Dejooooodejo wrote:Čini mi se da je ovo kompresor od 25 litara.
Spremnik od 50 L je zaista minimum koji bi trebalo uzeti al pošto nemaš puno prostora
i ovaj će odraditi većinu stvari i što kažeš možeš ga nositi.
Tehničke karakteristike:
Snaga: 1,5 kW
Pritisak: 8 bara (116 Psi)
Protok: 194 l/min
Zapremina: 50 l
Glava: aluminijumska
Cilindar: gusani
Osovina: liveno gvožđe
Težina: 38 kg
Dejooooodejo wrote:Kod pištolja za odvrtanje bitnije ti je da je dobavno crijevo većeg promjera. Onda bolje odvrće, a uvijek se i može na ovoj tlačnoj sklopki podesiti 1-2 bara veći pritisak.
Sledeca igracka je malo ozbiljnija ....i mogu vam reci da mi nije bilo sve jedno

Ovo crevo sam Dejo platio kao pola kompresora jer je u kvalitetu ,firmorano,ima odgovarajuci fi
Pa Deeejooo breeedejo wrote:Što se tiče farbanja ovim kompresorom kao što kažeš manje stvari odradi ok već za krupnije stvari nije jer brzo zagrije zrak unutar spremnika i onda se brže kondezuje voda pa počne pljucati kad farbaš, zato je svakako dobro imati separator vlage.
- Nisam imao vise para kod sebe .....tako da pripremnu grupu (ili separator kako ko zove http://postimg.org/image/ywu9d9j8h/ ) danas ne kupih ,ali to je sledece svakako ......
Vec sam pomislio da se necemo u nicemu slozitidejo wrote:Ovaj pištolj za farbanje sa slike što si kupio je jako dobar za temeljnu boju još ako je dizna 1.5 ili 1.6. Istina potroši više boje al baš dobro zalije.
Pistolj sa slike je totalni out u kvalitetu,a kupjen je iskljucivo za farbanje felni osnovnom bojom (onom 3u1 ako se secas),i nanosenje sprc gita.
Inace da - dizna mu je 1.5 jer ta treba za to
Ovoga puta si mi procitao mislidejo wrote: Evo preporuka za pištolj za farbanje:
http://www.kupindo.com/Pneumatski-pisto ... -farbanje-
ovo su HVLP pištolji kopije SATA-e i zaista odlično rade, a nisu skupi.
Sa tako neka dva pistolja,zavrsio bi posao sebi oko farbanja koje kakve gvozdjurije,ali i nekih delova lima(karoserije,rezervoara itd),izvlacenje pruga/traka poput lajsni,farbanje branika ,plasticnih delova enterijera......nanosenje lepka u nekim ravnomernijim kolicinama prilikom rada na tapetariji i tako nekih stvari.....ako si me skapirao.....a pravi SATA pistolj koji bi zeleo da imam(naravno HVLP),kod nas u predstavnistvu kosta 72.000din (oko 600e) i uz njega mi treba kompresor koji bi zeleo da imam koji kosta kolko hoces .... Sagledavajuci svoje trenutne potrebe ,ideje i zelje.....krenuo sam ovim nekim redosledom,a kako ce se nizati alati ja cu to uvek deliti sa vama.Nesto ce naravno biti loseg kvaliteta,a neke stvari za koje uspem da dobacim cu gledati da budu u kvalitetu.......
Sve bi ja moj Dejo natovario u kombi i poterao odjednom da mogu....ali bez minimum 5000e nema tu prilaza.... a gde je tu stubna dizalica ,a gde je tu hidrailika itd....... U svakom slucaju krenuo sam polako da slazem .....poceo sam od boca za varenje,aparata za varenje,malog kompresora od 50l......pa idemo dalje dokle stignemo......od krupnijih stavki sad je CO2 na nisanu
Samo da bude za sprat vislja kuca od komsijine ...jel toBoki78 wrote: pa ce kad ne budem imao sta pametnije da radim utrcati jedan od 80ak litrica
Boki78 wrote:P.S od sve kupovine ona stega je carska stvar,
Znaci nemas pojma kolko je teska
Aj ne lupaj majke ti ....sa Dewalt-om za 15min isecem celu ladu u froncleBoki78 wrote:ovo ostalo
Ja sam Dare - Bokijeva i Travijeva skola .......Travi vuce majstorske korene po ocu ,tako da je to ono sto se kaze stara skola ,a Boki je bio na faxu kod elektronicara ,i tu dominira ono znanje modernog doba....to ti je ono tipa molekularna biologija,nuklearna fizika,cepanje atoma i tako to....Dare wrote:Skoro,
kad si se pojavio na forumu delovao si mi kao neko ko se ne razume puno u tehniku. A sad mi se cini da si profesionalac u nekom poslu. Da li sam se u startu zeznuo ili si tako brzo napredovao ?
E sad zamisli mene na kome se lome koplja dveju vrste nastavnog programa,a oba ova profesora su mi svakodnevno u komisiji na polaganju.....dakle i 2ku ako dobijem ja sam presrecan.....samo da me ne obore na popravni

kad uvatim ruku na prvoj - druga ce ici brze.....znaci 25min
....