Lada Samara 1.3

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Re: Lada Samara 1.3

Post by Gago »

Zamenjena rucica za otvaranje prozora, rucica za podizanje/ spustanje sedista i sijalica plafonskog svetla... Ukupan ceh 95 dinara... :twisted:
Mada primetih da mi je pukla jedna kapica na kablu za svecice koji su stari 3 meseca... Mada i jesu bili jeftini, nisam imao u tom trenutku novac za bolje... Flash obicni kablovi su u pitanju...
Opet pocese neke oscilacije na leru ... Mada primecujem i neke vibracije u autu cak i u mestu, ne znam do cega to moze biti...
Da li mogu staviti drugi kabl za svecice umesto ovog sto mu je kapica napukla, imam ove stare koje sam preventivno skinuo?
Samo Samara Srbina Spasava

IlijaGM

Post by IlijaGM »

moze ako je dobar,premosti s njim dok ne kupis druge

Gago

Post by Gago »

Gago wrote:Opet pocese neke oscilacije na leru ... Mada primecujem i neke vibracije u autu cak i u mestu, ne znam do cega to moze biti...
A takodje je i auto izgubio snagu...
Danas je utvrdjeno da nesto ne valja sa usisnom granom. Posto nemam vremena pre od obaveza, za oko dve nedelje cu je oterati kod majstora, a do tada je necu ni voziti, da izmenim dihtunge za izduvno- usisnu granu, a mozda i utvrdim da je usisna grana napukla. Tako da ako neko ima dobru polovnu usisnu granu, neka se javi na pm sa cenom, da ga imam u vidu ako se ispostavi da je do same usisne grane problem....

Boki78

Post by Boki78 »

A da pre toga proveris banalnosti tipa fals vazduh i sl. Npr pogledaj na sta ti lici crevo za servo, te na sta ti lici crevo koje ti ide iz usisne grane u ekonometar. Usisna grana nije nesto sto tek tako pandrkne na samari ...

Gago

Post by Gago »

Dok se gusila na leru, elektronicar je naprskao sprejom tu iznad usisne grane i za trenutak koliko ga sprej zaptije, auto ozivi, pa opet pocne da se gusi i tako svaki put kad bi se naprskala sprejom na to mesto... Tako da to nedvosmisleno ukazuje da je tu problem... A svakako cu promeniti i crevo za servo, uzeo sam ga jos pre mesec - dva dana da ga zamenim, jer malo opadaju obrtaji kad pocnem da drukam kocnicu, ali mi bilo zao majstora kad sam menjao nosac motora i pitao ga da mi zameni crevo, on rece da mora da skida ceo karburator da bi zamenio crevo pa sam mu rekao da ne radi, a sada ce morati da skida karb, tako da cu i to zameniti :)

Boki78

Post by Boki78 »

Crevo za servo ne zahteva skidanje karburatora. Kad zavrsis zamenu usisne grane javi sta si uradio :)

Gago

Post by Gago »

Onda je on pogresio, jer mi je tako rekao. A mozda ga i mrzelo. Samo da se odvucem do kuce sa ovakvim kolima, pa cu mu ostaviti auto da ga odradi ako ne stigne jer tamo ostajem uvek dva- tri dana i ne verujem da cu ih vracati sigurno do februara, bice autu lepse u garazi nego ovde na ulici :)

Hteo sam da vozim auto i na ovu besplatnu proveru u AMSS, ali kako se ovo desilo, nisam hteo da idem na tehnicki, a da mi se tamo gase kola ...

Boki78

Post by Boki78 »

Ako je dijagnoza tacna i usisna grana stvarno naprsla onda ja na tvom mestu ne bih bio pri kahunas da to teram nazad u Kraljevo, pogotovu ne pri ovakvom vremenu.

Meni vise lici da je to pogresno izveden zakljucak, no kako nisam u poziciji da tvrdim, pa to i ne radim, zivo me zanima sta ce na kraju od svega da bude. U svakom slucaju bicemo bogatiji za saznanje kako god obrnes.

Sto se AMSS-a tice, gasenja u leru itd, imas sauh pa ga izvuci dovoljno da se ne gasi :)

Gago

Post by Gago »

Moze da bude i dihtung samo, a to ce se utvrditi po skidanju. A kako sam trenutno deficitaran i sa vremenom i sa kintom, najverovatnije cu terati kuci, pa sta mi Bog da... Voleo bih da odradim to u Bgu, ali tako je, kako je :angel

Boki78

Post by Boki78 »

Nek ti je sa srecom :)

elektronicar
Automobil: 2108 + 21093 +2109

Post by elektronicar »

Gago

Post by Gago »

Dobro to je taj red velicine cene... Mada cu kupiti to u Autodisku, da se ne zamaram sa porucivanjem...
Valjda ce biti samo do toga, a ne nista ozbiljnije :)

Gago

Post by Gago »

Mali update iz malopredjasnje setnje :)
Image
Image

Gago

Post by Gago »

Raspitah se na Auto otpadu Kidi, usisna grana je 10 evra, ako bude trebalo da se menja ...

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Post by Samar-Guja »

rucica za podizanje/ spustanje sedista
Gde ih nadje ?
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

Locked