Lada Samara 1.5i 21093-20, 2003 god.
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
Re: Lada Samara 1.5i 21093-20, 2003 god.
korube (podkrila) stavljene odmah u salonu kada sam je novu uzimao, nisam izlazio iz salona, dok mi to nisu stavili (na preporuku prodavca, bas zbog tih razloga). to se pokazalo extra. kada sam menjao pumpu za vodu pre par nedelja, morao sam da skidam prednju desnu, a ono paucina ispod i suvo. ta podkrila su prava stvar. malo su me iscukali u gradu posto radim u centru grada. ja izadjem sa posla, i imam sta da vidim. lose su se pokazala 5 vrata koja zbog kondenzacije rdjaju iznutra, ali nova su 50 evra, pa to se lako sredi. rusi ugradjuju bosh ajnspric od 95 godine, tako da je to pouzdano, nisam imao nekih problema. problematican je step motor (regulator ler gasa) koga sam nekoliko puta menjao. auto ko zmaj za nase uslove (rupe, prljavstinu, gorivo)
Dudule
Ma razumemo se, mi koji vozimo samaru, slazem se sa tobom za nase uslove odlican auto,sam si rekao 5 vrata 50 eura. za neke krseve koji se vozaju ovde kod nas toliko ti treba za neki mali rez. delic.
pozdrav,
nije m bilo duze vreme, radim neki posao u vezi izbora pa ne stignem da se javim. niti da radim oko kola. elem imao sam prosli vikend jedan slobodan dan i uradio sam sledece stvrari na lajki
1. promenjen zadnji lonac auspuha - izgrizla ga ona so od zime, trajao tri godine - Avtogalant - Slovenia
2. promennjen novi paknovi i stavljeni novi dobosi. stavio sam nove jer su 1600 dinzdi a obrada 800. sve Rusko. paknovi neki u rifuzi, nemaju ni kutiju.
3. imama par novih ogrebotina od gradske voznje. neverovatno da ga ja nisam nikad udario, ali su mene zakacili na parkingu par puta
nije m bilo duze vreme, radim neki posao u vezi izbora pa ne stignem da se javim. niti da radim oko kola. elem imao sam prosli vikend jedan slobodan dan i uradio sam sledece stvrari na lajki
1. promenjen zadnji lonac auspuha - izgrizla ga ona so od zime, trajao tri godine - Avtogalant - Slovenia
2. promennjen novi paknovi i stavljeni novi dobosi. stavio sam nove jer su 1600 dinzdi a obrada 800. sve Rusko. paknovi neki u rifuzi, nemaju ni kutiju.
3. imama par novih ogrebotina od gradske voznje. neverovatno da ga ja nisam nikad udario, ali su mene zakacili na parkingu par puta
Dudule
e drugari,
da li neko zna koliko moze da vredi Samara 1.5 ajnspric, benzin+plin 2003 godiste. Ne vidim da ih ima po oglasima to godiste, video sam par komada, karburator 2000 godiste od 1000-1500 evra. Ne vredi, drugo dete na pragu, pa mi treba nesto vece (neki karavan ili sl).
da li neko zna koliko moze da vredi Samara 1.5 ajnspric, benzin+plin 2003 godiste. Ne vidim da ih ima po oglasima to godiste, video sam par komada, karburator 2000 godiste od 1000-1500 evra. Ne vredi, drugo dete na pragu, pa mi treba nesto vece (neki karavan ili sl).
Dudule
Ne treba ti, ali ako ti tako misliš...
Zezam se ali ne možeš dobiti više od 1500-1600e i to jakoo teško da nađeš nekog. Ja pratim 110-111 i vrte se i po godinu dana.
Zezam se ali ne možeš dobiti više od 1500-1600e i to jakoo teško da nađeš nekog. Ja pratim 110-111 i vrte se i po godinu dana.
- elektronicar
- Automobil: 2108 + 21093 +2109
upravo tako 1500 eur da trazis a koliko mozes da dobijes doznaces od kupaca. Lade 11x serije se mogu vec naci i za 1000 eur pa ako toliko cene vlasnici onda cena mozda moze da ide jos nize kroz cenkanje. E sad razmisli koliko je samara konkurentna ladama 11x pa ces videti da ne mozes da izvuces pristojne novce i na kraju ces ostati da se druzis sa samarom jos nekoliko godina.
u zavisnosti od stanja limarije a i motora po meni od 750-1200 eura. pozzdudule1 wrote:e drugari,
jel ima nekih ideja i sugestija sta pored redovnog servisa uraditi jos na 120000km. da napomenem da sam stavio novu pumpu za vodu, kais, spanere, komlet zadnje kocnice (sajle rucne, dobos, paknove, cilindre), gume, auspuh. jel ima neko ideju sta bi jos moglo da se evenutalno preventivno uradi da se ne bi posle ispoljilo - da mi ne bude veca steta nego korist da sam propustio to nesto da uradim.
Dudule
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Ulje u kocnicama,ulje u menjacu.Proveri kada je menjano,ako nije skoro menjaj,to nije skupo.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
- Rale
- Automobil: Samara 1.5 21083
Imam negde servisnu knjizicu za Samaru u kojoj pise sve sto proizvodjac misli da treba da se proveri i uradi nakon odredjene kilometraze. Negde sam je zaturio, ali cu je pronaci narednih dana, pa cu ti reci sta sve treba uraditi nakon 120.000km.
Pozdrav
Pozdrav
Ma, pusti Kadilak bolji je Ladilak!
hvala ti rale, kako se toga nisam setio!!!!! imam tri knjizice original koje mi stoje u kaseti. jedna je na srpskom jeziku i servisni intervali joj stoje u tabeli onako sa kolometrazama, opisom radova i plusicima sta treba da se uradi. druga je neka duguljasta koju sam dobio od jugo lade sa garancijskim listom. treba je na engleskom sa posebnim naznakama na svakoj strani sa kilometrazama i svime sta treba da se proveri i uradi!!!! uglavnom sam do sada radio samo redovne servise (filtere i ulje) pa reko da vidim sta na 120000 km treba da se uradi!!Rale wrote:Imam negde servisnu knjizicu za Samaru u kojoj pise sve sto proizvodjac misli da treba da se proveri i uradi nakon odredjene kilometraze. Negde sam je zaturio, ali cu je pronaci narednih dana, pa cu ti reci sta sve treba uraditi nakon 120.000km.
Pozdrav
Dudule
jel moguce da homokinticki zglob opet crke posle godinu dana od zamene - navodno Ruski deo, ali mi se cini da je to neka njihova mala privreda. Manzetna je bila na mestu, bilo je masti na njemu. Ovoga puta sam resio da se ne kockam pa sam stavio aftermarket Italijanski LPR. Uvek je bolje dati malo vise para za neki proveren deo, jel ce te ovako duplo kostati, sto kaze moj drugar "veca steta nego korist". Jel imao jos neko losa iskustva sa homokintickim zglobom - u pitanju je levi.
Dudule
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Ja!!!Zbog tog levog sam ostao na ibarskoj magistrali pre mesec dana...raspao se nacisto.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
Jel bilo masti u njemu???
Desava se da odredjeni "majstori" kada montiraju nov zglob mast nabace samo na gornju povrsinu zgloba,zglob se pri zameni mora rastaviti i cela unutrasnjost napuniti mascu,ako je i pored toga otisao,onda je uzrok los kvalitet.
Desava se da odredjeni "majstori" kada montiraju nov zglob mast nabace samo na gornju povrsinu zgloba,zglob se pri zameni mora rastaviti i cela unutrasnjost napuniti mascu,ako je i pored toga otisao,onda je uzrok los kvalitet.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
pre izvesnog vremena sam promenio komlet kocioni sitem pozadi (sajle rucne, dobose, paknove, zadnje cilindre, oprugice). Pri malo ostrijem kocenju mi se osecaju vibracije iz zadnjeg kraja (ne iz prednjeg sigurno). Da li imate neku naznaku sta bi to moglo biti. Bio sam pre neki dan na tehnickom da registrujem i koci ko lud bez ikakvih razlika na mernom aparatu - covek na tehnickom se bas iznenadio.
Dudule