dejca, Lada riva 2107
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Re: dejca, Lada riva 2107
Meni treba lajsna al nema crne koja meni treba, fali mi u coskovima i tačno se vidi da soferke tu ne lezi kako treba
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Ja sam kupio famin, pere ko lud, skinuo je masnoću sa menjača koju sam gulio pre ko lu i nisam očistio a famin bez ikakvih problema
Ma covek pravi te hemikalije, tecnost za sudove, omeksivace za ves, itd. Ima firmu i radi taj posao.

Uh zlatne devedesete, nemo me podsecas bio sam gazda tad.Dare wrote:Dejčo, i ovo je izgleda iz doba sankcija
Kupljene gume za napred danas, starfire. Nekadasnji trajal, sad su ga kupili neki ameri. Komad 3300. Sad lada u utorak moze da ide na slavu, bice zabavan put u tazbinu. Zanimljivo da sam sa stojadinom imao vise problema probijajuci smetove. Prednja vuza i zastava je znala da se nasuka na sneg i tockovi se okrecu u vazduh. Sa ladom takvih problema nisam imao, dobre zadnje zimske gume i cepa ona.

Lada sinoc polozila ispit po snegu.
Primetio sam par puta kada mi padnu obrtaji i pritisnem kocnicu ili dam zmigavac dodatno mi opadne napon a obrtomer ide cas gore cas dole ili skakuce u ritmu zmigavaca. Hmm neki problem u najavi
Primetio sam par puta kada mi padnu obrtaji i pritisnem kocnicu ili dam zmigavac dodatno mi opadne napon a obrtomer ide cas gore cas dole ili skakuce u ritmu zmigavaca. Hmm neki problem u najavi
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Slaba masa na tabli, a možda i neka klema na akumulatoru labava ili prljava.
Ej moguce. Juce sam i stavio akumulator u kola, bio je u toplo i na punjemje. Kad sam ga montirao bio sam primetio da je minus klema malo prljava. Očistiću pa ću da vidim kako će biti.
Hvala Dare.
Hvala Dare.
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Ccc, Dejane, Dejane. Napunio si akumulator i montirao ga, a kleme nisi očistio. Pa čuješ li ti da je kod nas proglešen crveni meteo alarm i da će da bude -20°C ?

Pa trafo je 12v, ali kad mu se stavi grec onda uvek imas pad napona. Ali puni on isprobano, na puno drugara sam napravio takve punjace i svi zadovoljni.
-
Boki78
Lepo je to, al sa naponom manjim od 12V ni teorijski ne mozes nista da punis
Prosto naelektrisanje ti se krece od tacke veceg potencijala ka tacki manjeg ... Sem toga, punjenje na kolma ti ozbiljno ne valja ukoliko je napon na akumulatoru ispod 13V, naravno ne valja ni kad je samo 13V al to je vec drugo. Zasto mislis da je drugacije sa punjacem?
I meni nije jasno kako punis sa 11V
Stay cool
Drive old school...[img=http://img23.imageshack.us/img23/4916/2012062420.th.jpg]
Drive old school...[img=http://img23.imageshack.us/img23/4916/2012062420.th.jpg]