Koliko para i gde je kupljeno ako sme da se zna? El su to one zute?Pera wrote:3.Kupljene maglenke Hella komet 450,cekaju na montazu ovih dana.
Moja Samara 1.5
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
Sto se kompesije tice samara kad je nova ima jedva nesto preko 12, uglavnom dobar motor i zadrzava tu kompresiju od 11 do 12 a ne bi smeo da ima ispod 10.Pera wrote:Danas sam uzeo manometar za merenje kompresije i izmerio istu;pokazuje 11 , 12 , 11.5 i 11 bara,od 1 do 4.Da li neko mozda zna kolika bi trebala da bude kompresija kod dobrog motora???
Auto ide lepo sve dok se vozi na manjim obrtajima,kad krenem da ga forsiram,ide,ali ne ubrzava bas nesto ne zanam kako,iber lauf je u kucistu,ali hoce da ubaci ulje u kuciste ako se forsira,malo duva,a ulje bih rekao da jako malo trosi,plin takodje.Pali iz prve,na leru ne radi lose,ali kao da ima male prekide,sve drugo sem motora sam eliminisao,stelovao ventile,paljenje,kablovi,kapa,ruka,svecice,jedino onda ostaje motor...
Kapiram da ova razlika u cilindrima ne valja,samo me interesuje koliki je pritisak kod dobrog motora?
Imam jedno pitanje,da li neko zna koji alternator odgovara za samaru od nekog drugog auta,a da moze da se montira na originalni nosac,znaci alternator mora da ima ona dva kraka,izmedju kojih dolazi cev od nosaca,i sto je najbitnije mora da ima bar 80 A.Spaner nije mnogo bitan,to cu prepraviti.
Kolko sam gledao na sajtu iskra ima neke koji mislim da bi odgovarali,samo ne znam da li to moze kod nas da se kupi negde...
Trebao bi mi jaci alternator zbog klime,a od 11x lada bi trebala poprilicna muka da se uglavi na nosac kompresora i alt.
Kolko sam gledao na sajtu iskra ima neke koji mislim da bi odgovarali,samo ne znam da li to moze kod nas da se kupi negde...
Trebao bi mi jaci alternator zbog klime,a od 11x lada bi trebala poprilicna muka da se uglavi na nosac kompresora i alt.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.