Lada 2104 Twincam by djape

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Milan 2107
Automobil: 2107 e39 525D

Post by Milan 2107 »

IlijaGM wrote:pa sto ne kupi nova krila i gotovo nego,se zezash ovoliko oko ovih starih?
gledaj logički zašto bi čovjek kupio nova pa ih rezao da proširi :roll:
Zašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela

djape1977

Post by djape1977 »

bas tako.
nisu bila mnogo trula, coskove sam sredio, ravna su, a i koja god nova krila da sam do sad kupovao, razlikovala su se od originalnih i imao sam gadne muke da ih upasujem. ovako su svi spojevi i uglovi na meri.
j***** auto bez kardana

djape1977

Post by djape1977 »

morao sam da sirim krila. kako inace da stavim ljudske gume???
ova desno je standardna 175/70/13 :D
Image
Image

podkrila podignuta i rasirena
Image
Image

da bi se povecao raspon tockova bez cesanja kad se optereti
Image

probao sam i ove tockove ali mi se ne svidja kako stoje a i suvise su uvuceni za moj ukus
Image
j***** auto bez kardana

Milan 2107

Post by Milan 2107 »

ajd mi ukratko opiši kako širiš feluge ,ja sam izvadio sredinu iz golfovih feluga da bi ih izbacio van oko 30 mm da bi pasale na ladu jer su njene mekane ko plastelin i sad ne znam kako ih ucentrirati da zavarim inače osječene su kod tokara :twisted:
Zašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela

djape1977

Post by djape1977 »

ladine felne? kao i svake druge koliko sam ja dosad ustanovio, ni bolje ni losije. mozda im je losija antikorozivna zastita.

procedura:
1) odabrati felne koje nisu krive ni trule. obavezno ih iskontrolisati tako sto se felna bez gume stavi na balanserku ili nesto drugo tako da je pricvrscena u srcu i da moze da se zavrti. svako odstupanje od idealnog vidljivo golim okom ce ti kasnije zadavati 10 puta vise muke. felna koja je kriva u srcu je za bacanje, a ako je malo kriva u obrucu, moze se ispraviti.

2) na strugu iseci felnu tacno tamo gde je srce zavareno na obruc, tako da ti sa jedne strane ostane srce sa unutrasnjom polovinom obruca a sa druge samo obruc. srce treba da viri iz one unutrasnje polovine za bar 4-5mm. nece bas biti polovina jer ni jedne felne nemaju srce na sredini ali nije ni bitno. zasad nek se zove polovina. ukoliko felna nije kriva i bila je dobro uhvacena u strug, dobio si idealno ravno isecenu felnu. bitna stavka: ne hvatati felnu u strug stezanjem za obruc vec za srce! najlakse je uzeti prednju glavcinu, za nju zasrafiti felnu pa onda glavcinu uhvatiti u strug.

3) napraviti prsten zeljene sirine, u mom slucaju 5cm, precnika identicnog precniku unutrasnje polovine felne i debljine 2 ili 3mm. u beogradu postoji firma koja sece i savija limove u raznorazne oblike pa i u prstenje. prvo iseku traku potrebnih dimenzija i onda je proteraju kroz dvovaljak nekoliko puta dok ne postane prsten. ne bude bas idealno ali je dovoljno blizu. savijenu traku zavaris na krajevima i dobio si prsten. mozda i nije idealno okrugao ali nije ni bitno.

4) prsten navuci na deo srca koji viri. treba da bude tesno. ja sam nabijao cekicem od 400g. sad je prsten idealno okrugao i stoji na svom mestu i ne pokazuje tendenciju da spadne. ako bas nece da stoji, zavari ga u 3-4 tacke sa co2 tako da mozes da odseces ili izbrusis varove po potrebi.

5) felnu nazad na balanserku pa opet gledas seta li levo desno ili gore dole. ako nije idealno, odseces 2 ili vise varova, natuces na koju stranu treba i opet zavaris i tako dok god prsten ne legne idealno i da ne baca ni na jednu stranu.

6) spoljnu polovinu obruca felne isto tako zavaris na ostatak felne.

7) opet nazad na balanserku i ponovis proceduru iz tacke 5

8)sad si dobio felnu koj a je idealno ravna i jos samo ostaje da se izvari. za to ti treba elektro aparat za varenje. co2 nije dovoljno dobar. ako si koristio 2mm prsten, onda i 2mm elektroda. zavaris skroz ukrug. obrusis var. ponovo popunis sitne rupice, sad moze i sa co2. ofarbas i eto felne.

kod mene su ok, ne treba mnogo olova. bas juce mi se probusila guma, zakrpljena i balansirana, 35g na jednoj i 40g na drugoj strani. prihvatljivo, s obzirom da ih vozim od 2004. po beogradskim rupetinama. ni jedan tocak nema vise od 50g olova po strani. vec sam nekoliko puta ispravljao felne posle udaraca u ozbiljnije rupe. savije se rub, kao i kod obicne felne i isto tako se i ispravlja.
takodje, gume su tubeless i do sad nije bilo problema sa curenjem vazduha na varovima.
j***** auto bez kardana

Milan 2107

Post by Milan 2107 »

hvala na objašnjenju :)

Goxxy

Post by Goxxy »

E, je*eš mi mater, stvarno si fanatik... na kraju ćeš i od ove 2104 napraviti identičnu tvojoj trenutnoj :) Mada, kapiram da je to ideja, pošto su iste boje, sve se isto radi...

Kad će sledeće neko zvanično / nezvanično okupljanje da vidimo to čudo?
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

djape1977

Post by djape1977 »

to uglavnom i jeste ideja.
pruzila mi se prilika da za sitne pare kupim auto koji nije puno presao. moja lada je imala 200.000 na dusi kad sam je kupio a ova 82.000km.
bice 90% ista kao i ova sad sto vozim. svidja mi se i dalje kao i prvog dana i zadovoljava moje svakodnevne potreba. za razliku od prve, ova ce da dobije motor i menjac kojima je uradjena generalka, zadnji trap sa diskovima od fiata, bice tu jos sitnih izmena, neki detalji koje sam u medjuvremenu shvatio da sam mogao i pametnije da resim
j***** auto bez kardana

djape1977

Post by djape1977 »

Image

napred je standardni ladin tocak. eto za koliko sam ustvaru povecao raspon tockova
Image
Image
j***** auto bez kardana

Milan 2107

Post by Milan 2107 »

8) 8) 8) 8) 8) 8) strašno dobro izgleda

djape1977

Post by djape1977 »

hvala, hvala...
pa sta da ti kazem, imas limarsku radionicu u kuci, imas i ladu, napred i navali.
jedino me malo brine tvoja ideja o ubacivanju dizela, tu se sudaras sa gomilom problema...
j***** auto bez kardana

SERZAS

Post by SERZAS »

:D prednji deo izgleda smesno sa original felnom :D

Evo kakve felne pravi jedan moj drugar:
Image

Image
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
TO ROLL IT TILL THE WHEELS FALL OFF!!!
http://public.fotki.com/SerzasLive/

djape1977

Post by djape1977 »

pa to ti je to, upravo je i radio kako sam opisao, samo sto ih je vise rasirio, deluje da su 9 ili 10" siroke.
imam i ja par tih yokohama, 245/40/13 samo ne znam sta bi sa njima, malo su mi presiroke za lajku :D
j***** auto bez kardana

SERZAS

Post by SERZAS »

Okacio sam slike cisto za publiku, a inace drugih varijanti kako napraviti shirenu felnu i nema :) posao pocinje onda kada sve to treba da se izbalansira .

Felne su 8.5" ali ipak dobro izgledaju a i nisu teske.
Inace te yokohama mogu fino da ti sluze pozadi ;)
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
TO ROLL IT TILL THE WHEELS FALL OFF!!!
http://public.fotki.com/SerzasLive/

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Post by Samar-Guja »

Pedjo koliko koshtaju ti golfovi rubovi ???
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

Post Reply