XTA211020Y0188679

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

KamAZ driver

Post by KamAZ driver »

Занимљиво је да смо се дотакли те теме, тих сервиса и одржавања у гарантном року. Ма ја вазда имам осећај да су готово сви ти разни бивши и садашњи продавци и сервисери Лада они који тај посао раде, што се каже, офрље. Свима као да је примарни задатак да продају ауто, узму своју провизију, а онда отаљавају своје обавезе према купцу. Као да постоји неко правило да када имаш јефтини (или је лепше да кажем – буџетни) ауто, имаш и сервис са наврат-нанос обученим механичарима без воље да тај посао раде како ваља. У таквој ситуацији остаје оно блесаво тражење проверено доброг и искусног мајстора. Или то, или да почнеш да се самообучаваш, што је озбиљан посао који се већини власника не ради – за то постоје сервиси. Онда се опет враћамо на почетак и круг се затвара. Иритирајућа ситуација.

Иначе, колико ја знам, Бане је ауто-електричар и није дуго времена провео на Ладама. Немојте да ме држите за реч, али мислим да је пре тих неколико година у Еуро Лади радио на пољопривредном газдинству у Опову као ауто-електричар, или можда и у погону панчевачке Утве у Опову. Но што се тиче електрике, мислим да ту нема збора да човек зна посао и зна са Ладама, јер ако ништа друго – нагледао их се. За неку интервенцију у том домену бих се обратио њему, али за механику не знам и не могу да тврдим. Ту бих се пре обратио једном познанику у мом месту који има дара за то, али не увек и воље за то. Ипак мислим да би, када је djimros-у речено да дође у Опово, посао око механике требало да уради тај неки лик, механичар из Еуро Ладе, за кога сам од Банета чуо да постоји, али заиста не знам о коме се ради. Не знам да ли су се прихватили посла сервисирања аутомобила који су још били у гаранцији кад им је пукла фирма (и не видим неки разлог зашто би то радили), али ми то не личи на вероватну опцију. А за рефундирање оних десетак 'иљада, канда би пресавијање табака на жалост било једини излаз, што је брзо и ефикасно решење у п.... м....

А што се бивше Шумадије тиче, не знам шта је од њих остало сем те велике хале, коју су као сервис користили и ови из Еуро Ладе и чини ми се неки од дилера Ситроена. Ако ништа друго, имао сам среће да се Центар Бобан, где је пазарена моја 110-ка, занимао Ладама (међутим и они престали да раде са њима) су сво време док ми је ауто био у гаранцији и били су веома коректни у свом послу, иако нису имали толико много посла као Еуро Лада.

Zanimljivo je da smo se dotakli te teme, tih servisa i održavanja u garantnom roku. Ma ja vazda imam osećaj da su gotovo svi ti razni bivši i sadašnji prodavci i serviseri Lada oni koji taj posao rade, što se kaže, ofrlje. Svima kao da je primarni zadatak da prodaju auto, uzmu svoju proviziju, a onda otaljavaju svoje obaveze prema kupcu. Kao da postoji neko pravilo da kada imaš jeftini (ili je lepše da kažem – budžetni) auto, imaš i servis sa navrat-nanos obučenim mehaničarima bez volje da taj posao rade kako valja. U takvoj situaciji ostaje ono blesavo traženje provereno dobrog i iskusnog majstora. Ili to, ili da počneš da se samoobučavaš, što je ozbiljan posao koji se većini vlasnika ne radi – za to postoje servisi. Onda se opet vraćamo na početak i krug se zatvara. Iritirajuća situacija.

Inače, koliko ja znam, Bane je auto-električar i nije dugo vremena proveo na Ladama. Nemojte da me držite za reč, ali mislim da je pre tih nekoliko godina u Euro Ladi radio na poljoprivrednom gazdinstvu u Opovu kao auto-električar, ili možda i u pogonu pančevačke Utve u Opovu. No što se tiče elektrike, mislim da tu nema zbora da čovek zna posao i zna sa Ladama, jer ako ništa drugo – nagledao ih se. Za neku intervenciju u tom domenu bih se obratio njemu, ali za mehaniku ne znam i ne mogu da tvrdim. Tu bih se pre obratio jednom poznaniku u mom mestu koji ima dara za to, ali ne uvek i volje za to. Ipak mislim da bi, kada je djimros-u rečeno da dođe u Opovo, posao oko mehanike trebalo da uradi taj neki lik, mehaničar iz Euro Lade, za koga sam od Baneta čuo da postoji, ali zaista ne znam o kome se radi. Ne znam da li su se prihvatili posla servisiranja automobila koji su još bili u garanciji kad im je pukla firma (i ne vidim neki razlog zašto bi to radili), ali mi to ne liči na verovatnu opciju. A za refundiranje onih desetak 'iljada, kanda bi presavijanje tabaka na žalost bilo jedini izlaz, što je brzo i efikasno rešenje u p.... m....

A što se bivše Šumadije tiče, ne znam šta je od njih ostalo sem te velike hale, koju su kao servis koristili i ovi iz Euro Lade i čini mi se neki od dilera Sitroena. Ako ništa drugo, imao sam sreće da se Centar Boban, gde je pazarena moja 110-ka, zanimao Ladama (međutim i oni prestali da rade sa njima) su svo vreme dok mi je auto bio u garanciji i bili su veoma korektni u svom poslu, iako nisu imali toliko mnogo posla kao Euro Lada.
KamAZ je dobra mašina.
Kupio sam ga i ne žalim... NIKOGA!

djmiros

Post by djmiros »

Pa i nisu se , barem meni, ti majstori iz Eurolade pokazali. Svi znate probleme sa el.podizacima na ladama. Meni su to kao poravili. Drz' vodu dok majstori odu. Dok nisam sam rasturio sve i zamenio lezaj 601z , napred, kao i podmazao kod zadnjih el.podizaca klizne lezajeve stalno je nesto glavilo. Sad mi podizaci rade kao sv.sat. :P

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

he, baneta znam i ja :) ...inace i ja sam uzeo lajku u euroladi... jeste on je elektricar(ali radi po nesto od mehanike)
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

djmiros

Post by djmiros »

Pouka: Treba voditi racuna kome auto oterati na servis :idea:

KamAZ driver

Post by KamAZ driver »

У томе је и поента приче: КОМЕ?

U tome je i poenta priče: KOME?
KamAZ je dobra mašina.
Kupio sam ga i ne žalim... NIKOGA!

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

Hm, jel vi stvarno mucite muku sa tim serviserima?
Ruma vam je preko sveta?
Najnovija dijagnostika za lade, optika, mehanika......

tommy
Automobil: LADA 2109 '93

Post by tommy »

Sto nisi rekao ranije! :D Devojka mi je iz Rume, bio sam tamo sto puta a nisam znao. Jel oni rade 100% ok?
moja Lada, gazi svakog gada...;)

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

200% OK

tommy

Post by tommy »

Jel znas mozda adresu?

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Znam, a znam i majstore, moji drugovi.
kada budes dolazio u Rumu, javi se.

tommy

Post by tommy »

Ti si iz Rume?

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Da. :D

svabazr
Automobil: lada 2106

Re: XTA211020Y0188679

Post by svabazr »

za klajica ti ne preporucujem...bolje odes kod bobeka (izlaz iz zr prema bg odmah zadnja kuca levo) ili da otes u auto centar bagljas (na bagljasu ulica 9 januar mislim daj ebr 46 kuca na cosku ) rade super oboje sa trapom kad nasteluju nemas problema ide ko strela i promene ti sta treba da se menja pre nego sto prave.i nisu preterano skupi.centriranje trepa 800din jos 200din za ruke sto mi zamenuli 1 sponu...

Pera

Post by Pera »

Jel vidis ti od kad je zadnji post?
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

svabazr
Automobil: lada 2106

Post by svabazr »

sta je to 3godine taman dok ja swe iscitam xDDD

Post Reply