Tenak
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Re: Tenak
xaxaxaxa, pa tamah bi me u drugu drzavu deportovali 
ima toplo cinkovanje al bi se sva karoseriaj uvila i nije preroruceno da se rade karoserije a i generalno los je lim pa se svakako da probije, uradim ovo sto radim pa ako izdrzi 5 god ja cu da skacem.
ima toplo cinkovanje al bi se sva karoseriaj uvila i nije preroruceno da se rade karoserije a i generalno los je lim pa se svakako da probije, uradim ovo sto radim pa ako izdrzi 5 god ja cu da skacem.
- aleko-2141
Kad se sve sabere ja pola godine nisam usao u garazu, da ima neko oko mene ko se bavi ovim poslom pa da mi pomogne ili da sam peskirao sve to bi bilo za mesec gotovo al jbg kad sve radim sam i na ruke.
Kad ga zvrsis napuni pragove, gredice i premazi unutrasnjost krila napred i nazad onom smesom o kojoj sam pisao pa da vidis kako ce i 15 i vise godina da traji.
Ja kad sam kupio ladu bila stara 10 godina i imala je dve rupice u pod prag. To je komsija zakrpio ja je zastitio i evo posle ukupno 24 godine idalje je zdrava.
Ja kad sam kupio ladu bila stara 10 godina i imala je dve rupice u pod prag. To je komsija zakrpio ja je zastitio i evo posle ukupno 24 godine idalje je zdrava.
- aleko-2141
Nema potrebe za tim, sajtne su ofarbane, krila ofarbam prajmerom, nanesem zastitu ofarbam lakom pa vosak tako ce to biti dovoljno
Dobro ako tako mislis, ali nikad farbom nemozes dobro zastititi zavarena mesta pogotovo ako je radjeno co2 aparatom. Negde je sigurno presao lim preko lima i nu krece korozija, ovako onom zastitom to se ispuni i miran si.
- aleko-2141
Pun var ima na podu al tu je obruseno i zasticeno antikorozivnim sredstvom, sajtne su varene po punktovima tako da skoro nem gde, ka nalijem voska to bi bilo to.
Moze i sa voskom,ali ja se slazem sa dejcom,i moja lada (stara 37 godina) je izdrzala bas zato sto je bila zamascena
Stay cool
Drive old school...[img=http://img23.imageshack.us/img23/4916/2012062420.th.jpg]
Drive old school...[img=http://img23.imageshack.us/img23/4916/2012062420.th.jpg]
- aleko-2141
Zaboravio sam sa cim je dejca mazao al ja sam mesao body,naftu ili benzin i preradjeno ulje, sigurno je pomoglo al kada sam otvorio sajtne toga nije bilo a ni cak u vratima dok je vosta bilo i jedva sam ga skinuo.
Nije ga bilo zato što ulje na letnjih +40 ispari i zato mu ubaciš malo bitumena za parket to prokuvaš da se sjedini i puniš pragove dok ne procuri. Naravno sve otvore zatvori krpama ili nečim drugim i nakon neke vožnje još bolje po brdovitom terenu da se razlije što više onda ispusti to što je istalo. Prednost ove smese je što ga bitumen zgusne i nemože da se slije sa unutrašnje zidove praga i ostanu masni sigurno 20 godina. Ja sam tako sve premazao i napunio što je moglo i efekat se vidi.
- aleko-2141
Probacu nesto, nasao sam danas u spreju za skidanje boje radi posao al malo ga ima.
- aleko-2141