samara 1.5

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

djape1977

Re: samara 1.5

Post by djape1977 »

znam ja odlicno u cemu je trik sa ladinim alternatorima i zato ih i ne popravljam
j***** auto bez kardana

Boki78

Post by Boki78 »

Pa ne znas jer da znas umeo bi da prepoznas onaj koji vredi popravljati. Obaska tripovi tipa, nema kvalitetnih delova, nema cetkica, ne odaju utisak znanja, naprotiv ... Aj ne ocekujem da znas da napravis regler kome ces napon ukljucivanja moci sam da menjas, ali taj standardni repertoar mudrosti o ladinim alternatorima je bas previse. Ono razumem da te cela prica ne zanima uopste i da je lakse nacukati novi nosac za fiatove alternatore koje imas na izvolte , ali onda se to bar tako kaze ..

skora

Post by skora »

Boki78 wrote:nema kvalitetnih delova, nema cetkica
Ima delova u kvalitetu ,ali su skupi u odnosu na vozilo kome se reparira deo ....ako pricamo o samarama .Ti isti delovi piju vodu za kola u ceni od 2-3 soma ,a ne od 200-300e ........A sto se tice cetkica probajte sa onima koje idu na Japance ,pa ih malo samo oblikujte prema nosacima kod lajke .Trebalo bi da budete zadovoljni ....bar ja jesam bio

Boki78

Post by Boki78 »

10-15e razlike je stavrno neisplativo ulaganje :mrgreen: to vredi uloziti samo u auto od 3000e :P

Imas regler od 400-500 dinara, a imas i od 1500 sa 5 godina garancije, papriom pecatom i fiskalnim i to u sred Beograda. Cetkice u najgorem mogucem slucaju skines sa neke firmirane masine pa odneses na obradu ukoliko je toliko losa situacija, a ni tu nije ... Diodnu plocu ako ne mozes nikako da nadjes, mozes sam da popravis kvalitetnim komponentama itd itd da ne tupiim previse ...
Last edited by Boki78 on Sun Jun 28, 2015 8:41 pm, edited 1 time in total.

skora

Post by skora »

Ja se svoje sirotinje ne stidim :P .....meni je i 15e kao kuca veliko .....tako da na ladi od 200e ,smatram da je 50e za reparaciju alternatora puno .....barem meni .....

Boki78

Post by Boki78 »

Pa mene je izasla 3000 dinara sto je duplo manje od 50e, a ti i nema cega da se stidis, sa vozim parkom od skoro 10 automobila, porseima, mercedesima i sl pogotovu. Jesi li The King of Zvezdara City ili nisi :!:
Last edited by Boki78 on Sun Jun 28, 2015 8:57 pm, edited 1 time in total.

djape1977

Post by djape1977 »

spisak zamenjenih delova ide dalje...

uradjena reglaza trapa. sve u merama.

nov ablender. nosac ablendera je bio puknut pa sam zamenio sve djuture. sada radi i sirena.

zamenjena kontakt brava. originalna je pomalo zapinjala pri okretanju kljuca. stavljena polovna ispravna sa bele samare.

zamenjen karburator. u onom sto je bio na autu samo sto nije bilo crknutih macaka. stavljen polovan sa bele samare. radi odlicno.

zamenjena ulja u menjacu i motoru.

zamenjan filter ulja, goriva i vazduha.
cisto za ilustraciju koliko su delovi originalni, cak je i filter ulja...
Image

prepravljen sistem gasnih amotizera gepeka. sada se gepek dize 20cm vislje nego ranije i sa dva prsta.

skracivanje prednjih opruga za jedan krug nije dalo nikakav vidljiv rezultat. idemo dalje...

zamenjen plovak rezervoara. sad bar radi zuta lampica...
j***** auto bez kardana

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

I sad je lepo staviš na oglas i Škorić je kupi od tebe i ima samaru za primer, svi da mu zavidimo :shock:

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

djape1977 wrote:...prepravljen sistem gasnih amotizera gepeka. sada se gepek dize 20cm vislje nego ranije i sa dva prsta.

skracivanje prednjih opruga za jedan krug nije dalo nikakav vidljiv rezultat. idemo dalje...
Ako hoćeš da se igraš sa oprugama, prednje opruge od 110 16V pašu na samaru ali su jače dok su zadnje od 111 (karavan) i duže i jače.
Gasne opruge od 112 pašu na samaru, čak i istrošene dižu samarina vrata gepeka bolje nego novi samarini. Pre koju godinu sam nekome sa samarom, ne mogu se setiti kome, prosledio istoršene sa 112 (spuštala se vrata) i kako reče sama su se podizala kada otključaš.

djape1977

Post by djape1977 »

skracene prednje opruge za jos jedan krug, sad ima pravi "stav"

gasne amortizere gepeka sam stavio od fiat tipa, imao sam ih pri ruci. duzi su i jaci, ne dize se sam gepek kad otkljucas, ali mu treba bukvalno pola kile sile.

skorin volan ce ipak na neku plemenitiju masinu jer je glava volana koju je kupio i montirao nekompletna, nema prstena za sirenu, tako da sam za sad stavio neki budjavi turski volan

resen i famozni samarin unutrasnji retrovizor. nema potrebe da se lepi za staklo, lepo sam uzeo retrovizor od specijalke, izbusio dve rupe na odgovarajucem mestu i zasrafio ga. radi.
j***** auto bez kardana

skora

Post by skora »

Tako mi ovaj poslao - bez prstena !!! ......Znam nasta mislis ,na onaj sesiric ,jel ??

Daj neku sliku da vidim kako si okacio retrovizor :shock: .....Ja mozgo mozgo ,ali nikako nisam dosao do nekog pametnog resenja osim lepljenja .....a NI NA JEDNOJ lajki nisam imao taj unutrasnji :evil:

djape1977

Post by djape1977 »

Lepo, u prednjem delu krova ispod neba, u liniji sa mestima gde su srafovi sto drze suncobrane imas celom sirinom krova dupli lim. Unutrasnji retrovizor od stare lade, zastave, bilo koji slican, dve rupe busilicom kroz nebo i taj lim i resen problem. Cak je u funkciji i fabricka funkcija da u slucaju udesa, ako neko opali glavom, retrovizor otpadne pre nego razbije lobanju. Drska retrovizora je dovoljno dugacka da je preglednost unazad odlicna
j***** auto bez kardana

djape1977

Post by djape1977 »

a sto se tice glave volana, bole genije... nije bas mnogo bistar. Verovatno nije ni skontao da fale delovi
j***** auto bez kardana

skora

Post by skora »

djape1977 wrote:Lepo, u prednjem delu krova ispod neba
Ovde :?

Image
djape1977 wrote:Verovatno nije ni skontao da fale delovi
Moguce ..... :sad:

djape1977

Post by djape1977 »

da, bas tu.

jos jedan upgrade za samaragu - pasuju rucice za dizanje prozora od fiata, tako da je i problem sa lomljenjem istih trajno eliminisan
j***** auto bez kardana

Post Reply