dejca, Lada riva 2107
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
-
travelman
Re: dejca, Lada riva 2107
Posle onakve zastite samo burgija moze da napravi rupice. Secam se da je moj otac 80 i neke kupio novog stojadina i celog ga zastitio sa, mislim, bitumenum ili bitulitom koji je mesao sa preradjenim uljem. Sipao je tu smesu gde god je mogao a narocito u sajtne na kojima je sa gornje strane probusio rupe za levak. Taj kec je poziveo dugo, vozen je bio svaki dan i zimi i leti ali je limarija ostala kao prvog dana.
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
ja cu naliti vosak al mozda i nalijem tu tvoju smesu
Bas tako sam i ja radio, izbusio sam rupu sa gornje strane praga kod zadnjih vrata a sa donje strane zapusio sve fabricke rupe koje postoje i onda levak i samo sipas. Ali se mora paziti da negde ne procuri, sto se vise napuni prag to bolje. Riva ima jednu veliku rupu u prednjem delu praga i nju je bas tesko skroz zatvoriti ali opet donji deo praga i podpraga koji najpre krece ovim postupkom je zasticen sigurno preko 10 godina. Ja sam skidao i tapacire od vrata pa i vrata premazao iznutra. Kad sam bio kupio korube za krila i njih sam bio oprao i onda i njih premazao itd. itd.
aleko-2141, neznam za taj vosak kako se pokazao i kako se on primenjuje, mozda je i on dobar. Cuo sam svojevremeno da je u Kragujevcu u zastavinom servisu postojala radionica koja je vrsila zastitu tim voskom. Na svakom autu postoje te fabricke rupe sa unutrasnje strane kroz koje oni uvuku prskalicu i pod pritiskom naspricaju taj vosak i ako se to uradi na novom autu taj i traji ali ako se uradi na autu koji je vec video vodu i so tu vec nema pomoci. Tu je ulje i bitumen bolji jer on i zacetoj rdji neda da ide dalje tako brzo ili je i potpuno zaustavi.
aleko-2141, neznam za taj vosak kako se pokazao i kako se on primenjuje, mozda je i on dobar. Cuo sam svojevremeno da je u Kragujevcu u zastavinom servisu postojala radionica koja je vrsila zastitu tim voskom. Na svakom autu postoje te fabricke rupe sa unutrasnje strane kroz koje oni uvuku prskalicu i pod pritiskom naspricaju taj vosak i ako se to uradi na novom autu taj i traji ali ako se uradi na autu koji je vec video vodu i so tu vec nema pomoci. Tu je ulje i bitumen bolji jer on i zacetoj rdji neda da ide dalje tako brzo ili je i potpuno zaustavi.
- aleko-2141
Vosak se sprica sa pistoljem koji ima cev kao nastavak ili crevo sa diznom na kraju koja baca pravo i sa strane, nalijes lepo kroz rupe tj otvore, ja sam na dnu sajtne zapusio sve rupe, ostale su sa strane i u gornjem delu, dva limara su mi rekla da se kroz njih provlaci voda i tako stradaju sajtne, razmisljam da ipak otvorim bar na sredini jednu pa sta bude bude
- elektronicar
- Automobil: 2108 + 21093 +2109
ako su vertikalne sajtne sa otvorima slicno fabrickom resenju, najlakse je rasturiti oko B stubova vozila i tu postoji najveci otvor prema sajtni kroz koji se moze zavuci dizna i crevo za prskanje zastite u oba pravca i napred prema A stubu i nazad prema zadnjem tocku. Cesto postoje gumeni cepovi na sajtni u predelu majstorski nazvanom pracka (prednji deo vozila gde vozac i suvozac upiru vrhove noznih prstiju) pa se skidanjem tih gumenih cepova isto tako moze pristupiti unutrasnjosti sajtne i poprskati zastitu. Nema potrebe busiti posebne otvore pri aplikaciji zastite.
- aleko-2141
Ne zbog zastite, otvora ima koliko hoces nego po rubu sajtne u donjem delu gde se dizalica naslanja
aleko-2141, da ti otvori postoje fabricki. Valjda su ih ostavili da prag dise, kondezacija i ostalo. Ako ih zastitis voskom kako treba nemas potrebe da ih zatvaras.
- aleko-2141
Zatvorene su, razmisljam uzmem burgiju 5-6 i izbusim jednu rupu na sredini sajtne po duzini cisto da ima nesto da izadje ako ima.
Bel-ovo je ulje, SAE-90 ulje je iz bureta, ranije sam ga prodavao.
- aleko-2141
bella iz kikinde?
A jel znate mozda koje je propisano za menjac?
Drive with style,drive like a BOSS,drive Old school
Za koju ladu ???? To ti sve zavisi od lezajeva kakvi su u menjacu ....
za 2106 90. godiste 4 brzine?
Drive with style,drive like a BOSS,drive Old school