Lada 2104 Twincam by djape

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

SERZAS

Post by SERZAS »

Da to i jeste poenta price, ali dobra je barem stvar da glava od 110 sa 16v pase na samarin blok ko da je sa nje i skinuta . :twisted: Evo jos jedne stvari koje sam se setijo, dok sam bijo u gostima kod kolega ladasa saznao sam masu dobrih stvari koje su kao modifikacije izvanredne i oprobane. Ko vozi malo agresivnije ili ima jaci motor obicno diferencijali i poluosovine nedrze kako treba, kao neunistivu modifikaciju kolege sa severa koriste citav zadnji most od volva 240, kazu em sto su neunistivi i jaki, vecina njih imaju polu blokiran diff sto je isto dobra stvar, amontira se isto lako bez preteranih prepravki. Na zalost ovo ne mogu da isprobam sam za sada, ali kad nadjem nekog donora za tako nesto pokusacu da se upustim u tu avanturu.
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
TO ROLL IT TILL THE WHEELS FALL OFF!!!
http://public.fotki.com/SerzasLive/

djape1977

Post by djape1977 »

taj mirafiori u nisu mi je donekle zanimljiv ali motor je starije generacije od ovog koji sada imam. takodje je sa sohc sa zupcastim kaisem ali 11ks manje. sta bi dobio da ga ubacis u ladu? to ti je isti djavo kao ladin 1.5 ili 1.6. jeste tisi ali nije jaci. mozda vredi ako je u pristojnom stanju a dobijes ga za sitne pare... oces da ga kupimo na deljaka? tebi motor, meni ostalo?
j***** auto bez kardana

kosta978

Post by kosta978 »

Da je jači motor, razmišljao bi o toj kombinaciji, ali pošto je i moj motor iste snage i zasad me dobro služi nemam potrebe da ga uzimam. Čekaću sledeću priliku

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Post by Samar-Guja »

SERZAS wrote:Da to i jeste poenta price, ali dobra je barem stvar da glava od 110 sa 16v pase na samarin blok ko da je sa nje i skinuta . :twisted: Evo jos jedne stvari koje sam se setijo, dok sam bijo u gostima kod kolega ladasa saznao sam masu dobrih stvari koje su kao modifikacije izvanredne i oprobane. Ko vozi malo agresivnije ili ima jaci motor obicno diferencijali i poluosovine nedrze kako treba, kao neunistivu modifikaciju kolege sa severa koriste citav zadnji most od volva 240, kazu em sto su neunistivi i jaki, vecina njih imaju polu blokiran diff sto je isto dobra stvar, amontira se isto lako bez preteranih prepravki. Na zalost ovo ne mogu da isprobam sam za sada, ali kad nadjem nekog donora za tako nesto pokusacu da se upustim u tu avanturu.
Koliko ja znam razvodnik na 16v motoru je na bloku dok je kod samare na glavi !! :roll:
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

Bax-Lada 2107

Post by Bax-Lada 2107 »

Ma to je sitnica,ako se stigne dotle.

SERZAS

Post by SERZAS »

Samar-Guja wrote:
SERZAS wrote:Da to i jeste poenta price, ali dobra je barem stvar da glava od 110 sa 16v pase na samarin blok ko da je sa nje i skinuta . :twisted: Evo jos jedne stvari koje sam se setijo, dok sam bijo u gostima kod kolega ladasa saznao sam masu dobrih stvari koje su kao modifikacije izvanredne i oprobane. Ko vozi malo agresivnije ili ima jaci motor obicno diferencijali i poluosovine nedrze kako treba, kao neunistivu modifikaciju kolege sa severa koriste citav zadnji most od volva 240, kazu em sto su neunistivi i jaki, vecina njih imaju polu blokiran diff sto je isto dobra stvar, amontira se isto lako bez preteranih prepravki. Na zalost ovo ne mogu da isprobam sam za sada, ali kad nadjem nekog donora za tako nesto pokusacu da se upustim u tu avanturu.
Koliko ja znam razvodnik na 16v motoru je na bloku dok je kod samare na glavi !! :roll:
100% si u pravu ali evo BAX je to brze objasnijo :)
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,

djape1977

Post by djape1977 »

sex se nastavlja! :x
ipak sam uspeo da iskobeljam karter bez vadjenja motora. skinuo sam uljnu pumpu. :)
1. vareno je kuciste - znaci lomljena je, a karter je neostecen sto znaci da je zamenjen. :roll:
2. ima lufta u zupcanicima - crkla je. ne gura dovoljnu kolicinu ulja. :x
3. izvadio sam uljnu pumpu sa mog 1.8 motora koja je radila odlicno. nema lufta u zupcanicima ali se i kuciste i zupcanici razlikuju u odnosu na 2.0 pumpu :evil:
pocinje potraga za novom pumpom ili zupcanicima
j***** auto bez kardana

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

SERZAS

Post by SERZAS »

Djape>> nemoj baciti tu staru pumpu bas me interesuje kako izgleda iz nutra siguran sam da moze da se opravi.
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,

djape1977

Post by djape1977 »

Vidi jel ti odgovara ova pumpa
hvala ali ne odgovara. to je za 131 a ne za 132. kupio je moj drugar iz NS pre par nedelja, samo je jos nisu skinuli sa sajta. mislio je da pashe za njegovu lanciu ali truba. po broju dela je za 131 i razlikuje se i od moje i od njegove. ispada da su u fiatu imali 100 modela uljne pumpe.
j***** auto bez kardana

djape1977

Post by djape1977 »

Djape>> nemoj baciti tu staru pumpu bas me interesuje kako izgleda iz nutra siguran sam da moze da se opravi.
bas me interesuje kako? kad rukom blokiram jedan zupcanik drugi ima 2-3mm praznog hoda. kad na pumpi od 1.8 isto uradim prazan hod je manji od 1mm
j***** auto bez kardana

SERZAS

Post by SERZAS »

Sigurno ima da se kupi neki remontni komplekat za takve stvari a ne cela pumpa da se menja... Znam da za Lade ima toga, na primer moji zupcanici su bili negde specialno napravljeni (rado bi jos jedne takve) za buducu modifikaciju pumpe, vishi su i cvrsci. Naci pumpu misilm da nije preterano veliki problem, ili jeste? U najgorem slucaju, da sklopis nesto od vishe polovnih :)
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,

Alekre

Post by Alekre »

Zašto krpite smeće? Bacaj bre u kantu kupi novo.

djape1977

Post by djape1977 »

Sigurno ima da se kupi neki remontni komplekat za takve stvari a ne cela pumpa da se menja... Znam da za Lade ima toga, na primer moji zupcanici su bili negde specialno napravljeni (rado bi jos jedne takve) za buducu modifikaciju pumpe, vishi su i cvrsci. Naci pumpu misilm da nije preterano veliki problem, ili jeste? U najgorem slucaju, da sklopis nesto od vishe polovnih
nema da se kupi nista. ni setova za modifikaciju, ni za remont, ni novih pumpi... nema niko u beogradu nikakvih uljnih pumpi osim zastava/lada programa. a i sto se lade tice nasao sam samo za 2101/...07. za fiate samo jedna za fiorino i jedna za marea dizel. da ne verujes da cak ni firme koje drze delove za generalke nemaju uljne pumpe. ajde mogu da razumem da nemaju za f132 ali nemaju ni za aktuelne mdele a ni za vozila od 10tak godina
Zašto krpite smeće? Bacaj bre u kantu kupi novo.
sad si lupio koliko si tezak. pa mene bar znas, ja ne zalim pare. kupio bi novo da ima. ko nas j... kad smo van sveta pa ne mogu da porucim delove direktno iz italije. i nije samo fiat u pitanju. ajde probaj da nadjes uljnu pumpu za tvoj bmw recimo
j***** auto bez kardana

SERZAS

Post by SERZAS »

Alekre wrote:Zašto krpite smeće? Bacaj bre u kantu kupi novo.
Ja sam pola Ladinih delova okrpijo sto kazes, i traju bolje nego da sam kupijo novu stvar, jer su slabe fabricke tacke provaljene i mogu se ispraviti i deo traje duze...
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,

Post Reply