Lada no.2 - 112 1.6 16V

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Re: Lada no.2 - 112 1.6 16V

Post by dejca »

travelman wrote:
Evo idem opet da cackam, pocinje da me nervira.
Ajde sad lepo priznaj da si bio mnogo smireniji i pametniji dok si vozio samaru ... :lol: ,,,
Priznaj da nisi znao sta znaci rec nervoza i biti nervozan ... :) ... i priznaj da jos patis za samarom .... ;) ....
Ma zato sam ja i odustao od maštarenja za 111 ladu ili možda astru f. Karburator i platine i kapa se nakrivi i cepaj. Ako ikad bude moralo da dodje do zamene u obzir dolaze 2107, 2104 ili 2108 i tačka.

travelman

Post by travelman »

Ma pametan si ti. Kao i ja ... :) ... Ali ja sam to postao zahvaljujuci tebi jer sam poslusao tvoje savete i sad samo krivim kapu ... :lol: ...
Na forumu je najaktivnija tema o 11x, ne moze covek od njih i njihovih problema da dodje na red da kaze nesto pametno. Evo pogledaj koliko je sati a zajecarca jos nema da odgovori, docekace ponoc ceprkajuci i nervirajuci se zbog gresaka koje izbacuje putno racunalo ... :evil: ...
Vidis, i Alexa kaze koliko kosta odrzavanje elektronike ... a kada im je Boki govorio da ce na tezi nacin saznati da je zemlja okrugla, oni su ga zezali.
Zato mi karburatoristi i platinasi samo krivimo kapu ... a ovi sto voze elektroniku neka i dalje prljaju ruke do laktova.
A onaj sto vozi samo automatike i jase africke zivotinje neka smanji malo da me zove u pola noci da ga prevezem iz tacke A do tacke B jer ga nesto zeza pa nece da mu elektronika prebaci iz N u D... :roll: ...
Dejca i ja mozda imamo najgore Lade ali zato nemamo nikakvih problema ... samo sedimo i cepamo ladne konzerve uz kikiriki dok gledamo sveCke akcione ... :kez ...

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

travelman wrote: i priznaj da jos patis za samarom .... ;) ....
to priznajem.
travelman wrote:Ajde sad lepo priznaj da si bio mnogo smireniji i pametniji dok si vozio samaru ... :lol: ,,,
Priznaj da nisi znao sta znaci rec nervoza i biti nervozan ... :)
ovo nije istina. nisam bas bio mnogo smiren i uvek je postojala mala doza nelagodnosti kad sam znao da treba da krenem s njom na duzi put. ali nikada me nije izdala na putu. ali koliko puta me je isterivala iz takta i koliko puta sam hteo da je zapalim zbog nekih banalnosti i glupih sitnica, to samo ja znam.
Ajvanho wrote:Jel si ti ugradio taj putni računar, ili je bio kad si kupio ladu?
tako sam je kupio, nisam nista ugradjivao. elektronika i elektrika su mi slabe strane.
travelman wrote:Na forumu je najaktivnija tema o 11x, ne moze covek od njih i njihovih problema da dodje na red da kaze nesto pametno. Evo pogledaj koliko je sati a zajecarca jos nema da odgovori, docekace ponoc ceprkajuci i nervirajuci se zbog gresaka koje izbacuje putno racunalo ... :evil: ...
U fazi sam selidbe pa me zato slabo ima na forumu poslednjih dana. ceprkanje se zavrsilo odavno, nista novo nisam otkrio, to je to sto sam opisao danas. a sto se problema tice, ja se tu ne ubrajam. nemam problema sa Lajkom, ovo vise moze da se racuna u radoznalost. Lajka ide i pita jel moze jos. Za vikend ce zato verovatno da protegne krake do Nisa :cool
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

dejca

Post by dejca »

Ma neko nebi ni obracao paznju na shaking engine kao ti ako mu lada ide dobro kao tvoja ali ti se druzis sa nama i hoces da sve bude pod konac, tako i treba, i ja bi bio takav da imam 111Image.
A to da mojom ladom krenem od odma na dalji put nebih se misleo ni sekund, nekad se nije imao ni mobilan pa sam starim stojadinom obisao Srbiju i uzduz i popreko po sverc, hrabre i bog pogleda i opravi na put.

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

jel pise bre nesto na tom putnom racunaru? ili pitaj imreta sta su ugradili da ti neko objasni sta da stisnes ako je povezan kako treba treba da cita sve sto je u opciji a ako nije onda je samo ukras sa satom i alarmom....
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

Boki78

Post by Boki78 »

BokeYGTi wrote:
Ajvanho wrote:Jel si ti ugradio taj putni računar, ili je bio kad si kupio ladu?
tako sam je kupio, nisam nista ugradjivao. elektronika i elektrika su mi slabe strane.
Vidis ti ironiju zivota. Ti sebe ne smatras strucnim za elektroniku i elektriku iako ni jedan jedini put nisi uspeo da ugasis motor ukljucujuci farove, a Strumpf je mrtav ubedjen da je Teslin blizi rodjak nakon sto je pre neki dan pola Mirijeva ostavio bez struje dok je menjao sijalicu u rerni :mrgreen:

travelman

Post by travelman »

... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ...
Blago vama sto nemate Strumpfa za prvog komsiju ... :D :D :D ... nemate njega ali zato imate struju ... :prvi ...
A kod mene obrnuto, imam njega ali nemam struju ... :sad: ...

BokeYGTi

Post by BokeYGTi »

jeronimo wrote:jel pise bre nesto na tom putnom racunaru? ili pitaj imreta sta su ugradili da ti neko objasni sta da stisnes ako je povezan kako treba treba da cita sve sto je u opciji a ako nije onda je samo ukras sa satom i alarmom....
Napred nema nikakvih oznaka a meni se nesto ne rastura to da bih video da li i sta pise pozadi. Pitacu Imreta, ako on zna da mi kaze. A mozda je i ovo neki prostiji racunar koji ne ocitava greske jer sve osim pomenutih opcija rade. Dakle meri potrosnju goriva, vreme putovanja, kolicinu goriva, voltmetar, trenutnu brzinu itd itd ali ovo oko ocitavanja gresaka nema.

Ajvanho
Automobil: Lada 111 1.5 16v

Post by Ajvanho »

Ma to ti je običan "КОМПЬЮТЕР МАРШРУТНЫЙ АВТОМОБИЛЬНЫЙ" koji se fabrički i ugrađuje u Lade, najverovatnije model AMK-211000, vidi se na slikama koje si okačio. Takav je i kod mene i očitava greške, prikazuje podatke sa ECU-a itad.
Kad ništa ne pomaže - pročitaj uputstvo.

BokeYGTi

Post by BokeYGTi »

Stvarno nemam pojma. Ako hoces snimicu i klip da vidis sta i kako radi i eventualno me ispravis ako nesto radim pogresno. ili ako navracas u skorije vreme u ZA, javi se ako imas vremena i dolazim gde god da vidis i sam. Pa ili cemo zajedno da se nerviramo ili cu ja da naucim nesto od tebe jer ovo vec stvarno prelazi u radoznalost i igranje. Najmanje se radi o tome sto meni pali check engine lampica i sto najverovatnije imam problem sa EVAP ventilom :D
sa druge strane, dok je Lajka jos bila kod Imreta, bilo je price o ovome ali on to nije zamenio jer je Lajku vozio po Evropi a problem bi mu se javljao samo kada bi sipao gorivo u Srbiji dok je sa Madjarskim i Nemackim gorivom sve bilo u redu (to mi je licno rekao kada sam bio kod njega po Lajku). kako je on dosao do ovog koda? pretpostavljam da ne bi placao dijagnostiku da ovaj kompjuter sto ima moze da ocitava greske...

http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=10 ... hilit=evap

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Meni upali c.engine uvek na istom mestu kad predjem preko diletantske (diletacione) spojnice, i to samo ako vozim preko 80. Da li si obracao paznju gde i kad ti upali lampicu? Meni isto ne pokaze nikakvu gresku, samo jednom je pokazao neki shock senzor ili tako nesto ali se posle resetovanja nije ponavljalo,ali se lampica opet ponekad upali i to na istom delu puta.

BokeYGTi

Post by BokeYGTi »

prvi put se lampica upalila 2-3 dana nakon sto sam je kupio, na mom prvom tocenju goriva u nju, i to se upalila nakon 200m od pumpe. drugi put se upalila ispred srpsko-makedonske granice a treci put negde na putu do sela kada sam putovao pre 10ak dana. e ono sto je zanimljivo je da se svaki put upalila kada sam sipao benzin od 98 oktana na EKO pumpi. kada sam nedavno poceo da sipam 95 oktana na EKO pumpi presao sam 817 km i nije bilo problema. onda sam pre 10ak dana sipao opet 98 posle toliko kilometara i upalila se tad, po treci put, kad sam bio do sela.

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Boki78 wrote: Vidis ti ironiju zivota. Ti sebe ne smatras strucnim za elektroniku i elektriku iako ni jedan jedini put nisi uspeo da ugasis motor ukljucujuci farove, a Strumpf je mrtav ubedjen da je Teslin blizi rodjak nakon sto je pre neki dan pola Mirijeva ostavio bez struje dok je menjao sijalicu u rerni :mrgreen:
Ne znam kako da nazovem tu fobiju, ali se sada svaki put strecnem kad pritisnem prekidac da upalim svetla... :sad:
Samo Samara Srbina Spasava

dejca

Post by dejca »

Znaci kad sa zensku odes negde i negde i kad treba poci nazad Image Image

BokeYGTi

Post by BokeYGTi »

kupljen EVAP ventil. zamena sutra ili ovih dana kad se ugrabi malo slobodnog vremena. pa cemo da vidimo sta ce da se desava dalje.

Edit: zamenjen EVAP. Nisam hteo da skidam kleme od akumulatora dok sam menjao da bih video da li ce sam da ugasi lampicu. Naravno, nije je ugasio.

Druga stvar, dok sam se vozio po gradu lagano sve je bilo u redu. Cim sam izasao na magistralu i krenuo da potapam gas, preko 2500 obrtaja, poceo je da se oglasava board kompjuter, pisti oscilirajucim tonom, pojavljuje se kao bela lampa, zvono, sta li je, pali kao automobil i prebacuje mi displej na trenutnu potrosnju. Sve to traje 3-5 sekunde pa se vrati u normalu, na pokazivanje sata. Za minut ponovo krece da alarmira, ja sam po drugi put pritisnuo dugme u gornjem desnom uglu, ono kao tacka, za resetovanje ili kako vec (kod mene su se ti dugmici izlizali pa se slabo vise) i onda je prestao. Oglasio se jos jednom posle toga kad sam potopio gas, nisam nista hteo da diram, pustio sam da odradi tih nekoliko sekundi. I vise nije posle toga. Vozio sam je namerno u vecim obrtajima, turirao je u mesto i nista. Za sad je sve normalno. Sta da radim, gde sam pogresio? I da, auto sve vreme lepo ide, normalno se ponasa i sve je u najboljem redu.

Post Reply