Altinjanin 112

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

ivan_lakcevic

Re: Altinjanin 112

Post by ivan_lakcevic »

treba skupiti brale,500i kusur eura :)

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

Sve znam,ja sam pozajmio,jeb....ga,pa vraticu..
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

altinjanin

Post by altinjanin »

Jutros odradio atestu AMSS,za 10 minuta sam zavrsio,sve u savrsenom redu,kaze onaj decko sto je slikao da je odlicno odradjeno,nema zamerki.E tako,platio 5 300.

djape1977

Post by djape1977 »

nesto sam nacuo i nije jos proverena informacija ali ako sam dobro ukapirao, atest je obavezan samo za vozila za javni prevoz putnika, dakle taxi, bus itd...
j***** auto bez kardana

ivan_lakcevic

Post by ivan_lakcevic »

kod nas atest je potreban samo kod vozila tog tipa,ili obicna vozila koja napustaju drzavu...znaci na granici traze atest ;)

altinjanin

Post by altinjanin »

Ne znam zaista,svakako sam morao atest uraditi zbog registracije koja istice za mesec dana,a u svakom slucaju moram imati dokument,jer idem u inostranstvo,pa ne bih da imam problema na granicama.Sad sam miran 5 godina.

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

djape1977 wrote:nesto sam nacuo i nije jos proverena informacija ali ako sam dobro ukapirao, atest je obavezan samo za vozila za javni prevoz putnika, dakle taxi, bus itd...
To je nekad bilo pa su onda promenili pre nekih 4-5 godina da svi imaju atest, što je logično jer niko ne izdaje licence majstorima, a pre nekih dve godine su obavezali da moraš imati upisano u saobraćajnu, onda su bile one frke i gužve na atestnim mestima. Sad nisam čuo da su nešto ponovo menjali ali ne mogu da tvrdim.
Što se tiče tražnje na granici i pumpi niko mi ga nikad ni u jednoj državi nije tražio.

altinjanin

Post by altinjanin »

Sipao sam oko 15 litara plina,vozio,vozio,pratim kolimetrazu,oko 170 km sam presao,i docekao da zapisti i da me prebaci na benzin,sutra idem na prvi servis plina,zamena filtera,i provera.Svaki naredni servis je na 10 000km.Do sada sto se tice plina i ponasanja lajke,dajem ocenu 10+ :)

ivan_lakcevic

Post by ivan_lakcevic »

kod nas plin od danas 0.80centi... :( ,skupljam pare za mjesec ugradjujem... :) :) :) :) ali bocu na mjesto rezervnog tocka... ;)

altinjanin

Post by altinjanin »

Odradih jutros servis plina,montiran nov podizac stakla/prednji levi/,i stavljena mrezica za komarce iznad filtera polena,da ne u pada lisce,granje,i ko zna koja cuda. sipao jos 10l benzina da ima,i natankovao plina do kraja.Plin je podesen da me posle 10 000km obavesti/pistanjem/ kada je servis.Toliko....

aleksa

Post by aleksa »

altinjanin wrote:stavljena mrezica za komarce iznad filtera polena,da ne u pada lisce,granje,i ko zna koja cuda.
A jel si izbacio filter!? :)
altinjanin wrote:Plin je podesen da me posle 10 000km obavesti/pistanjem/ kada je servis.
Fenserica... :D

ivan_lakcevic

Post by ivan_lakcevic »

ti si sad srecan covek :D

altinjanin

Post by altinjanin »

filter su produvali,nisam ga izvadio,rekose mi u servisu da bas i nije pametno resenje,posto ce se onda voda slivati u sistem,pa moze da dodje do motora ventilatora i klapne,pa da od vlage crkne,bitno da sam sitnu,sitnu mrezicu preko stavio,u ono kuciste,tako da sad nema nista da upadne,a i voda jako tesko.

Pa ja sam uvek srecan covek :mrgreen: :mrgreen:

altinjanin

Post by altinjanin »

Ponovo je poceo hladnjak da curka,na istom mestu,ali nesto jace kaplje koliko primecujem,sipao sam jos u aprilu onaj aditiv Wurth za zaptivanje hladnjaka,i moram priznati da je drzalo,zaista sam iznenadjen,ali evo pocelo ponovo,nista kada mi prodje registracija,sledi zamena hladnjaka,i nov antifriz.

altinjanin

Post by altinjanin »

danas odradio tehnicki,plati sve moguce i nemoguce,25 400!E sad pazite pricu,dolazim na tehnicki,otvaraju haubu-provera br.motora,gledaju plin,pitaju za atest itd.i na kraju ulazi lik u lajku i pravac valjci,prednje kocnice je jednom proverio,i pogleda je i kaze ''AU''...pitam ''problem neki''?kaze mi da savrseno koci,kao ok,zatim ja ulazim da platim sve te gluposti i papirologiju da sredim,izlazim posle 3 minuta,vidim drugi lik u kolima,proverava zadnje kocnice i kao,''e,pa ovo ne valja,zadnji desni uopste ne koci''...gledam i ne verujem,i on kao opet,proba,sad kao ''hvata'' malo,pa kao rucna je dobra,kaze mi ''idi ovo sredi pa dodji'',ja ga gledam i odgovaram''vidim da ti je dosadno po ovoj kisi,evo ti idi popij pivo i prijatan dan'',mislim se jeb...ti m...mene si nasao da maltretiras,kao prvo znam da je sve u redu vodim racuna,a drugo i daa slabije koci,kako je moguce da kao uopste prvo ne koci,a onda kao malo,valjda bih primetio u voznji,koliko znam,i pratim stalno sve je u savrsenom redu,no dobro,castio sam ga,vidim sav srecan ode u drugu sobu.. e tako,jos mi je ostalo da odem u sup,to cu ili sutra rano ujutro,ili od nedelje.

Post Reply