BA3 2109

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Re: BA3 2109

Post by Gago »

travelman wrote:U bre Gago, naveo sam banalan primer ali ajd da budem konkretan.

Mislis li da vlasnik audi.a a4 radi veliki servis na 180000 ili bar na upola manjoj km. Ja predhodnu samaru kupi sa 55000 i prodavac mi rece da uradim veliki servis jer nikada nije radjen a ja je provoza jos 40000 bez ikakvih problema. Sta je moglo biti je neka druga prica.

Isti taj audi sa automatskim menjacem ima interval zamene menjackog ulja na 50000 ali svi ga menjaju na 30000max. A dejca tera njegovu ladu 14 god pa cak ni ne zna da li je ikada i kontrolisao ulje u menjacu.

Na takve primere sam mislio a ne da svako od nas tera dok ne stane pa onda kuku lele.
Ma da bre, Audi ne valjda :mrgreen:

Nego i ja sam imao srece, jes da mi je auto 2008e presao oko 35 000, ali je tek tad prvi put zamenjen zupcasti, jer sam ja procitao na forumu da se to menja. Rekao mi je tad majstor da je sav bio ispucao od starosti :evil:
Samo Samara Srbina Spasava

travelman

Post by travelman »

Naravno da audi valja ali mi ne pricamo o tome.

Kada bi svako od nas odrzavao ladu kao sto se odrzava novi audi, drugacije bi mi pesme pevali.

http://www.youtube.com/watch?v=WvFukrb0QGE

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Ja sam od prosle godine poceo malo vise da poklanjam paznju autu, ( citaj: na forumu skontao sta otprilike treba menjati i kada) I sve to upisujem u telefon i mogu ti reci da je vec poduzi spisak zamenjenih stvari, a i dalje ima da se menja: lezajevi, set kvacila, to je ono sto mi prvo pada napamet. Slazem se da su ti delovi dosta jeftiniji od delova za druge automobile ( zato trenutno i vozim Ladu, a i prirasla mi je za srce) ali zato i ti drugi automobili pruzaju bolji ugodjaj u voznji...
Samo Samara Srbina Spasava

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

dejca wrote:Kad bi se moj buraz njegovom alfom rešio to da uradi. Moja lada za mene ima veliku vrednost, da imam njegovu lepu alfu šta bih snjom.
Boki78 wrote:Verovatno nikad, ne zato sto ona to ne moze, vec zato sto kosta vise od par stotina eu pa je posmatra malo drugacije. Da joj je vrednost i odrzavanje na nivou rive ta ista alfa bi bez problema terala i malter i lubenice i bila cudo nevidjeno, al avaj.
Prosle godine urade se one izmene na plinskoj instalaciji i dogovorim se ja sa bratom da me odslepa do pumpe da sipam plin. Pokusasmo mi da usrafimo pozadi onu kuku za slep na alfi i proklizase navoji na autu i od slepa nema nista. Eto pokusasmo da uradimo jednu najobicniju radnju na alfi i oces nemoze.
Mogla bi alfa da vuce malter i da ide po losijem putu kao lada samo dokle.
dejca wrote:Moja lada za mene ima veliku vrednost, da imam njegovu lepu alfu šta bih snjom.
Boki78 wrote:Ja znam, prodao bih je koliko odmah :mrgreen:

I kupio bih opet ladu 2107 ili 2104. A promenio bih je mladjom starosti od 10-11 godina i da joj uradim moju zastitu pa da me i ona sluzi kao i ova. Eto zato bih je i menjao, zasad se ona dobro drzi ali kakva ce biti za 5 godina, a za 5 godina dali ce biti pristojnih 107 i 104 lada. Eto zbog takvog razmisljanja sam mastao o nekoj zameni.

Boki78

Post by Boki78 »

dejca wrote:Prosle godine urade se one izmene na plinskoj instalaciji i dogovorim se ja sa bratom da me odslepa do pumpe da sipam plin. Pokusasmo mi da usrafimo pozadi onu kuku za slep na alfi i proklizase navoji na autu i od slepa nema nista. Eto pokusasmo da uradimo jednu najobicniju radnju na alfi i oces nemoze.
Mogla bi alfa da vuce malter i da ide po losijem putu kao lada samo dokle.
Jel ti mislis da je njima to sistemska osobina, te ako jeste da se to napolju ne bi proculo i napravilo solidan skandal i mass recall vozila? OK ovaj primerak je verovatno neki prethodni vlasnik sjebao, ko zna kako je ta kuka uvrtana pre, a mozda i jeste fabricka greska koja sigurno nije wide spread osobina modela

Inace da li ti mislis da na ladi imas bolji i jaci trap od nje, ili mislis da ti je nosivost vozila veca, da sa svojih 1.3/1,5 matorog atmosferca ima vise snage da potegnes nego ona, pa je lada u tehnickom smislu bolja za malter i lubenice ili ima nesto drugo sto je vise vezano za strah od moguce intervencije na otvorenom novcaniku, koja svakako postoji i na ladi samo mnogo manje boli?
dejca wrote: I kupio bih opet ladu 2107 ili 2104. A promenio bih je mladjom starosti od 10-11 godina i da joj uradim moju zastitu pa da me i ona sluzi kao i ova. Eto zato bih je i menjao, zasad se ona dobro drzi ali kakva ce biti za 5 godina, a za 5 godina dali ce biti pristojnih 107 i 104 lada. Eto zbog takvog razmisljanja sam mastao o nekoj zameni.
To je super ako planiras da vozis lade dok si ziv, u suprotnom ne. Tj. ako ova koju imas zavrsava posao zbog cega investirati u novog potrosaca umesto investirati u nesto sto ce mozda kroz vise godina dati mogucnost za bolji auto?

travelman

Post by travelman »

Boki, sta bi ti kupio da imas par hiljadarki viska u dzepu.

Kakvu azdaju, znaci nista perverzno. Koji je po tebi auto danas no1.

Kako polovan, tako i nov.

Boki78

Post by Boki78 »

Par hiljadarki vise bi mi platilo neko extra skolovanje, *ebes kola :)

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Za nas smrtnike, citroen xara, xantia, C5 do 2003-4, pezo 406, opel astra 2.0 dizel ne znam mu oznaku, ima lanac umesto kaisa, to su auta koja i nisu bas toliko popularna osim astre a udobna i aj da kazem jeftina za odrzavanje i jos izdrzljiva, ova auta su kod mene i znam kakva su.

skora

Post by skora »

aleko-2141 wrote: i aj da kazem jeftina za odrzavanje
Jeftina u odnosu na sta?????? :?
aleko-2141 wrote:Za nas smrtnike, citroen xara, xantia, C5 do 2003-4, pezo 406, opel astra 2.0 dizel .
Hocu DIZEL primerak koji je od prvog vlasnika(eventualno drugog ali nikako FIRMA),koji ima kompletnu servisnu istoriju od prvog kilometra do danas(max 150.000km),hocu da bude u prvoj boji (ne lupan) i naravno da ima vazeci TUV odnosno da bude registrovan.
Dakle ne trazim nista nenormalno,vec ono sto svaki kupac koji kupuje auto za kucu (A NE ZA PREPRODAJU) trazi.

Javi mi cene :) .....da vidimo jel za smrtnike ;)

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

pa sad ne zna koliko mozes da se izduzis :) drugar je prosle god uzeo 406 2001 hdi, prvi vlasnik i pravih 110hiljada, auto nov, mislim da ga je izasao oko 3100e al nasao ga je posle god i nesto dana potrage, ja da sam imao posao pre dve god uzeo bi 607 od prvog vlasnika, 170hiljada presao, dva drugara su uzela svako sebi c5 sa kilometrazom nesto ispod 200hiljada za 2300e, mene je fiesta izasla preko 3hiljade

skora

Post by skora »

aleko-2141 wrote:drugar je prosle god uzeo 406 2001 hdi, prvi vlasnik i pravih 110hiljada, auto nov, mislim da ga je izasao oko 3100e al nasao ga je posle god i nesto dana potrage
Ako izuzmemo extremne slucajeve i globalno sagledamo stvari na ovu temu o kojoj pricamo ,stvari stoje ovako....evo banalan primer - pezo 406

Mobile de je VECI globalni pretrazivac pa cu se na njega osvrnuti.....kad ukucam parametre
- dizel 406
- limuzina
- servisna knjiga
- do 150.000km
- 2002-2004
- manuelni menjac

IMAJU SAMO DVA KOMADA !!!!!!...jedan od 2600e a drugi od 3500e.....sad kad na to dodas odlazak,dovoz,dazbine i nase table....to je daleko vise nego onih 3100 koje je dao tvoj drug,ali je i stanje verovatno naspram njegovog novog,daleko novije.....
Da se razumemo - ne podcenjujem auto tvoga druga,nego definisem znacenje reci KAO NOV !!!!!

Sad pazi dalje.....kad pricamo o uvozu ,zemlje poput Italije,Holandije,Belgije i tome slicno nemoj mnoga da uzimamo u razmatranje,zato sto svi vrlo dobro znamo sta dolazi odande......u kakvom IZVORNOM stanju ,pre priprema za nase placeve.
Ovo ti sve pricam iz prve ruke,svojim ocima vidjenim,svojim rukama dovezenim,a ne napamet....
Dalje....
Dva dana pre nego sto sam isao u Madjarsku (pre nekoliko dana), sam kupio ovde 406icu 1.8 sa sekvent plinom upisanim u saobracajnu ,registrovanim itd.Sa njim sam isao odmah na put.....njega vozim svaki dan.Platio sam ga ovde na BG 1050e.

Sta sad to znaci ....da je 406ica jeftin auto ????? Nije brate......i ne samo ona,nego SVAKI koji je kao NOV i ima ozbiljnu pricu iza sebe kroz papire ,odrzavanje i stanje......KOSTA KAO OTROV !!!! - ZA NAS SMRTNIKE !!!!!

Lada samara 90to godiste koja je kako Bog zapoveda KOSTA 1500e ...bez obzira sto ih imas i za 7-8 glava kao nove ;) Mogu da ti pokazem slike......ako sumnjas ;)

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

njegov je 2001-vo, ja znam kakva su auta drugara al da se ne bi svadjali da nastavimo tamo gde smo stali :)

skora

Post by skora »

Daj ne zezaj ...kakva crna svadja :hit .....pricamo ..... bez obzira sto nemamo nekad ista misljenja..... :P

Ja lepo napisah ali ti neces da procitas......JA REKOH da ne sporim stanje auta tvog drugara,nego samo pokusavam da definisem znacenje reci kao nov.....a evo i zasto.

Kad pricamo o TURBO dizelima koji imaju vecu potraznju kod nas,onda je turbina neizostavni deo takvog auta.Sobzirom da se cackas oko kola,naravno se razumes manje ili vise,ali svakako znas da kad sat okrene 150tu hiljadu,POGLED je sve vise na retrovizoru jer se prate dimovi......
Uz riknjavanje pomenute turbine ide svasto jos nesto,ali ovo sve sam ti napisao kao uvod u pitanje koje zelim da ti postavim.

- KOLIKI je luft u osovinici na turbini u 406ici pomenutog drugara koji je kao nov?????

Pazi pricamo o 500e sad !!!!!....a ako se osvrnemo i na dizne na toj kolometrazi ,ETO nas na soma.....ALI NEMOJ SMETNUTI S UMA ,da su automobili koji su IOLE domacinski vozeni ,na toj kilometrazi izgledaju i spolja i unutra besprekorno.Dakle ako je nije vozila "stoka",ako nije puseno u kolima i ako nisu vozeni kerovi,macke i krokodili.....on i dalje mirise na fabriku unutra.....

Otprilike si me skapirao sta sam hteo da ti kazem.....HDI,TDI,TDCI,CDI,DCI,JTD/mJTD,kad imaju !!!!DOKUMENTOVANIH - PROVERLJIVIH !!!! do 150.000km SU SKUPIIIIIIIIIIIII ZA SRPSKOG KUPCA !!!!!! To su kvalitetni primerci i takvi GOTOVO NIKAD ne predju nasu granicu sa ciljem da udju u carinsko skladiste na carinjenje.....
Ako je drugar jedan od takvih ,ALAL mu ona stvar,ali po ceni mi ne mirise da jeste.......sto ne znaci da mu je auto lom.Daleko od toga......a i ne sumnjam u ono sto kazes....

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

u principu me novija mehanika ne zanima, znam od prilke kako sta ide auto mu je stvarno dobar, ja sam mu menjao prve plocice i diskove, durbina ne znam koliko ima lufta al auto ide ko lud, ne dimi u opste, druga 406-tica ima 320000, ne dimi ide ko luda, sad je tek promenjen plivajuci, ovaj je placen 2008-9, 7500e, i tad je imao oko 120 000, ja od kako sam kupio fiestu govori sam da ne ide kako treba i prave me ludog, i danas svratim kod drugara koji radi pezo-citroen vozila kako je pustio kvacilo rekao je da auto ne radi kako treba i da turbina skoro i ne pali, ja sad moram da krenem od protokomera pa do dizni koje su sigurno kostaju 150-200e kom, na aleku sam otvarao motor kad sam hteo i menjao sto treba i ne treba, auto je kao jos jedan clan porodice, starija auta ko muski deo a novija kao musko i zensko :) za auto do 3000 moze da se skrpi ako svi u porodici rade i niko ne zabusava.

skora

Post by skora »

aleko-2141 wrote:al auto ide ko lud, ne dimi u opste,
Cuti fala bogu,samo nek ide......ali da zadimi mora.....tako se inhalira :D :D :D http://www.youtube.com/watch?v=oQfBCQek6eg
Last edited by skora on Tue Jun 24, 2014 9:47 pm, edited 1 time in total.

Post Reply