BA3 2108

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

travelman

Re: BA3 2108

Post by travelman »

Jos nije ponoc i nova godina a vec si dobio i drugi paketic ... :kez ...

skora

Post by skora »

Doooobroooo ....ajde sad ne sitnicari kad si uvek bio galantan :!:

....evo pakujem ti, stavljam masnicu, da ne kazes da nista nisi dobio od dJed mraza

Image ceka te pokloncic :!:

:kez :P

travelman

Post by travelman »

Cekam te u subotu da se izljubimo i izmenjamo paketice ... ;) ... za subarice NE garantujem ... :oops: ...

skora

Post by skora »

travelman wrote:Cekam te u subotu da se izljubimo i izmenjamo paketice ... ;)
Image
travelman wrote:... za subarice NE garantujem ... :oops: ...
Daj pusti travelmanku da dise ......oterace nas u PM :mrgreen:

travelman

Post by travelman »

Mene vec jeste, zato i ne mogu da garantujem ... :D :D :D ... ali zato imam jos jednu ćććokoladu .... ;) ...

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Vidim plin ti je slično ugrađen kao kod mene, samo su kod mene profesionalci ostavili zaoiblazni put :x :x

Image

skora

Post by skora »

Kod mene stoji tu neka ziva guma (poput zvake),ali je dosta skamenjena .....tako da je ideja bila dobra s pocetka kada se kuciste filtera ne mrda.Prvo skidanje i pomeranje,to naliveno puca (posto je se stvrdlo vremenom) i taj visak vazduha koji tuda prolazi ,na vec zadati ler po starim parametrima (kad je bilo zadihtovano) ,A U kombinaciji sa mojim uredjajem ELEKTRONCEM koji SAm pomuce jedne opruge u rasprsivacu - regulise ler gas ......mozes misliti kako to sve izgleda u praksi :evil:

Dakle ako ga namestim na idealno na radnu temperaturu kada pali ventilar,TO idealno ce biti samo TADA .....ako je temperatura za debljinu skazaljke manja ....krece gasenje na semaforu posle rada u mestu od recimo 2-3 minuta.....

Tako da .....sta reci a ne :(

travelman

Post by travelman »

Nemoj da mi places, dacu ti novu zivu gumu u subotu pa se igraj ,,, :roll: ... tako je bilo i kod mene na prosloj samari ali nisam imao nikakvih problema sa ler gasom ...

skora

Post by skora »

Pa nisi imao elektronac plin ...nego si sam stelovao ler....a meni to radi on ..... :roll:

Dare

Post by Dare »

I ja sam stavio živu gumu ali ne zbog gašenja nego da ne uvlači prljavštinu tj prašinu od spolja.

Meni je bio neravnomeran ler pre zamene onih kablova. Tačnije, ne neravnomeran ali ipak nije bio mo mom istančanom ukusu ;) Sa novim kablovima sve se vratilo u normalu. Na leru nema nikakvih vibracija od motora, a pre toga se blago tresla palica menjača.

skora

Post by skora »

Pa Lika su mi kablovi .... :? ...koje bolje da stavim ??? U braon su mi Tesla .....naravno tezak silikon i jedni i drugi .....Da ih menjam ili .... :?

travelman

Post by travelman »

A sta je elektronac plin ... :? ... meni kada su ugradili plin, tada su i nastelovali ler gas i ja to nikada vise nisam dirao ali sam primetio da pojedinci malo pa malo nesto stalno odvrcu i zavrcu ... :roll: ... 40.000km sa samaron i jos toliko sa cabriom a da mi ni jedan auto nije zatrokirao ili imao neki problem sa plinom.

Dare

Post by Dare »

skora wrote:Pa Lika su mi kablovi .... :? ...koje bolje da stavim ??? U braon su mi Tesla .....naravno tezak silikon i jedni i drugi .....Da ih menjam ili .... :?
Možda nije do njih, kažem samo šta je bilo kod mene. Inače , Lika sistem su vrhunski kablovi. Moj Yugo ih ima iz fabrike i još su mekani kao prvog dana. Posle pranja motora pali odmah.

skora

Post by skora »

travelman wrote:A sta je elektronac plin ... :?
Ma shranje najobicnije .....sa namotaja oko kabla dobija elektricni impuls i prema tim vrednostima on sam pomocu opruge otpusta i zateze protok ,te tako regulise ler ......Mislim sve je to super ,ali trazi IDEALNO sve drugo da bi sljakalo kako treba ....cim jedna stvar u lancu nije idealna,ti sad lomi mozak sta ga muci .....dali kabl,dali svecica ,dali vazduh.....a sve radi radi kako treba ...zapravo CAS radi ,CAS ne radi .....nekad ga drzi kako treba celu rutu ....a onda na povratku ima pojave gasenja ....e sad sto ga ja uvek cekam spreman pa mu nedam da se ugasi - to je druga stvar .....ali recimo gospodja kad sedne i vozi kako se vozi ,oce da se ugasi ....
Dare wrote:Lika sistem su vrhunski kablovi. Moj Yugo ih ima iz fabrike i još su mekani kao prvog dana. Posle pranja motora pali odmah.
Pa zato ti kazem ....i na dodir i na funkciju mi ostavljaju utisak odlicnih ,pa mi greota da ih skidam....Imam i FLASH nove u kutiji ,ali su mi smesni na oko ,a mogu misliti kako je kad su u funkciji

skora

Post by skora »

Danas smo po rasporedu dnevnih aktivnosti imali temu RAD MOTORA NA BENZIN.
Svojevremeno je Travi to nesto cacko ,ali znate kako to obicno biva - drzi vodu dok majstori odu .....
Sta cu - kud cu ,pozovem Bokija da mi objasni kako to da popravim
(posto je on skoro radio svoj karburator naravno u servisu :lol: ),ali kovelim nesto je naucio gledajuci,pa ce umeti bar da mi preprica......
Naravno ,on u njegovom duhu krene da mi teoretise kako je najbolje posao poveriti strucnim licima koji se time bave profesionalno ,i bla bla......i ja mu tresnem slusalicu jer me ta varjanta nije zanimala.....Da budem iskren - u pravu je donekle ,ali sve pada u vodu jer ja nemam para za bacanje :!:

Za pocetak sam rasturio karburator .....nesto tamo srafio,duvao,produvavao .....nesto cak i nivelisao (neki plovci tamo vise)......probao to da sklopim .....stavio nove dihtunge i novu osovinicu na pumpu koja je malte ne nova .....napravio baj pas sa flasom benzina ......spricem sunuo malo goriva u karburator ......i ponadao se da ce upaliti ....

Image

Image

Naravno stativa :evil: ......sastavi dok ne potrosi ono sto mu sunem spricem......ali posle ne dobija gorivo....

Ok .....skinem sito u karburatoru ......a ono BETON !!!!! :mrgreen:

Image

Naravno povratak istog bi bio ludost,ciscenje istog je prakticno nemoguce .....i ja to malo ocistim i vratim sraf bez sita .....
Skinem crevo sa karba....postavim krpu na kraj creva ,Gago ode da vergla ......a ja se zadivim kakva sve g**na krenu da izlaze iz instalacije za gorivo.
U tom momentu je dosao Aleko ......naravno uposlimo ga da nam donese filter za gorivo ......Okrenem opet Bokija da nam kaze kako se montira (ima neka strelica pa da ne pogresimo)....to sve sastavimo ......kontakt,i on upali na cvrgu ........Radio tako u mestu jedno par minuta ......Aloke crce od smeha gledajuci u onaj filter kako se puni tecnoscu boje rdje ...... i kaze : Rezervoar dole :!:

Ja onako tuzan ga pogledam......pa pogledam u onaj filter koji malopre kupih a sad je vec za bacanje .....Lajka susti kako radi ....i odjednom se ugasi.Ja probah jos par puta da zaverglam - ali ne reaguje.
Okrenemo Bokija opet .....pitamo ga sta je po sredi ..... on nam rece da pogledamo jel ima goriva u filteru ....mi mu rekosmo da nema .....i on konstatova da je nestalo benzina ..... :!:

Sad je trebalo otici do pumpe i nasuti .....medjutim .....ja kad podigoh glavu ispod haube i osvrnuh se da vidim ko je dobrovoljac .....Nema ni Aleka ni Gage :sad: :shock:

Otisli :shock: ....znali su sta ih ceka .......a nije im se skidao rezervoar danas :lol: :lol:

Eto ....i danas smo se malo igrali .....smejali ..... pili kocu i popravljali sokocala :prvi

Sva sreca Travi nije dolazio da nam smeta :kez ......zato cemo mi njemu smetati sutra :P

Post Reply