BA3 2108

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Re: BA3 2108

Post by aleko-2141 »

Zar ti ono pored auta nije bio benzin? :p

travelman

Post by travelman »

Lako je tebi da se sada igras majstorisanja kada si izucio zanat od Bokija i mene .... :D :D :D ...

Videcemo te sledeci put kako ces sam da zalegnes ispod nje i skidas rezervoar ... ;) ...

Grof 85
Automobil: Lada 110 1.6 16v

Post by Grof 85 »

A kad se izvezbas sa skidanjem rezervoara javi se valjace mi jedno strucno lice :D :D :D

skora

Post by skora »

:D :D Vazi Grofe ....snacicemo se nekako ;)
travelman wrote:Lako je tebi da se sada igras majstorisanja kada si izucio zanat od Bokija i mene .... :D :D :D ...
Sto jes - jes :oops: ...... ali sad mi je Gago mentor :!: .....on je majstor na reglereskom odelenju :lol:
travelman wrote:Steta sto me niste zvali, morao sam sam da pojedem tvoju milku i bueno ... :kez ...
C c c ..... moj si poklon pojeo :evil: ...sram te bilo :!:

Kao sto vidite dragi drugari ,odnosi sa Travelmanom lagano zahladjuju,te je tako doslo vreme uzdati se use i u svoje kljuse.Za pocetak sam smisljao kojom cu ga kupovinom najvise iznervirati ( i uciniti ga ljubomornim) ,te tako razbih danas kasicu prasicu ,i podjoh da nadjem srcu lek .....

Ovoga puta izbor je pao na jednu skromnu igracku (odaziva se na ime "Deutsche Maschinen Regensburg"),ali se nadam da ce zavrsavati poslove koji ce mu biti namenjeni ...a najbitnije je da ga Travelman NEMA !!!!

;)

Image Image Image Image

Sledeca igracka je malo ozbiljnija ....i mogu vam reci da mi nije bilo sve jedno :sad: ....ali kupih pa nek ide zivot (UNIOR silikonsko 12m)

Image

Nisam imao vise para kod sebe .....tako da pripremnu grupu (ili separator kako ko zove http://postimg.org/image/ywu9d9j8h/ ) danas ne kupih ,ali to je sledece svakako ......

Ostade nesto sice pa pokupovah neke zezalice koje uvek zatrebaju ,natovarih lajku ....i pravac kuci da me ne uhvate :prvi

Image Image Image Image

P.S.

Ako drpim kasicu i sutra ,bice opet noviteta Image
....a topla braca ( Image Travi i Boki ) samo nek se druze :lol: :lol:
......mi sad mozemo i bez njih....a ne oni da nam daju alu-traku i zivu gumu ko da smo mi sirocici :!:

travelman

Post by travelman »

najbitnije je da ga Travelman NEMA !!!!
Pa i nemam ga ... :x ...
Ali zato imam Bokija za prijatelja ... a imam i Aleka, a on ima komsijski kompresor ... :kez ....

A za ulozeni novac si zasluzio ... :prvi ... napokon i ti da pametno investiras u nesto od cega cemo obojca imati vajde ... :twisted: ... sad jos kupi i onu pneumatsku rucicu za gedore, ili kako se vec zove, pa da nas Bokica vise ne tera da mu zalezemo u pesak ispod samare i rucno odvijamo poluosovine ... :roll: ,,,

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

e svaka ti komsinica dala, ne znam koliko ce ti ovaj kompresor moci da gura odvijace, i elektricni su dobri.

skora

Post by skora »

Boki78 wrote: :mrgreen: ladno je kupio igracku za duvanje lopti za fudbal i basket
Oces da ti pokazem sliku ispod kruske, da vidis sa cime si farbao tvoj auto :)
travelman wrote:Pa i nemam ga ... :x ...
Imas brata (mene) - a to ti je kao da je tvoj ;)
travelman wrote:I ja sam danas bio u sopingu i ponovio se sa nekim alatom ... :xixi ... ali ne smem da kazem sa kojim jer ce Skora odma da dotrci i traziti da mu pozajmim ... :evil: ...
Bolje ti je da stavis sliku :!: ....inace dolazim u podrumce da izvrsim skeniranje Image :D :D :D
aleko-2141 wrote: ne znam koliko ce ti ovaj kompresor moci da gura odvijace
Paaaa .....za pistolj za tockove je i onaj od 200L mali jel se non stop odvija i zavija za 8 sati rada......ali recimo meni da skinem menjac ce bez problema zavrsiti posao sa ne toliko ucestalim paljenjem ..... 7-8 srafova ...izgura on to ocas ......ili zezalice tipa farbanje felni ,torpeda i tako nekih stvari koje su hobi varijanta a radi se ispred zgrade - ok je ovo....kad ti kazem ...treba to nositi i snositi sa 3. sprata (ne zaboravi) ;)

Recimo napravio sam klocne :) (znas da mora rezervoar dole za neki dan) ......i sad - znam,moze i cetkom .....ali lepse kad mu sunem onu 3u1 boju, pa ih lepo zalijem duvaljkom ;)

Image Image

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

To je to, ja i kažem da nema ništa bez dvorišta i manje radionice. Ja da živim u zgradi neznam kako bih preživeo.
Šteta što neživiš u kući i da si imaš neku radioničku i tu da ti je alat uvek pri ruci. Lepo je imati kompresor i ja sam se ranije razmišljao ga kupiti za farbanje sanki ali mnogo bi boje prosipao i nastavio da ih farbam četkom.

skora

Post by skora »

Bice Dejco ako Bog da .....samo zdravlje da nas sluzi ....i Travija i Bokija da nerviramo :lol:

No dobro ....kao sto vidite iz prilozenog ,i kao sto sam vam juce nagovestio - znao sam da ce Travi danas ici u nabavku :lol:
...pa znam ga bre kako dise :P :P ..... e sad sto je njemu kupovina alata - kupovina izolirke ,to je neka druga prica.....ALI .....da nebi mi gledali u pasulj sta je njemu sve moglo danas da padne na pamet,mi smo ozbiljnost podigli na visi nivo ,i danas mu ozbiljno bacili rukavicu u lice :lol:

Idemo redom ......DeWALT lisičji rep (ko razume - shvatice) :) ....nema zezanja ovoga puta :twisted: ...... uskoro ce da padne neka kobasic-ijada :D :D :D ,pa da mi budemo spremni za radne zadatke ....

Image Image Image Image

Pored regularnog noza koji smo dobili u pakovanju,drustvo mu pravi i jedan Makita ali zaboravih da ga skljocnem ...

Image Image

Sledeca igracka je takodje ozbiljna .....a koje je velicine najbolje ce se videti u odnosu na samarin gepek ;)

Image Image

I kako to obicno biva.....para nikad dosta ..... ja ko majmun volim sve sto tamo stoji :mrgreen: .....vratise mi neku sicu kao kusur :( ..... i reko aj kad sam vec u zaletu da napravim neki posao i braci Kinezima :mrgreen: .....Ko zna kako ce to duvati i koliko ce i dali ce uopste raditi ,ali ja uzeh pa nek ide zivot :D

Image Image Image

Ostade jos neki dinar za sitnuriju ..

Image

... i to vam je to dragi drugari - u kasici promaja :(

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

e onaj mi noz treba ko leba da secem sa brusilicom po kolima :)

travelman

Post by travelman »

Pa nije to njegov, to je pozajmio od komsije ... :evil: ... bar je meni tako rekao kada sam ga pitao da mi pozajmi ... ;) ...

Nego ajde ti lepo kupi i polir masinu ... :twisted: ... idu nam topli dani pa onog crvenog treba da uglancam za sezonu a nemam sa čime ... :lol: ...

dejo

Post by dejo »

Čini mi se da je ovo kompresor od 25 litara.
Rade oni ok, brzo pune i ne crkavaju baš tako često iako su kinezi.
Spremnik od 50 L je zaista minimum koji bi trebalo uzeti al pošto nemaš puno prostora
i ovaj će odraditi većinu stvari i što kažeš možeš ga nositi.

Ne zaboravi svako malo ispustiti vodu iz spreminka. Produžit ćeš malo vijek spreminku, mada će svaki iznutra početi
korodirati i počne pustati zrak. U ovlaštenim radnjama se ionako po zakonu tlačni spremnici moraju mijenjati nakon 10 god. Zato kod nas ima dobrih kompresora iz Njemačke po povoljnoj cijeni. :)

Ovi kompresori pune 8-9 bari i mogu odvrtati neke normalne šarafe. Kod pištolja za odvrtanje bitnije ti je da je dobavno crijevo većeg promjera. Onda bolje odvrće, a uvijek se i može na ovoj tlačnoj sklopki podesiti 1-2 bara veći pritisak.

Što se tiče farbanja ovim kompresorom kao što kažeš manje stvari odradi ok već za krupnije stvari nije jer brzo zagrije zrak unutar spremnika i onda se brže kondezuje voda pa počne pljucati kad farbaš, zato je svakako dobro imati separator vlage. Ovaj tvoj nema ni onaj spiralni lim oko bakrene cijevi od glave kompresora do spremnika, a koja baš služi da ohladi zrak.

Ovaj pištolj za farbanje sa slike što si kupio je jako dobar za temeljnu boju još ako je dizna 1.5 ili 1.6. Istina potroši više boje al baš dobro zalije. Pogotovo kad bi radio sa nitro bojama ostane odlično. Već kad bi radio sa završnim bojama i lakom nije bio baš najbolji. Dobar je bio prvih par farbanje već poslje lošiji zato što sam ga prao s nitrom i onda nitro pojede malo onaj okrugli šupljikasti dihtung koji vidiš kad odaviješ onaj prednji dio i onda se poremeti odnos zrak boja.

Evo preporuka za pištolj za farbanje:

http://www.kupindo.com/Pneumatski-pisto ... -farbanje-

ovo su HVLP pištolji kopije SATA-e i zaista odlično rade, a nisu skupi.

Boki78

Post by Boki78 »

skora wrote:
Boki78 wrote: :mrgreen: ladno je kupio igracku za duvanje lopti za fudbal i basket
Oces da ti pokazem sliku ispod kruske, da vidis sa cime si farbao tvoj auto :)
Pa sta mislis kako znam da je taj kompresor igracka? Ono da pumpas lopte, VEP-ove i teras prasinu je dobar, ok i da dunes u torpedo, ali za ista ozbiljnije nije. Ne daje ni blizu jednak pristisak, non stop tandrce, pa nije ni u snu za iosle ozbiljniju hobi farbu, kamoli sta preko Njime takodje nece ne odviti 7,8 srafova nego niti jedan jedini iole bolje stegnut sraf, pa mogu na keca da ti stegnem tockove bez kompresora tako da jedan jedini sraf ovime ne mrdnes ...

Uglavnom meni vise vredi prostor koji bi to zauzimalo od njega samog . Zato se za koju nedelju prazni garaza pa ce kad ne budem imao sta pametnije da radim utrcati jedan od 80ak litrica :kez

P.S od sve kupovine ona stega je carska stvar, ovo ostalo :roll:

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Skoro,
kad si se pojavio na forumu delovao si mi kao neko ko se ne razume puno u tehniku. A sad mi se cini da si profesionalac u nekom poslu. Da li sam se u startu zeznuo ili si tako brzo napredovao ? :D

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

kolega je kupio polirku na vazduh i nema sanse da se s njom ista radi tako da samo na struju

Post Reply