurno njegova...
Da da......provozao sam ih danas do Ljiga .......i nije se lajka pokvarilatravelman wrote:Bravo majstore, vidi se da sa ponosom vozikas okvire Lada klub.a ......
travelman wrote: Opravdao si nasa ocekivanja, upravni odbor nije pogresio kada te je primio u nase bratstvo ......
-
travelman
Kakvi su utisci u voznji, jel ima snage u trecoj da obidje sleper bez zaleta.
Kako ti arbajtuje novi satic za temperaturu. Trebao bi da zakuca na sredinu i miruje ako ga nisi penjao uz rudnik.
Kako ti arbajtuje novi satic za temperaturu. Trebao bi da zakuca na sredinu i miruje ako ga nisi penjao uz rudnik.
Pa nisu sjajni......ubi lezajtravelman wrote:Kakvi su utisci u voznji, jel ima snage u trecoj da obidje sleper bez zaleta.
Radi ok ..... na otvorenom i ne pali toliko cesto ventilator,dok u gradu(ono pored sajma u guzvi) oce malo cesce....travelman wrote: Kako ti arbajtuje novi satic za temperaturu. Trebao bi da zakuca na sredinu i miruje ako ga nisi penjao uz rudnik.
Nisam se peo na Rudnik....bas sam isao u sam Ljig.....ibarskom samo ....posle na klopu i to je to.Ulje ne pomera,voda u cantri stoji,creva mekana,nista ne curi .....ok je
Sad sledi .......Lezaj,zupcasti i sredjivanje karba ili ugradnja plina .....posle ovu optimu sto sam sipao pre neki dan prebacim u menjac a u motor sinemo ovaj Castrol i to bi trebalo da je sve za pocetak
-
travelman
Bravo, Lada uvek ide i svugde stigne u kakvom god da je stanju. Na njoj nema sta da se pokvari da bi te negde ostavila.
Vidim ja da se polako zaljubljujes u nju, poteraces ti nju do Turske za one delove...
...
Vidim ja da se polako zaljubljujes u nju, poteraces ti nju do Turske za one delove...
travelman wrote:poteraces ti nju do Turske za one delove......
.....nego kako ti se cini ovaj skup u Madjarskoj? Nije daleko od granice 63km(juce bejah tamo http://www.dodaj.rs/f/3a/bX/2gsFbM5K/screenshot2193.png)
.....mozda bi mogli da malo parimo oci

Sto se tice skupa evo bijo sam prosle godine eto malog izvestaja o tome http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=457&start=645 a i video je Ovde http://www.youtube.com/watch?v=6aC7HYPROQY
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
TO ROLL IT TILL THE WHEELS FALL OFF!!!
http://public.fotki.com/SerzasLive/
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
TO ROLL IT TILL THE WHEELS FALL OFF!!!