Iz Samare u Samaru

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

travelman

Re: Iz Samare u Samaru

Post by travelman »

I tako ja resih da poteram Ladu malo dalje od kuce jer ona to sme ... inspirisan pominjanjem hajducke travice i rumunske granice u nekom od predhodnih postova, odluka je pala da krenemo na tu stranu i vidimo sta se zbiva u komsiluku ...
Lajka je izsamponirana predhodnog dana za put i ostalo je samo da se navije sat da zvoni pre petlova ...
Subota jutro ... i dok ti isti petlovi jos spavaju, Samara je odvozala rutu preko Panceva do Belocrkvanskih jezera a zatim i do granicnog prelaza Kaludjerovo gde smo usli u EU tj u Rumuniju.
Granicne formalnosti 5 min ... jedino sto su me Rumuni pitali je gde idem a ja odgovori ko iz topa DA SE VOZIMO ... :mrgreen: ... a on ... :roll: ...
I tu avantura pocinje ...
Image
windows 7 screenshot
...
Posle 20tak kilometara izlazimo na Dunav, odprilike negde preko puta Srebrnog jezera ...
Image
screen shot on pc
...
Pravac na prvu pumpu da kupimo vinjetu koja kosta 3e i vazi 7 dana. Izgleda kao fiskalni racun i nema lepljenja na soferku. Tokom puta nas niko nije kontrolisao ali nam je rumunski policajac na izlazu iz zemlje trazio da mu je pokazemo.
Prvo manekenisanje sa rumunskim krkelama ...
Image
upload gif from url
...
Polako ulazimo u klisuru i tu pocinje pravi merak za oci i dusu ...
Image
picture share
Image
free image uploading
...
U jednom trenu pored puta ugleda tablu sa nekim znamenitostima pored Dunava. Proradise pundravci u dupetu jer ne vidim sta je u pitanju, tu je neko rastinje i nekih 70 metara do obale. Krenu kad ono ... :shock: :shock: :shock: ... neki krupan makadam, rastinje do brave od vrata ali sta je tu je ... :cool ... dodjosmo do obale a ono ostaci nekog utvrdjenja iz 15 veka ...
Image
image search
...
Prizor je fenomenalan ali ubio sam Lajku, nije naviokla da silazi sa asfalta ... tu sam uvideo koju prednost imam sto je malo podignuta u odnosnu na fabricki model. Fala dedi sto je i to odradio pa mi je tek onda prodao ...
Ugrejasmo mi tu vodu na suncu i razmutismo nes 3u1 ... gustiram kaficu kad samo cujem kako prsti granje i brekce BRM BRM BRM ... :mrgreen: ... pocese da izlecu kvadovi sa svih strana, ko u mad max.u ... blenu oni u nas, blenemo mi u njih ... ajd sto mi vidimo njih, ali oni nisu ocekivali da vide putnicki auto u toj vukojebini ... jbg, Samara je to ... :!: ...
Image
screen cap
...
Popismo kaficu i krenusmo dalje ... a ono opet ... :shock: :shock: :shock: ... bili smo upozoreni da postoji mogucnost da je put zatvoren jer su bile obilne kisne padavine i odroni ... ali Travi ne bi bio Travi kada se ne bi upustio u avanturu i krenuo bas tamo gde se ne sme ... o ovakvim stvarima sam samo gledao u novinama ali ne dao Bog nekome da se nadje na putu kada odron krene ... Travelmanka dobi komandu da krene pesaka prva kao izvidnica ako neko izleti iz krivine a ja ga polako munu u 1. i krenu ...
Image
image hosting 15mb
Image
upload a picture
Image
how do you print screen
...
Klupica i odmorista ima na svakom cosku ... i na svakom cosku stajemo ...
Image
photo share
...
Pogranicna je zona i patrole samo zuje, prvo su nas zagledali na svakom cosku a posle nas nisu primeciuvali ... valjda su mislili da je ladurina kanturina pa ladim motor na svakom odmoristu ... :lol: ...
Image
image hosting 10mb limit
...
Prodjose i kolege off roadisti, svirnuse Travelmanki a ona im mahnu ... a ja odma ... :hit ... susretali smo se jos par puta, gde oni tu i ja sa Samarom ...
Image
upload image online
...
Pogled na muzej LEPENSKI VIR na nasoj strani ...
Image
free upload pictures
...
Pauza ... kafica ... i neko picence ...
Image
image upload no compression
...
Turisticka atrakcija, kao sto pise na tabli ... predivan pogled ... tokom celog svog toka, Dunav je ovde naj uzi ...
Image
imgurl
...
Mi glisiramo uz Dunav ... a on glisira po Dunavu ... dan pred polazak, neko mi polomi desni retrovizor. Skidao sam ga ali nisam popravio vec to ostavio kada se vratim. Na onoj unutrasnjoj plastici je polomljena zabica koja je drzi pa je ispadala tokom puta i samo me nervirala. Zato sam je skinuo i posle vozio bez nje a to me posle nerviralo jos vise ...
Image
imgurl
...
Decebal ... neki njihov vladar isklesan u steni pored puta ...
Image
image hosting more than 5mb
Image
upload pic
...
A sad mala pauza, zabole me sapa od tipkanja ... :lol:

SERZAS

Post by SERZAS »

:prvi
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
TO ROLL IT TILL THE WHEELS FALL OFF!!!
http://public.fotki.com/SerzasLive/

travelman

Post by travelman »

ORSOVA ... simpatican turisticki gradic u zalivu, nesto kao Kotor u Boki ... osecaj kao na moru ...
Parkirasmo se a bajkeri samo dolaze i odlaze ... znam ja kojim se putevima treba vozikati ...
Image
image free hosting
...
Promenismo 5e da imamo za trosak ... :!: ... i krenusmo u setnju ...
Image
image free hosting
...
Bez komentara ...
Image
pictures upload
...
ARO ... rumunska Niva ...
Image
imagen
...
Jedina Lada koju sam video ...
Image
online photo sharing
...
Gepek meraklija ... Dejcin kolega ...
Image
image upload no compression
...
Bilo je tu i drugih vidova sirotinjske zabave ali me to niti zanima niti privlaci ... :kez ...
Image
image uploading site
...
Turisticki brodici za razgledanje zaliva samo zuje ...
Image
pc screenshot
...
Ceo dan je peklo sunce, pakao zivi ... ovde je temperatura bila 38 stepeni ... a tu je bila BILLA i mi pobegosmo u nju da se rashladimo i kupimo sudomil da samponiramo lajku kada se vratimo kuci ...
Image
upload images free
...
Krenusmo dalje, polako ovu deonicu privodimo kraju i priblizavamo se Djerdapu ...
Image
free upload image
...
Djerdap ... neopisiv dozivljaj, kao da se vozi po povrsini tako mocne reke ...
Image
post a picture
...
Prva stanica na nasoj strani Dunava je Kladovo ... gde slikam lepu katu za mog prijatelja ...
Image
image posting
...
Krenusmo dalje ... snimio nas avaks pa nas prelete i pozdravi masuci krilima ...
Image
image upload no registration
...
Vece se primice i sunce polako zalazi ... rumunska obala je mnogo lepsa i naseljenija jer je u nivou Dunava ... nasa strana je strmovita i visoka pa koristimo svaki vidikovac za fascinantan pogled ... gledamo odakle smo dosli i kuda idemo dalje ...
Image
how do i print screen
...
Na nasoj strani ima i tunela ...
Image
img host
...
Povecerje se priblizava ... razmisljam da li da krenem na konak kod zajecarca ili negde drugde ... odlucismo se za Donji Milanovac ...
Image
image hosting
...
Stizemo u D. Milanovac i pravac hotel Lepenski vir ... parkirasmo lajku i nadjosmo cuvara da je cuva preko noci ...
Image
image hosting 10mb limit
Image
greenshot
...

Slika iz hotela, okacena o zid ... prvog dana smo presli 320 km ... 120 po ravnici a celih 200 km nam je Dunav zapljuskivao tockove ...
Image
forum image hosting
...

Mislim da smo sigurno stali 100 puta i isto toliko puta izasli i usli u kola ... ako ikome treba odati priznanje, onda je to alnaser koji je svaki put kresnuo iz prve ... :prvi ...
Ovde sam i dopunio rezervoar, potrosnja je od cepa do cepa na predjenih 320 km bila 7.3 lit benzina sto i nije puno obzirom na broj stajanja, kretanja 1. i ostalog ...
Nastavak sutra ... :hello ...

SERZAS

Post by SERZAS »

Super su slike i celo putovanje izgleda da je bilo lepo, al +38C mora da je divota :D
p.s: Slika sa ''Avaxom'' :prvi
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
TO ROLL IT TILL THE WHEELS FALL OFF!!!
http://public.fotki.com/SerzasLive/

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

da si se barem najavio pa da krenem na tamo, ako nista drugo bar da se nadjemo na pola puta do Kladova. ma i u Kladovo da sam dosao ne bi mi bilo tesko ali ima lepsih mesta prema Negotinu koja bi ti mozda bila zanimljiva, tipa kamp naselje Ljubicevac ili Brza Palanka gde rado odem skoro svake godine na par dana ili bar na jedno popodne da odmorim mozak od svega. evo Brza Palanka
Image Image
slike iz Ljubicevca nemam, osim ove:
Image

i onako nisam znao sta cu sa sobom za vikend... :evil: mogli smo da slikamo lipicanere :mrgreen:
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

skora

Post by skora »

travelman wrote: Na onoj unutrasnjoj plastici je polomljena zabica koja je drzi pa je ispadala tokom puta i samo me nervirala. Zato sam je skinuo i posle vozio bez nje a to me posle nerviralo jos vise ...
Dace ti tvoj brat novu ;)

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

Za.ebo si Mirka Alvirovica, trebao bi da im budes sef SAT patrole da im objasnis neke stvari :D
Zadovoljstvo je ispratiti kroz slike tvoja putovanja, bravo!

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

Dobar si drugar,ti sad mene menjas po pitanju voznje po Evropi... :prvi ja sam isao u taj kraj,pa kada se predje brana,desno,to je Drobeta Turnu mesto.pokupovali piva i piva u marketu i prasak za ves...pa nazad...pa me pita na granici,sta nosite,lajka legla,a ja kazem"malo fante od sumskoga voca" :mrgreen: lepa je to tura,klisura je fenomenalna,ali odron sam i ja imao.Ajde sad,udri za Trevizo,Venecija...tamo bejah,a i Vaz!!!Pa zalutao u Alpe.. :mrgreen: elem..mozda i ja evo uskoro opalim neku turu preko...mada sam vec davno zavrsio voznju kolima,pre sam za avion...i dalje destinacije... :) u svakom slucaju,samo hrabro!!
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

altinjanin wrote:mada sam vec davno zavrsio voznju kolima,pre sam za avion...
jel Airbus ima udruzenje ljubitelja? :P :mrgreen:
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

travelman

Post by travelman »

da si se barem najavio pa da krenem na tamo,
Nisam te zaboravio, ti si u planu kada dodje Bugarska na red i ona ruta o kojoj smo pricali ... :) ...
...
Za.ebo si Mirka Alvirovica,
Ma kakav Alvirko ... njemu je na zalasku karijere problem i tramvaj na ulici ... :mrgreen: ... a ja sam na pocetku karijere izazivao i USrA marince sa sve njihovim hamerima pod punom ratnom opremom na crtu ... i sad ce pojedinci da mi pricaju bajke o delfinima meduzama i harpunu ... :mrgreen: ...
Image
imagehosting
...
A sad ozbiljno, nema vise zezanja ... :) ...
...
Nedelja ... probudismo se rano a sunce vec hvata zalet. A kako izgleda voznja na +38C, dovoljno govore sedista koja su bila natopljena znojem ... :) ...
Uz jutarnju kaficu pravimo plan ...
Image
adult photo sharing
...
Parkiramo se u centru i krecemo u setnju ...
Image
free screen capture
Image
screenshot software
...
Gradska plaza ... i odatle krecemo u putesestvije ...
Image
image hosting site
...
Kruzer ... osim pristanista u Beogradu, tokom plovidbe kroz Srbiju pristaju jos i u Donjem Milanovcu ...
Image
gifs upload
...
Obilazimo muzej Lepenski vir ...
Image
picture sharing
Image
adult picture hosting
Image
upload gambar
...
Vracamo se do lajke i palimo klimu na maxxxxx ...
Image
post img
Image
image uploader
...
Vozimo se dalje uz Dunav ...
Image
image hosting no registration
Krkela na prodaju ... moze kljuc za kljuc ...
Image
image hosting
...
Moj omiljeni kafic ...
Image
imgupload
Image
online photo sharing
...
Golubacka tvrdjava ...
Image
upload a picture
...
Bez komentara ...
Image
image search
Image
upload image online
...
Golubac ... tragovni nedavnog nevremena i poplave su vidljivi na svakom koraku ...
Image
image hosting 10mb limit
...
Golubacke lepe kate ...
Image
how to screenshot on windows 7
...
Za ljubitelje nautike ... ;) ...
Image
how to do a screen shot
...
Srebrno jezero ...
Image
free screenshot software
...
Nisam neki ljubitelj ovog mesta ali obzirom da me je Dejca kao strastveni pecaros zamolio da mu proverim i javim kako ovde riba radi, sa zadovoljstvom sam mu izasao u susret ...
Riba grize, bitan je samo dobar mamac ...
Image
image hosting no account
Image
free photo hosting
Image
picture host
Image
picture host
Image
upload image free
...
Svuda podji, kuci dodji ... pa tako i mi ... Sjurismo se narednih 100 km do Beograda i vratismo se kuci zadovoljni ...
I sta reci za kraj nego ...
...
... DALA KONZA ... :prvi ...
...
Image
upload pic
...
... :hello ...

travelman

Post by travelman »

Ajde sad,udri za Trevizo,Venecija...tamo bejah,a i Vaz!!!Pa zalutao u Alpe..
.
Bejah i ja tamo ali sa nekim drugim cetvorotockasom, mada se nadam da cu i sa ovim. Citao sam tvoje postove kako si zalutao ali sam procitao i kakav si maler imao u Sloveniji. Sva sreca pa si tamo imao drugare...
Prolazis li jos uvek mojom ulicom ili me zaobilazis u sirokom luku ... :D ...

skora

Post by skora »

travelman wrote: ... a ja sam na pocetku karijere izazivao i USrA marince sa sve njihovim hamerima pod punom ratnom opremom na crtu ... i sad ce pojedinci da mi pricaju bajke o delfinima meduzama i harpunu ... :mrgreen: ...
Image...... :D :D :D :D
travelman wrote: Za ljubitelje nautike ... ;) ...
Elan 402 :prvi ....moj prvi u svetu nautike 8)

travelman

Post by travelman »

Ma kakav bre elan 402 ... :evil: ... Golf 2 1.6D je keva ... njega ni djule iz hamera nije moglo da unisti ...
A onu fotku sam napravio samo za tvoju dusu ... :oops: ... a tek ona retro dizalica ... :shock: ... secas se kako su nekada camce obvezivali sajlama i gurtnama a onda ih na oooruuuk i krkelu dizali rucno sa onakvim dizalicama ...

skora

Post by skora »

Da da.....

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

BokeYGTi wrote:
altinjanin wrote:mada sam vec davno zavrsio voznju kolima,pre sam za avion...
jel Airbus ima udruzenje ljubitelja? :P :mrgreen:
-Heh...da znas,potrazicu,ako ima,a verujem da ima,sto mene na Airbus forumu :mrgreen:
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

Post Reply