Lada 2104 Twincam by djape

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

2107

Post by 2107 »

Au, bas te 'oce nesto u poslednje vreme :)

KICA

Post by KICA »

Djape video sam te danas kad si prosao kroz trgovacku,extra ti je lada!!! :cool
IMPORTANT MINDS

djape1977

Post by djape1977 »

hvala :)
muvao sam se po tom kraju ceo dan...
j***** auto bez kardana

aleksandar82

Post by aleksandar82 »

Raziel wrote:cekaj, cekaj, volan smotan do kraja pri brzini od 40km/h, sta si ti radio, vozio se u krug i pokusao da okrenes ladu na krov??? ok, zezam te malo...na sve muke samo sam ti ja falio... :D

nego jel zna neko da objasni u cemu je stos sa tim kocenjem pre nego se naleti na neku prepreku...npr lezeci policajac. uvek je bilje na vreme zakociti i pustiti kocnicu pre nego ga dotaknemo...zasto je to tako... ja znam da je tako iz icnog iskustva, valjda mi auto jace lupi ako ne zakocim na vreme, ali nem pojma kakve veze ima...tockovi se ipak okrecu... :?
To ti je otprilike ovako:kada kocis sila inercije gura prednji kraj auta prema dole,odnosno pritisak na prednje tockove je mnogo veci.Samim tim kada naidjes na neku prepreku i udarac je mnogo jaci nego kad ne kocis.Mozda nisam dobro objasnio al to ti je otprilike to :?

darkmensale
Automobil: Lada 2107

Post by darkmensale »

Kada prikocis pre lezeceg auto ti se pobode napred i veci deo mase automobila je na prednjim tockovima... Tako da vise osetis lezeceg :D
Strma dzada pici moja lada!!!
[url=http://www.ladafanclub.com][img]http://h.imagehost.org/0649/lfc.gif[/img][/url]

aleksandar82

Post by aleksandar82 »

to je vec strucno objasnjeno :D

djape1977

Post by djape1977 »

jos jedna sitna pakost juce, crkla mala sajla rucne. trajala je cele dve godine. posto sam podizao ceo tunel menjaca da bi uglavio fiatov menjac, ni kratka sajla vise nije odgovarala od lade pa sam kad sam to radio nabudzio sajlu kvacila od floride, bila mi je pri ruci a odgovarala po duzini. sad sam otisao do "boban sajle" i uradili su mi po meri, 10 cm duzu od ladine fabricke, za 220 din i legla je k'o dupe na nosu.
j***** auto bez kardana

djape1977

Post by djape1977 »

pristizu delovi za remont 1.8 motora polako... stigle bregaste od abarth-a.
resio sam da ga odradim, samo da zviždi. neću da pričam bez 7.500 o/min.
Image
j***** auto bez kardana

darkmensale
Automobil: Lada 2107

Post by darkmensale »

8)
Strma dzada pici moja lada!!!
[url=http://www.ladafanclub.com][img]http://h.imagehost.org/0649/lfc.gif[/img][/url]

opel
Automobil: Lada 2107 / Samara

Post by opel »

u utorak do subotice za sat i 40min. (prosek oko 120km/h ako ne gresim) potrosnja 11l/100km lpg. u povratku sam slepovao drugi auto tezak 1100kg, sa punim gepekom delova (i njegovim i mojim). vreme oko 3 sata. 4 zaustavljanja. sve vreme sam isao 100-110km/h. prosek potrosnje 17l lpg , kao da sam vozio pod rucnom sve vreme, a takav je bio i osecaj. jedino sam morao da saltam u 4. na uzbrdici na mostu kod beske da bi odrzao 110km/h. ne mozete ni zamisliti face drugih vozaca dok sam ih obilazio sa 120km/h sa drugim kolima iza na stangli. . jedini problem je bio kad se u jednom od tih preticanja raspala zadnja guma na slepovanom vozilu (taj auto je stajao od 2000.godine pa su gume haos :| ) a i tako sam ukapirao da nesto nije u redu tek kad je drugar pozadi nazvao mobilnim da mi kaze da bi bas mogli i da stanemo da promenimo tocak . ostala je samo felna. od gume dronjci

u svakom slucaju, za jednu budzevinu - lajka se pokazala odlicno!
Aha znam za ovo kupio si fiat od mog drugara 8)
BA3 21013 / LADA 1200s

djape1977

Post by djape1977 »

mali update:
posledica mog izletanja na ivicnjak od pre par meseci je da su se raspali sileni na desnoj strani. levi i dalje stoje savrseno. desna strana zamenjena danas i to je to za sad. moram da jos izmenjam krajeve spona ovih dana. centralnu sam vec menjao, ostalo je ok.
bio sam danas u auspuh servisu, uzali su mere za novi custom izduv. bice slicica i detalja kad bude gotov.
j***** auto bez kardana

djape1977

Post by djape1977 »

moj izlet u suboticu po delove za 131 je krenuo naopako. slike govore sve. mislim, sta reci?

Image

Image

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
j***** auto bez kardana

opel
Automobil: Lada 2107 / Samara

Post by opel »

Baksuzu jedan! U sta si udario? :shock:
BA3 21013 / LADA 1200s

Nikola_bgd

Post by Nikola_bgd »

Au covece da nisi nekog udario ?Mada ogromno ulubljenje

djape1977

Post by djape1977 »

e pa vidite momci, biciklisti u subotici ne gledaju ni levo ni desno kad izlaze sa trotoara na kolovoz. naravno, ne silaze sa bicikla na pesackom prelazu, i naravno ovaj konkretno je isao brze od mene. meni je trag kocenja 2,5m na klizavoj podlozi pesackog prelaza pa sracunajte sami. koliko se ja secam, isao sam oko 30km/h. on je isao 35-40km/h. preziveo je pasji sin, samo je ruku slomio...

i jos nesto: to sto oni smatraju da je to biciklisticka staza mogu da okace macku o rep. nigde nije oznaceno nista osim pesackog prelaza. ja treba da budem baba vanga pa da znam da majmun nece ni da uspori kad vidi kola i da on ocekuje da cu da stanem da ga pustim kad ga vidim na 20m od pesackog prelaza.

inace, hvala OPEL-u za kontakt sa vlasnikom fiata 131 od kog sam kupio brdo delova (felne nisam pazario, idi pa ga juri) i veliko hvala VOJVODI za pomoc u snalazenju po subotici, smestaj, nabavku delova za popravku i nalazenje majstora.
j***** auto bez kardana

Post Reply