Tenak
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Re: Tenak
Danas odradjen mali servis 
U zadnje vreme je motor postao mnogo bucan, ima dubok zvuk kao kad vam sve iz auspuha-lonca ispadne a ostane oplata, preko 2500ob pozeljno je zapusiti usi da ne bi ogluveli
kopkalo me sta bi moglo biti, lanac zategnut, iz glave nije to taj zvuk, auspuh daleko posto buka dolazi od motora, ne pusta na grani, zapusim auspuh auto se ugasi, danas uhvatim vremena i poskidam obe grane, bregastu, kad sam skinuo bregastu i izvadio iz kucista imao sam sta da vidim, nesto zeznuto pliva po motoru
kuciste bregaste unisteno, na zadnjoj strani kanal ko da je na cnc-u ukopan
ostali ko da su se igrali sa smirglom 120, sama bregasta je lakse prosla posto je od celika al i ona je za otpis, bregovi su dobri, klackalice su onako al sam imao nove pa sam ih stavio, usisni ventili su od suve garzezi kao na auspuhu al zato izduvni su ko iz rudnika, zavarilo ulje za njih
, vidi se po ventilima da ne ulazi na gumice, nego od cilindra, imao sam drugo kuciste koje moze jos da radi, kad sam sve sklopio reko aj izmerim i kompresiju posto mi buka licila kao da duva kompresiju, kad imam sta i da vidim, prva tri cilindra su od 8 do 9 bar a cetvrti je 6, sipam u njega malo ulja dosao je do 7
, kad sam se uverio sta je, dolio ulje i zatvorio haubu, nek izdrzi do juna ja cu da pevam

U zadnje vreme je motor postao mnogo bucan, ima dubok zvuk kao kad vam sve iz auspuha-lonca ispadne a ostane oplata, preko 2500ob pozeljno je zapusiti usi da ne bi ogluveli
kopkalo me sta bi moglo biti, lanac zategnut, iz glave nije to taj zvuk, auspuh daleko posto buka dolazi od motora, ne pusta na grani, zapusim auspuh auto se ugasi, danas uhvatim vremena i poskidam obe grane, bregastu, kad sam skinuo bregastu i izvadio iz kucista imao sam sta da vidim, nesto zeznuto pliva po motoru
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
To ko da je dibidus ostalo bez pritiska ulja. Skini karter da proveriš usis, čisto da vidiš da li može da vuče ulje, a i pumpu. Ovako sa ovom bregastom ni novo kućište neće dugo jer će ulje bežati u kanal koji se napravio. Kakvo si ulje koristio?
- aleko-2141
Pritisak ima, cim ne pali lampicu, kada sam skinuo bregastu iscurelo je ulje iz magistrale i bregasta je bila masna, da mogu da skinem karter sutra bi opet ubacio karike
mora citav trap napolje da bi se skinuo karter, pre sam koristio BERGOLINE pa onda ne znam sta, Modricu long life a od skoro EXOL posto dolivam.
- aleko-2141
Sve dok troši 12 plina i litar ulja dobar je 
sta sam pricao za bergoline, uvoznik je kod mene u mestu....
a za ovo ostalo propast takodje. sledeci put stavi normalno krsteno ulje i ako trosi dolivaj i teraj dokle moze. ne sipaj gustiš u motor. na ladno nema podmazivanja....
a za ovo ostalo propast takodje. sledeci put stavi normalno krsteno ulje i ako trosi dolivaj i teraj dokle moze. ne sipaj gustiš u motor. na ladno nema podmazivanja....
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
- aleko-2141
Sve ce to narod pozlatiti 
- aleko-2141
Prošli vikend sam isao u Kikindu sa Alekom posto Fiesta treba na servis po ono kao Aleko to nema pa ajmo sa njim
potrošnju nisam gledao jer me to vise i ne zanima, bitno mi je da ima ulja a ostalo je lako, sledeći vikend prelazim Drinu posle skoro tri god sa njim, bice tankovanje do vrha 
- aleko-2141
-
dule aleko
- Automobil: golf 4
bice ovi i vise nego dobro
vidi sta sam ja nasao, steta sto nije blize
http://kirov.drom.ru/moskvitch/moskvitc ... tml#photo1
pozdrav
vidi sta sam ja nasao, steta sto nije blize
http://kirov.drom.ru/moskvitch/moskvitc ... tml#photo1