Boki 78 Samara 1300s

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Post Reply
skora

Re: Boki 78 Samara 1300s

Post by skora »

A zastita na radu :mrgreen: ........umesto naocara ,zadnje leptir staklo od samare :mrgreen:
Boki78 wrote:Za zivota necu da prezalim sto nisam stigao da uslikam kako si sekao visak na kalininom zglobu.
:D :D :D :D http://postimg.org/image/9goblmr3x/

travelman

Post by travelman »

Danas smo po 6. put ispirali celokupan rashladni sistem ... ako neko ima neki predlog ili savet sta da Boki radi nadalje, neka kaze ...
Posle 7 dana od prethodnog ispiranja, voda izgleda ovako kada se ispusti ... kao kafa ...
Image
free uploader
...
talog ... kao da su neki opiljci ali ipak nisu ostri pod prstima ...
Image
image hosting free
...
hvataju se za magnet ... ne jako ali ipak ih magnet privlaci ...
Image
jpg images
...
ovako izgleda ulica posle ispustanja vode ...
Image
photo uploading
... Sta dalje ciniti ...

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

pa jedino da se godinama nije talozilo nesto i sad otpada, da je ulje bilo bi masno, da se blok raspada do sad bi procureo negde

Boki78

Post by Boki78 »

Prethodnih nekoliko puta je tecnost bila masnije i mnogo vise vukla na braon. Sada je mnogo tamnija, skoro crna. Kada se uzme u spric providna je, kada se ispusti u posudu bude crna. Opiljaka sa slike ima i ispadaju nesmanjenim intenzitetom. Inace dok je samo destilovana u sistemu tecnost malo potamni i to je to, kada se sipa litar alkoholnog sirceta ofarba se posuda, ponovo se stvori ona skrama i tecnost postane tamnija. Da bi se to sve dogodilo potrebno je nekoliko dana i jedna malo duza voznja.

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Meni ovi opiljci liče na one iz sredstva za dihtovanje hladnjaka. Moguće da je nekada sipano to sredstvo. A zašto tečnost pocrni nemam ideju osim da dihtung glave pušta. Ili glava da je pukla.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Glavu si kazes radio i u njoj da je bilo sta videlo bi se, kakve je konstrukcije vodena pumpa, da se ona nesto ne raspara al do sad bi ostao bez nje, neki semering da se trosi pustalo bi ulje, jedino sam materijal bloka da nesto nije kako treba, jel besi tebi to od uvek ili od kad si uradio glavu?

skora

Post by skora »

travelman wrote:... ako neko ima neki predlog ili savet sta da Boki radi nadalje, neka kaze ...
Ja sam mu jos davnih dana dao opciju resenja problema ........kad GOD POZELI 200e ga cekaju za auto. ;)

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Pa samo kvacilo vredi toliko :D

Boki78

Post by Boki78 »

Dare wrote:Meni ovi opiljci liče na one iz sredstva za dihtovanje hladnjaka. Moguće da je nekada sipano to sredstvo. A zašto tečnost pocrni nemam ideju osim da dihtung glave pušta. Ili glava da je pukla.
Ja nikad nikakvo sredstvo takvog tipa nisam sipao, sad mozda drugi jeste, ne mogu garantovati da nije, ali ne verujem jer nikada nije bilo problema sa curenjem hladnjaka.

Dihtung glave je nov, glava je takodje prosla kompletan remont, nakon toga motor nikad nije pregrevan.

Na sve ovo motor se ne pregreva u radi vuce na plinu najnormalnije, zivim u brdovitom kraju bez problema vuce uzbrdo svaki dan, sa teretom i bez. Uz Ustanicku se popne i normalno i leteci a da na vrhu ne ukljuci ventilator cak i pri temperaturama slicnim danasnjoj.
aleko-2141 wrote:Glavu si kazes radio i u njoj da je bilo sta videlo bi se, kakve je konstrukcije vodena pumpa, da se ona nesto ne raspara al do sad bi ostao bez nje, neki semering da se trosi pustalo bi ulje, jedino sam materijal bloka da nesto nije kako treba, jel besi tebi to od uvek ili od kad si uradio glavu?
Vodena pumpa nova valeo. Ulje ne trosi vidno, nivoi tecnosti i ulja i vode stabilni, ulje troskari na nosacu razvodnika, ali to ce se resiti.

E sad ovi opiljci su nesto sto iz motora izlazi jos od pre remonta glave, prilikom vracanja glave majstori su mi se zalili da su se ubili ispirajuci motor ali da ih nikako ne mogu da skroz izbace.

Imajuci u vidu da se lepe na magnet, kao i to da ih je bilo i pre remonta glave, kao i nakon meni lici da poticu od bloka jer je glava aluminijum i on ne bi lepio.

Sto se crne tecnosti tice, pretpostavljam da je to sve od opiljaka, ali onih manje vidljivih u vecem broju.

E sad nemam blage sta mi je sa ovime ciniti, tj kako ih izbaciti jednom za svagda i zaustaviti dalju koroziju....

Korozija potice od neodgovorne zamene antifriza, tj moj otac poslusao nekog svog ciepalana pa je samo dolivao antifriz ali ne i menjao i tako desetak godina....
skora wrote:
travelman wrote:... ako neko ima neki predlog ili savet sta da Boki radi nadalje, neka kaze ...
Ja sam mu jos davnih dana dao opciju resenja problema ........kad GOD POZELI 200e ga cekaju za auto. ;)
Dodaj tri nule iza tih 200 pa da pricamo, znam da imas :xixi :mrgreen:

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Mislim da gus nije magnetan, jedino moze biti da nesto pre nije radjeno sa motorom al opet koliko ima toga i te crne tecnosti da blok rdja i otpada nesto do sad bi morao negde da probije

Boki78

Post by Boki78 »

Pre remonta glave motor nikad nije otvaran, sem toga sem glave nista drugi nije pipnuto. Nakon remonta su mi rekli da su cilindri netaknuti i u odlicnom stanju. Recimo ona cev u kojoj lezi vodena pumpa jeste od celika, on jeste magnetan. Ali svi ti parcici ispadju ponajvise iz bloka, veoma malo iz hladnjaka. I to se desavlo i pre remonta i nakon remonta. Primetio sam da se taj mulj sa opiljcima koncentrise oko cepa za vodu. Kada je prvi put ove godine ispusten antifriz iz bloka nije htela ni kapljica da izadje pa sam silom procackao i ona je siknuo mlaz a tog mulja je bilo za medalju. Danas isto kad je krenuo mlaz iz bloka ispao je mulj, pa "cista voda" pa na kraju opet mulj ...

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Dok sam prodavao antifriz desavalo se da ljudi iz neznanja sipaju samo antifriz 100% i ostete blok. Ali voda je bila boje rdje i to se vise nikad nije moglo srediti da antifriz bude bistar.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

jedino da poskidas sva creva da ostavis samo blok i da sipas nesto za pranje i da probas to da izmesas ili nekako pritiskom da peres, ne znam koliko ti se isplati i da li moze da skines veliki cep pa posle da ti stave drugi, nesto ima sigurno, kad bi se skinula vodena pumpa jel bi se videla unutrasnjost bloka bar malo, cisto da se baci pogled na blok i da se prodje rukom tj prstom da nema nekih naslaga.

Boki78

Post by Boki78 »

Samara ima polupumpu i nekoj cevi, sad polupumpa se lako skine ali se ne vidi nista, a da bi se ista mozda videlo morao bi motor napolje ... Ona cepove ima prema pozarnom, kako bi njih izvadili i posle vratili nemam pojma a opet bi morao motor vani ... Inace ovo sa crnom tecnoscu je nekakv pomak, pre nikada nije bila crna, to jeste novina, pre je uvek bila braonskasta. Opiljaka je bilo uvek.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

nastavi onda jos da ispiras al kao sto rekoh probaj nekako da pravi krug samo u bloku

Post Reply