Boki 78 Samara 1300s

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Boki78

Re: Boki 78 Samara 1300s

Post by Boki78 »

Precizno nisam, ali ono sto znam je da je u oba trenutka bio nesto iznad minimuma. Tako je i inicijalno namerno napunjen da bi nivo vode mogao lakse da varira :) Sem toga primetio sam da se nabija pritisak u posudi ako se posuda snazno zatvori, koliko sam mogao da primetim kada se tako zatvori guma koja zaptiva cep se deformise i blokira prolaz vazduha ka kanalima preko kojih treba da ima odusak ...

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Nema to veze sa slavinom, uvek će negde ostati malo vazduha oko termostata, u daljim kanalima glave, na vrhu hladnjaka.
Kod nekih kola vazduh izađe lakše kod drugih imaš slavine za odzračivanje.

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

u svakom slucaju ne stezi poklopac kao sivonja nego ovlas...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

Boki78

Post by Boki78 »

Ta skola je jeftino i uspesno naucena :)

LadaRiva2013
Automobil: Lada

Post by LadaRiva2013 »

Meni na primer zadnja dva tocka tresu auto kad kocim, ne uvek, samo kad idem nizbrdo polako i samo sto ne stanem. kad vozim brze normalno radi. vodio auto kod majstora on kaze zadnji dobosi da se menjaju, pokusao da ih skine al su zapekli, pa nije vise ni pokusavao. Uglavnom mnogo mi bilo da platim 6000 samo za dobose pa sam batalio
inace menjaio sam prednje plocice za kocnice i sve vreme mi skripe, nove.
al sam naviko

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

pogledacu ti ja dobose da nije otalo od neke stare zalihe pa ti kazem cenu mozda ce biti jeftinije

Boki78

Post by Boki78 »

Lajka se ponovila. Brat Strumpf je bio mecena, zeleo je da okaje svoje grehe prema clanovima kluba, pa mi je poklonio nova sedista od Lade 110. Kako je sada u ubedjenju da se ozbiljno ogresio o brata Gagu, mislim da ima jos delova koje zeli da pokloni clanovima :)

Image Image Image

Sine sedista od Lade 110 ne pasuju na Samaru. Dobra stvar je sto je raspon isti, losa je sto su rupe busene na razlicitim pozicijama, a sami nosaci su dosta duzi. Sedista se ne mogu prebaciti u samarine nosace, iako je promer otvora isti, sam deo koji nosi sedista je drugacije geometrije. Daklem nosaci se moraju modifikovati, skratiti te izbusiti nova rupa na pogodnom mestu. Ostaje i problem zadnjeg granicnika koji je resen manjom rupom i inox srafom sa konusnom glavom. Sve lepo ocisceno, stavljena nova mast.

Prednosti. Sedista iz Lade 110 su dve svetlosne godine ispred samarinih, sve ali sve na njima je robusnije odradjeno. Sama sedista su visa sto daje bolju preglednost, ali tu dolazimo i do mana. Mana je prvenstveno bezbednost, sada ce pri sudaru celo putnika da opali iznad soferke i jao si ga njemu. Trenutno nemaju sistem za obaranje ali on ce biti prenet sa samarinih. Moguce je da ce i tu morati da se rade modifikacije ukoliko sajle ne budu dovoljno dugacke i sl ... Sama sedista kao i u svakoj lajci iza samare se mogu obarati bez obzira da li ima 3, 4 ili 5 vrata, ali se same bravice moraju pomerati rucno. Sto se redosvnih uslova tice sa time bih i mogao ziveti, ali ne dao bog prvi veci karambol i oni iza su u q...cu ukoliko ne mogu napolje brzo, a u toj situaciji ko ce juriti bravice i mrdati ih ...

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Ma sve to dobro :D

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Ma sve to dobro samo taj volan, uhh. Jos pamtim moj kad mi je provrteo a ja :shock:
Original samarini sam vidjao na internatu i za 500 din.

Boki78

Post by Boki78 »

Originalni samarin imam u podrumu, a ovom ne fali nista i nema problem koji je tvoj na rivi imao jer je drugacije, tj mnogo bolje varen :) Brat strumpf je imao tekst na tu temu vec :)

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Pa samarin je meni lepsi, dobro ukusi su razliciti ali ja volim kad je sve fabricki.

Boki78

Post by Boki78 »

Sad vise nije ni toliko do estetike. Samarin ima veci precnik, a to sa sedistima koja su nesto visa ne daje rezultat u pogledu upravljivosti. Sa ovim sedistima sam osudjen na manji volan :)

skora

Post by skora »

Boki78 wrote:Lajka se ponovila....
Zadnja sedista dodji da odneses breee :evil: :evil:

Boki78

Post by Boki78 »

Problem sa vodom u kabini. Naime vec godinama unazad imam muku sa kabinskim baricama. Nije antifriz, cista voda je u pitanju. Pojavi se nakon dugih, visednevnih kisa. Manifestuje se u dve odvojene bare ispred prednjih sedista, daklem ispred svakog po bara. One su ogranicene, daklem kao nekako deformisana elipsa, ne vidi se jasan put vode do njih, van tog podrucja sve suvo kao barut. Enterijer vadjen vise puta, sa takvim autom sam isao u perionicu i napuskirao kola tokom 15ak minuta, spolja, sa dignutom haubom pa pravo preko table osgiguraca pozarng zida itd, pa odozdo i nista nije prodrlo. Tabla osiguraca je zadihtovana, ispod nje takodje, ventilator kabine isto, manzetna poluge menjaca je nova, ove godine montirana i tu voda ne moze da duje, limarijski nema rupa ni na patosu ni na pozardnom (sem fabricki predvidjenih) ... Soferka skoro izmenjena, keder odgovarajuci za samaru. Ima li neko gram ideje odakle jos moze da upada voda ... :evil:

P.S. Jel ima neki izlomeljni levi retrovizor za samaru, generalno treba mi samo plastika koja ide preko srafa koji drzi ogledalo plus 10x115-1.24 sraf. Desni na zadnjem braniku je misticno nestao, a za lokal srafadzije je 1.25 izgleda egzotican navoj ....

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Jes probao da je gurnes u Savu ili Dunav? :mrgreen:
a jel si probao da zalivas okvire vrata ili negde oko soferke ako ima nekih spojeva

Post Reply