Tenak

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

masan_motor

Re: Tenak

Post by masan_motor »

Nikad nisam razumeo ljude koji otvaraju motore, baciš kupiš drugi i voziš se ko grof za 50-100 evra. Msm i ja sam ko klinac uradio jednu generalku sa svim novim delovima i taj auto je prešao 100.000 km koliko sam znao za njega. Uturi ti u aleka neki dizel motor od golfa ili mercedesa, usput zbudži i kompletnu klimu i baš te briga do penzije.

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Radio sam osveženje, kad radiš sam iz dosade nit košta puno a ima efekta, samo na selu se koristi dizel :-P
Meni venama teče benzin a francuski konji 2.0 112 ks, cim to legne ide i servo volana i klima, motor je Renoov, servo od Audia a klima je od Aleka i kad to resim ja sam 95% stvari resio na autu.

masan_motor

Post by masan_motor »

Kako bre klima od aleka?!? Pa oni ništa nisu pravili koliko se sećam? U ondašnje vreme je bilo priče samo neka dva motora (jedan ladin valjao, drugi moskvičev krš) i bio je aleko jeftiniji 20-30% od novog stojadina koliko se sećam. O klimi nije bilo ni reči.

Osveženje pa nemam pojma, nikada to nisam radio jer ne traje dugo. Ili sve menjaš kako treba i praviš novi motor ili polovan drugi.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Aleko se pravio od 89 do 2002, od 97 je isao Renoov benzinski motor 2.0 112 ks, inače motora je išlo nekoliko a kod nas poznata samo tri, 1.5 moskvic, 1.6 ladin i jako retko 1.8 fordov, ovo ostalo su bili ruski motori raznih proizvodjaca, moskvic je pravio nekoliko vrsta karoserija pa tako i neku luks koja je imala kožna sedišta, podizace, klimu i ne znam sta jos, klima je neke Italijanske firme.

masan_motor

Post by masan_motor »

Italijanska klima? To ti je neka aftermarket univerzalna, znači juri nešto bilo šta pouzdano sa nekog polovnjaka i prepakuj sve komplet. Nisam imao pojma da su toliko menjali, aleko mi više bio za paprike i krompir auto. Vozio sam jedan davno, nov naravno i fino me služio. Ni volan mi nešto nije bio težak ko danas na ovoj sranje 112 ladi al uđeš u fazon posle par km pa vrtiš jednom rukom. U stvari tada sam intenzivno trenirao 8)

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Evo link ako mozes da otvoriš, firma je Diavia
https://www.drive2.ru/b/1851719/

masan_motor

Post by masan_motor »

Klima je sklepana, kompresor je francuski koliko vidim, po meni to sve može da se budži nemoj da gubiš vreme tražeći nego nabudži nešto što može da stane.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Nije sklepana nego je otvorio, to je njegovo, mrzelo me da ti trazim drugi link, od budzenja ima od drugog auta al se seče pozarni zid, premešta se motor brisača, ne može a se iskoristi čitava instalacija a sa ovom sve na sraf

masan_motor

Post by masan_motor »

Pa sklepano je, to su ti sve prepravke i dorade, nekoliko inženjera samo odradi projekat od dostupnih delova i voila! Imaš i danas da kupiš te aftermarket klime koje se naknadno ugrađuju ali su papreno skupe i nepouzdane. Verovao ili ne, ima i automatska varijanta. ;)

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Ma ovo je majka, radi posao

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Cika Boki ga završio i sad je u voznom stanju, dosta je stvari zamenjeno, jedino sto mi jos ne da testiram kako treba dok sve ne legne i ne presteluje :-(

Image

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Najs... srednji pogon 24 il 28?

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Gde znam :-D samo znam da su padale duže i da je milina voziti

Boki78

Post by Boki78 »

bruyoni wrote:Najs... srednji pogon 24 il 28?
48/38/28 sa 175 kurblom :)

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Malo se radilo na spuštanju, posto imam samo jedno kuciste a drugo nisam nasao da kupim drugo cu morati da skinem sa auta i sve brzinski da odradim, kuciste je skraćeno zato što je amortizer od drugog auta, prsten koji sam stavio kao ojacanje nije trebao al od viska glava ne boli.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Post Reply