Tenak
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
-
masan_motor
Re: Tenak
Nikad nisam razumeo ljude koji otvaraju motore, baciš kupiš drugi i voziš se ko grof za 50-100 evra. Msm i ja sam ko klinac uradio jednu generalku sa svim novim delovima i taj auto je prešao 100.000 km koliko sam znao za njega. Uturi ti u aleka neki dizel motor od golfa ili mercedesa, usput zbudži i kompletnu klimu i baš te briga do penzije.
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Radio sam osveženje, kad radiš sam iz dosade nit košta puno a ima efekta, samo na selu se koristi dizel :-P
Meni venama teče benzin a francuski konji 2.0 112 ks, cim to legne ide i servo volana i klima, motor je Renoov, servo od Audia a klima je od Aleka i kad to resim ja sam 95% stvari resio na autu.
Meni venama teče benzin a francuski konji 2.0 112 ks, cim to legne ide i servo volana i klima, motor je Renoov, servo od Audia a klima je od Aleka i kad to resim ja sam 95% stvari resio na autu.
-
masan_motor
Kako bre klima od aleka?!? Pa oni ništa nisu pravili koliko se sećam? U ondašnje vreme je bilo priče samo neka dva motora (jedan ladin valjao, drugi moskvičev krš) i bio je aleko jeftiniji 20-30% od novog stojadina koliko se sećam. O klimi nije bilo ni reči.
Osveženje pa nemam pojma, nikada to nisam radio jer ne traje dugo. Ili sve menjaš kako treba i praviš novi motor ili polovan drugi.
Osveženje pa nemam pojma, nikada to nisam radio jer ne traje dugo. Ili sve menjaš kako treba i praviš novi motor ili polovan drugi.
- aleko-2141
Aleko se pravio od 89 do 2002, od 97 je isao Renoov benzinski motor 2.0 112 ks, inače motora je išlo nekoliko a kod nas poznata samo tri, 1.5 moskvic, 1.6 ladin i jako retko 1.8 fordov, ovo ostalo su bili ruski motori raznih proizvodjaca, moskvic je pravio nekoliko vrsta karoserija pa tako i neku luks koja je imala kožna sedišta, podizace, klimu i ne znam sta jos, klima je neke Italijanske firme.
-
masan_motor
Italijanska klima? To ti je neka aftermarket univerzalna, znači juri nešto bilo šta pouzdano sa nekog polovnjaka i prepakuj sve komplet. Nisam imao pojma da su toliko menjali, aleko mi više bio za paprike i krompir auto. Vozio sam jedan davno, nov naravno i fino me služio. Ni volan mi nešto nije bio težak ko danas na ovoj sranje 112 ladi al uđeš u fazon posle par km pa vrtiš jednom rukom. U stvari tada sam intenzivno trenirao 
- aleko-2141
Evo link ako mozes da otvoriš, firma je Diavia
https://www.drive2.ru/b/1851719/
https://www.drive2.ru/b/1851719/
- aleko-2141
Nije sklepana nego je otvorio, to je njegovo, mrzelo me da ti trazim drugi link, od budzenja ima od drugog auta al se seče pozarni zid, premešta se motor brisača, ne može a se iskoristi čitava instalacija a sa ovom sve na sraf
- aleko-2141
Ma ovo je majka, radi posao
- aleko-2141
- aleko-2141
Gde znam :-D samo znam da su padale duže i da je milina voziti
- aleko-2141