Znači danas nas je naš iskusni inženjer i poznavalac lade i svih drugih automobila naučio da je veoma dobra opcije nosati sa sobom šarafcigere u autu i svako jutro prije posla štelovati karburator, ili da bi smo to izbjegli možemo iskeširati 100-150 eura za nov karburator i onda sa njim neće biti štelovanja godinu dana max. jer su ti karburatori takvog kvaliteta da osovinica leptira gasa dobije naznake lufta nakon čak 2000 km, ali ne seljačaka je opcija za 20 e kupiti karburator koji je x puta svršeniji od originalnog i projektovan mnogo godina kasnije u odnosu na originalni koji nije ni vidio niti će vidjeti šarafcigerbar narednih 5 godina dalje da napomenem ne računa se što su auta dobila bolje rezultate izduvnih gasova na tehničkom to što manje troše i bolje idu imaju jače ubzanje dalje,
samo da znaš mi vozimo svoja auta i većina prelaze pofin broj kilometara godišnje i ne služe nam da sjedimo i u njih gleadamo,
još da napomenemo da disk od 2 kg u ekscentru nikako ne može da uzrokuje vibracije točkova i trapa
ali vi to kao ikusan inženjer sve znate i nama mutavima dolazite da nas spasite kao mesija
i zato društvo ujutru prije posla šarafciger u ruke i pod haubu prije posla
ne namjeravam se sa tobom svađati niti odgovarati ni na jedan tvoj budući post jer se iz same tvoje slike na profilu može zaključiti kakva si ličnost (provokator), ali bože moj svaki forum ima svoje bisere tako i ovaj
uzdravlje!
ps
denesrb izvini zbog spama u temi
a sad nazad u realnost
karburator "nabudžiti" sa matora koji ima manje kubika je 100% promašaj prije par dana sam čak i sierru v6 vidio sa karbom od stojadina

Zašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela