lada 111 podgorica

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Post Reply
bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Re: lada 111 podgorica

Post by bruyoni »

U Beru, ACdelco i Champion (FM) katalozima ne nalazim da prave kablove za 1.5 16V pa ako neko zna kataloške oznake zamolio bih ga da ih podeli.
Za teslu sam znao (i o njima sam čuo i dobro i loše) ali kad sam gledao čini mi se da na sajtu nisu imali zastupnika kod nas a vidim imaju sad nekog u MML pa ću ga cimnuti.
Ruske slon to jedino na Najlonu ili kod Nađe jer u NS u glavnom drže Flash, zaista ne znam gde bi ih drugde našao

PS: Eh kod mene su fabrički počeli maksimalno da fasuju tamo negde oko 60 000 km i to na jednom, jedan dan radilo normalno a drugi daš gas malo brže i krene da cima da sam prvo pomislio da otišlo kvačilo

ivan_lakcevic

Post by ivan_lakcevic »

moze li mi neko navesti sta na motoru i autu inace treba prekontrolisati na 80.000km i eventualno zamijeniti ako nije "predhodni" vlasnik zamijenio...? sta spada u redovan servis...i kontrolu..? i kad me ocekuje sledeci? ima li neko fabricko upustvo ili ovako da mi kaze? znaci sad za 80.022km koliko mi je na satu,i u narednih 10.000km...hvala!

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

pa u principu moze dijagnostickim uredjajem lade imaju prikaz tkzv "misfire" i to po broju cilindra a prosta metoda ukljucuje posmatran je motora dok radi u leru po mraku sa pogasenim svetlima(vidi se eventualno varnicenje)
za bruyoni-a
a sto se tice kablova tesla ima zvanicnog distributera ima ga na sajtu(ja sam kod njih nekada kupovao, sad ne znam da li rade na malo)
za ostale strance evo ti na primer brisk...
http://www.tavil.ru/Netshop/VProvoda/Vy ... a_467.html
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

svabazr
Automobil: lada 2106

Post by svabazr »

kablovi su marke SEIWA i bili su kupljeni u reno servisu....mislim da ih ima u svakom reno servisu ovlascenom naravno....

jeronimo

Post by jeronimo »

ne znam da li primecujes, ali u pitanju je bila lada serije 110-112 sa direktnim ubrizgavanjem i 16 ventila one imaju sasvim drugacije kablove... ;)

ivan_lakcevic

Post by ivan_lakcevic »

lada sluzi dobro,potrosnja grad 10,otvoreno 7ipo, od servisa prosla 2.600km za mjesecipo dana... potrosila oko 100grama ulja u motoru jel to ok? sad slijedi servis menjaca,zamjena ulja u podmazivanje salterice...

jeronimo

Post by jeronimo »

ivane, citas li ti uopste tamo gde si postavljao pitanja?....

ivan_lakcevic

Post by ivan_lakcevic »

procitao ;)

ivan_lakcevic

Post by ivan_lakcevic »

jedno pitanje,sta moze biti kad je auto u leru,i dam joj gas,kao da se gusi,i pocne da trokira,a cim pustim vrati se na normalnu,i uopste na nabija obrtaje kad brzo stisnem gas,a kad pustim pedalu i pocnem polako postepeno da dododajem gas prima ga kako treba,tako mi se isto desi kad nedje vozim drugom na malo obrtaja na 1500 recimo i ocu da dodam gas(da uteknem sa raskrsnice recimo) onda zatrokira kao da se gusi,gasi,ili sta vec al ne prima gas,nego ga popustim pa ponovo dodam al manji gas i ona primi kako treba i krene da ubrzava...to se desava do 2500obrtaja posle toga stisnem je jako primi gas,a do 2500 kad to uradim kao da se zagusi.... ,e da i ovo kad je auto vruc ili na nekih 60-70-80stepeni na onoj kazaljci na instrument tabli,nece da upali iz prve...dam konktak sacekam kompjuter da pogasi one stavke i kresnem ono kao da upali al na 2-3sekunde i onda se ugusi zatrokira i ugasi se,tj ni ne upali nego kao izmedju...,i onda iz druge upali odma...a kad je ladan upali bez greske,ili kad je na radnoj temp....

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

da li si to isao na dijagnostiku???
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

jeronimo

Post by jeronimo »

za pocetak treba ocititi usis(klapnu) i kanalice ler motora kao i isti od masnoce i prljavstine staviti nov filter vazduha i goriva pa onda videti dalje...nije dijagnostoka svemoguca moze da da smernice ali ovde moze biti i nesto sto ona ne vidi....

altinjanin

Post by altinjanin »

Ivane,ja po stoti put ponavljam,a kazu i drugi,moras sve filtere zameniti pod obavezno,svecice,kablove,taj step motor,i sve zameniti ako pravi problem,celo to kuciste skinuti i ocistiti,pa probati,moze da bude i modul paljenja,mada po nekom mom iskustvu on ili radi ili ne radi,sta jos moze da bude,protokomer..kreni od jeftinijih i laksih sitnica,pa mora da se resi.Taj step motor je mozda uzasno prljav,treba ga samo ocistiti i da sve bude kako treba.

jeronimo

Post by jeronimo »

nista se ne menja napamet, svaki sklop se proverava.....i naravno od sitnijeg ka skupljem...

ivan_lakcevic

Post by ivan_lakcevic »

dje da nadjem taj step motor,i kako se cisti? servis uradjen prije 2700km *ulje u motor total 10w40,pakne,filter vazduha ulja goriva(frad),kais od alternatora....i ulje u menjac prije 100km.... ,a razlog sto ne pali iz prve dok je vruc motor ili u fazi hladjenja...nego iz druge tek...?

altinjanin

Post by altinjanin »

Kada otvoris haubu,prvo vidis kuciste filtera vazduha,rebrasto veliko crevo koje ide iz te crne kutije vodi na gore,pa malo u levo,ulazi u drugo metalno kuciste,videces jos malih creva,sa druge strane je step motor,nakacen konektor/struja/ i skida se krstastim srafcigerom/2 srafa/,ali potrebno je celo kuciste prvo skinuti i oprati,ocistiti,posto su unutra kanali,i kanalici gde vazduh prolazi,pa se cesto zaprlja,zapusi,za iz istog razloga i zeza step motor.

Post Reply