Lada 2104 Twincam by djape

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

djape1977

Post by djape1977 »

servo kocnica mi je riknuo, tvrda pedala a sve ostalo je novo. zamislio sam da ubacim servo od fiata. svako ko je ikada provozao neki stari fiat zna za njihov prejak servo. mekana kocnica. cak mnogi kukaju da je premekana. od 132 dizela ali nece ici, preveliki je, nema mesta pod haubom, kod mene je inace sve na levoj strani. usisna grana, anlaser... znaci od 132 benzinca. e sad, skoro je isti. razlikuje se kacenje pedale kocnice. morace da padne neka prepravka. gornji je od fiata a donji od lade. fiatov glavni kocioni je takodje i veci od ladinog. medjusobno su zamenjivi. sta bi bilo kad bi stavio i fiatov glavno kocioni? gura vecu kolicinu ulja? veci pritisak? fiat je imao sva 4 diska.
inace, i jedan i drugi servo su zapertlovani i ne vidim kako bi mogao da ga spakujem posle sve i da ga otvorim i zamenim gumice i membrane unutra. ima li neko pametnu ideju na temu serva i glavnog kocionog? moze li da se izvadi samo sipka na koju se kaci pedala kocnice?
Image

Image
j***** auto bez kardana

kosta978

Post by kosta978 »

i ja sam sređivao glavu volana na gorepomenuti način i za sad je ok. Servo nikad nisam rasturao, ali kontam ako je zapertlovan ne možeš mu ništa.
Da probaš da sa ladinog serva odsečeš samo onu ušicu za kašenje pedale i da je navariš na fiatov servo. Šipku ne moraš da vadiš napolje, samo je izvuci malo da možeš da odsečeš ušicu
Mislim da var neće da smeta da se šipka pomera. Jedino ti treba dobar varilac da to napravi kako treba. Nek ti ostane i fiatov glavni kočioni, ne moraš da stavljaš ladin cilindar.

djape1977

Post by djape1977 »

naravno da mi je palo na pamet da odsecem i zavarim ali:
1) ne svidja mi se ideja da to varim, ako pukne var ostajem bez kocnice a to ce bas da se desi kada nabodem iz sve snage odnosni kada bude frka.
2) da bi se zavarilo kako treba mora da se usija sve to a onda ce da se zagreje i ostatak serva i da izgore ili se istope svi gumeni i plasticni delovi unutra.

kako su ti se pokazali oni OCAP delovi do sada?
upravo sam montirao njihove silen blokove.
j***** auto bez kardana

SERZAS

Post by SERZAS »

Ako je vec doslo do promene glave volana ja bi to sve u gvozdje i postavijo od VW II ili VW III citav servo mehanizam. A pronaci takve delove u komplektu nije tesko, tako da ti savetujem da to uradis, a moglo bi da se stvori nesto upotrebivsi MB 190 servo, licno sam video kako je lepo uskladjen sa fiatovim 2.0 motorom... ...
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
TO ROLL IT TILL THE WHEELS FALL OFF!!!
http://public.fotki.com/SerzasLive/

djape1977

Post by djape1977 »

ma sada necu da radim nikakve ozbiljne modifikacije, samo da sve bude ispravno. glava volana je resena do daljnjeg... nego kako ti se cini ova zezancija oko serva kocnica? neke ideje? znam da mogu da kupim nov servo za ladu ali se plasim da ce da bude kao i sa drugim delovima - trajace 2 meseca a u mom autu da bi ga zamenio moram da skidam bar usisnu granu sa karbom.
kad ladi istekne registracija cu raditi ozbiljne dorade. znaci tek u junu. do tada mora da se vozi i da radi i opravda ulaganja. takodje, izvadio sam ovaj 1.8 motor da bi ga maksimalno nabrijao do tada. idu "nosati" klipovi, abarth usisna i izduvna grana, abarth bregaste, ozbiljna dorada glave sa razbusivanjem usis/izduv kanala i vecim ventilima. sad cu za privremeno da ubacim 2.0, imam jedan u odlicnom stanju.
a, da. crko mi je i donji cilindar kvacila, meteli, posle 4 godine i cirka 40.000km. nije lose ali moze i bolje. sada sam porucio ferodo pa cemo videti kakav je.

inace evo i motora napolju

Image

Image

Image
a tu je i menjac.
Image
j***** auto bez kardana

kosta978

Post by kosta978 »

Što se tiče OCAP delova, za sad sam stavio samo kugle na desnom točku. Na levom još uvek nisu za menjanje, kao ni spone. Izdržaće još malo. Za sada su ok, mada ne mogu da dam neku ocenu jer sam prešao tek par hiljda km. Videćemo, mada misilm da će biti OK.

SERZAS

Post by SERZAS »

Ja nevolim sevo kocnicu na ladi, vozim bez nje i nemam nikakvih problema na toj distanci.
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,

djape1977

Post by djape1977 »

ma da, i to sto kazes! servo je za homoseksualce!

nego evo ja danas opet ispod lade... onako muski, mastan do lakata. stiglo i ponesto od delova, sutra ce jos.
j***** auto bez kardana

SERZAS

Post by SERZAS »

Ja licno ili sam navikao ili neznam sta, ali mi na ladi taj servo samo zauzima mesto, mozda je i efikasan ali ja nekako imam vecu kontrolu na pedalom kad je jaca, a od toga mi jos noga nije otpala.
Odavno nisam bijo masan od kola, to nece nesto na dobro :D
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,

BKS_tmo

Post by BKS_tmo »

Čekaj, jel ti sad pedala tvrda kao kad stisneš kočnicu na ugašenom autu koji ima servo ili je ipak malo mekanija od toga?
[img]http://i220.photobucket.com/albums/dd85/BKStmo/CopyofA002.jpg[/img]

djape1977

Post by djape1977 »

malo meksa od ugasenog. zapravo i kad je ugasen nije tvrda koliko bi trebalo da bude. ispravan servo kad ugasis motor tvrda je pedala i sa svakim pritiskom postaje sve tvrdja da bi posle 3-4 pritiska na pedalu postala potpuno tvrda a kocnice sve slabije. kod mene je bila tvrda sa ukljucenim motorom a mozda 20% tvrdja sa ugasenim i nije se menjala tvrdoca ni posle vise stiskanja. sada kad sam ga skinuo, kada vucem vazduh na prikljucku za vakum postepeno propusta vazduh sto znaci da ima neku rupicu negde unutra. servo od 132 kada vucem vazduh ne popusta.
j***** auto bez kardana

djape1977

Post by djape1977 »

ferodo donji cilindar kvacila - 1900din od dragana iz autodiskonta
kugle ocap 578 dinara komad. gazela komerc
sto volim kada lepo dobijem sve sto mi treba. srafovi i federsajbne 8.8 i matice od nerdjajuceg celika. nema vise pucanja pri odvrtanju.
Image

Image

Image

Image
j***** auto bez kardana

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Jel imas bolcnu na papucici kocnice gde se kaci servo, ili ne, kako se kaci ?
Ako ima, samo na nju navuci polugu, jedino ce morati da se izbusi za osigurac.
Ne znam kako izgleda, nisam to radio na Ladi nikad, a na Zastavi je kacenje isto ovako kao Fiat.

djape1977

Post by djape1977 »

to nece da moze. kraca je ta poluga sto viri iz serva, bila bi mnogo visoko pedala kocnice. moze li s ta poluga izvaditi?
j***** auto bez kardana

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Koja je kraca, Fiatova ili Ladina ?
Ne moze da se vadi to, nema rasturanja, pertlovan je servo.

Pedala ne moze da ide vise nego sto je sad, ne dozvoljava joj prekidac stop svetla.

Post Reply