Boki 78 Samara 1300s

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Boki78

Re: Boki 78 Samara 1300s

Post by Boki78 »

bruyoni wrote:Baš lepo odrađeno, to sam i ja oduvek hteo da namontiram ali zbog katalizatora nigde mesta.

Jedna zamerka, varovi nisu ničim zaštićeni a koliko vidim obrušeni su. Zavuci se ispod pa ih malo lizni šmirglom, operi nitro razređivačem i namaži one bronze kojom si radio izduvnu granu.
havla! Dobar savet, bice odradjeno prvom prilikom :)

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Nemoj prvom prilikom već što pre. Ovakvi spojevi što zbog elektroda što zbog samog materijala znaju biti vrlo porozni što je odlčna podloga za razvoj dubinske korozije, u većini slučajeva ih je čak bolje i ne brusiti jer troska stvori kakvu takvu zaštitnu opnu.

Boki78

Post by Boki78 »

Prva prilika je utorak , sutra fizicki ne mogu da postignem od predvidjenih obaveza :)

skora

Post by skora »

Boki78 wrote:Ti dalje ruke od njih, taman sam nasao nekog da valja i sad mi samo ti falis da sve ode u q. :kez :mrgreen:
Cuti ne zezaj ...raspao se na Golfu auspuh ...ne mogu da udjem u ulicu a da mi ne psuju sve po spisku ....zvacu ih sutra da vidim sta nude ;)

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Reci da si na Bokijevu preporuku :lol:
Samo Samara Srbina Spasava

skora

Post by skora »

:D :D :D ....a znas kako pocinje razgovor kad je javljao broj tel od servisa??? Kaze:
- Stvarno ne vidim razlog zasto ides cak u lestane kad od tebe do njih ima bar 10 auspuhdzija !!!!

:D :D :D :D :D :D :D :D :D ..... :mrgreen:

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Pa zna da čega se dohvatis, upropastiš :-x
Samo Samara Srbina Spasava

skora

Post by skora »

Image

Image

Boki78

Post by Boki78 »

Varovi zasticeni, dva kruzna na pletenici, jedan na srednjem loncu plus var nosaca cevi srednjeg lonca :)

skora

Post by skora »

.....vreme desavanja 14h.Spoljna temperatura 38C u hladu !!!!!!
Napuderisani zvoni - On je dosao da se radi oko kola :shock: :shock:
Jedva ga namolih da sedne da popije kafu nebi li ga nekako prehebo da ne silazimo ,medjutim nemos budali dokazati da je vrucina. :roll:

Naprica mi on kako ima posla preko glave i da je bolje sto pre da krenemo sa radom ,i ja sta cu mucenik ,razvlaci produzne kablove ,vadi brusilice,busilice itd ......i sidjemo mi dole .

Tri sata popodne ,ljudi dosli s posla ,legli da odmore ,on im upalio brusilicu pod prozorom i struze li struze.Posle jedno pola sata brundanja ,pridjem ja da vidim sta on to radi (spalice brusilicu ludak) - kad imao sam i sta da vidim :shock: :shock: :shock:

On struze tacnu za akomulator ,pa je posle macka nekim antirostom,i onaj falc od 5ih vrata ......Igra se :evil:

Image

Image

Image

Image

E onda se setio da imam nova sedista iz 110ke,i onda mi je objasnio da meni ona ne trebaju :evil: ,i tako sam danas izgoreo i za njih :(

Image

P.S.

SVE (8kom) NOVE cetke (mesingane i celicne),koje idu kao dodaci na busilicu i brusilicu SU SLUCAJNO ZAVRSILE KOD TRAVIJA !!!!!!!!!!!!!!!!! ....a mi cemo se praviti ludi da KAO nismo videli kad ih je spakovao u gepek :evil:

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Covece pa kod vas koj sta dovati :mrgreen: . Upravu je aleko.
Lepa ta sedista samo ako se mogu namontirati.

skora

Post by skora »

dejca wrote:Covece pa kod vas koj sta dovati :mrgreen: .
Ne !!!! Kod nas je sve mirno i spokojno dok ne dodje tvoj PRIJATELJ Travelman ......e kad on dodje ,onda nama ne ostane nista jer njemu SVE treba !!!!!

:evil:

Boki78

Post by Boki78 »

Juce sam konacno ulo antifriz u punoj (50%) koncentraciji nakon marta meseca. Isprva je sve bilo super, sistem ozracen, strelica za temperaturu verikalna 90C. Medjutim pre sat vremena se vracam sa posla, nasviram je na 130 i krene temperatura preko pola kacrvenom. Ukljucim grejanje, brzo padne ispod vertikale, pa se polako vrati na vertikalu i tu ostade. Kad sam se parkirao pipnem hladnjak i nista posebno vreo nije bio, motor takodje. Creva mekana, cantra ni pod kakvim pritiskom ... Sta je mogao da bude gremlin?

Usput sam primetio da je temperatura na instrumentu uvek bila malo ispod vertikale dok je bila voda sa 1l antifriza, sad kada je 50/50 crtica je skroz vertikalna.

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Nije hladnjak vreo jer si sistem ohladio ventilacijom. Ako si već stavio nov termostati isprao sistem pusti ga da radi, sve dok ne dođe do crvenog je OK. Ne znam što se toliko zentate kada kazaljka pređe pola? Sistem ima solidan histerezis plus je senzor za pokazivač u najtoplijem delu motora tj. glavi a i rashladna mešavina ima manji toplotni kapacitet od vode.

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

i ako si sitem odzracivao sa zatvorenom slavinom grejanja tek sad je izbacio vazdusni cep. i na vecini lada je normalno da tempretura sa iskljucenim grejanjem i u gradskoj guzvi leti ode preko pola(par milimetara) jer se rasladna tecnost vrti oko izduvne grane zbog boljeg grejanja zimi...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

Post Reply