Altinjanin 112

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

dudule1
Automobil: Lada Samara 1.5i

Re: Altinjanin 112

Post by dudule1 »

Ako su original akumulatori i ako ih u toku ekspoatacije napunite bar jednom pred zimu, nema sanse da riknu tako brzo, osim ako nesto nije u redu sa punjenjem akumulatora na samim kolima! ali boze moj ima falsa dosta kod nas.
Takodje treba paziti na datum proizvodnje akumulatora- verovatno na nasa trzista stizu akumulatori proizvedeni pre godinu i vise dana, a ovde uvalju kao nove. Datum proizvodje mora biti utisnut na akumulatoru i na deklaraciji (makar na bosu ima i jedno i drugo). napominjem opet da mi je na Samari 4 zima, a na 112 treca i oba pale ko mine bez dugog verglanja!
Dudule

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

Svakako me ceka kupovina novog,e sad pre ili kasnije..sutra cu montirati stari,puni se jos,pa cemo videti.gledao sam cene Energizer je oko 7000 dinara od 74A.Ali ako mi stari izgura ovaj minus,onda cu u Austriji videti.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

dudule1

Post by dudule1 »

Nema potrebe da stavljas toliko veliku amperazu i da bacas pare. Dovoljan ti je i od 56 ah!
Dudule

altinjanin

Post by altinjanin »

Jutros mi je djape 1977 doneo napunjen akumulator,montirali,upali iz prve,sad cemo da vidimo kako ce se ponasati.Hvala jos jednom :)

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Nebih da slutim zlo ali moje iskustvo govori da cim krene punjenje akumulatora van auta - tu je negde i njegov kraj! Dok je akumulator dobar, nema tog mraza koji ce ga isprazniti.

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Ne mora da znaci, meni je stari Black Horse koji sam punio jos u garantnom roku trajao 5 godina, a juce crkao drugarici Black Horse 5 dana po isteku garancije, kupljen 25.01.2010. doduse unela ga u kucu i posle 2 sata na toplom upalio.

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Ne znam zasto pljujete taj Black Horse. Ja njih samo mogu da hvalim. Na jugu iz 2007.g. jos vozim fabricki Black Horse, i ostala 4 akumulatora koje koristim su svi BH i svi rade iako su uveliko izasli iz garancije.
Mnogo utice i duzina verglanja, tj kakav je motor. Ako upali na -23 sa par sekundi verglanja nece se ni primetiti da je akumulator pri kraju i naravno vozices ga jos

altinjanin

Post by altinjanin »

Meni je black horse trajao 5,5 godina.Jutros upali lajka kao da je ''jedva docekala''.pu..pu..pu da ne ureknem :) i prvi sam izasao sa parkinga na kom je bilo snega...haos...nama vozacima lada ne treba da se cisti put :mrgreen:

dejo

Post by dejo »

Marko wrote:Black Horse mozda ne ume da napravi dobar akumulator, ali ume odlicno da nasteluje kad da crkne (mesec dva nakon isteka garancije :) )
:D :D :D
Mislim da je veće umijeće "programirat" akumulator da crke nakon isteka garancije nego napraviti kvalitetan.
:D :D :D

milanovic986
Automobil: Lada 112 1.5 Li '04

Post by milanovic986 »

Jutros sam usao u jednu ulicu gde pre mene izgleda da niko nije prosao. Ja se zeznuo pa dao jaci gas. Bukvalno kopa sneg. Lada+zimske gume=snezne radosti

altinjanin

Post by altinjanin »

:D samo gas,gas.Kod mene u zgradi se raspravljaju ko ce da cisti sneg da napravi kao stazicu da se moze kolima izaci,ja samo lepo zamolim da prodjem,a oni neka pricaju i dalje,meni nije potrebno. :)

altinjanin

Post by altinjanin »

Pitao sam prijatelja u Becu,cene akumulatora su od 90e-130e,60A-74A,zavisi koja je marka,ali otprilike je tako.

dudule1

Post by dudule1 »

http://www.metro.rs/metro_mail/mcc-rs/c ... 8/auto.pdf
kao sto rekoh, pravac METRO koji imas u komsiluku i pazari BOSCH 56 ah za 60 evrica, sto bi preko nesto placao vise. nema potrebe za jacim, ali ako stvarno hoces da bacas pare imas od 70 i 74 ah
Dudule

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

U Metro ne mogu da udju fizicka lica, bar ovde u Nisu, nego je drugar morao od komsije sto drzi radnju da uzme karticu samo da bi usli, a nista nismo mogli da kupujemo. :evil:
Gluplju trgovinu nisam video. :!:

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

U metro se ulazi sa karticom na koju možeš da kupiš i kao fizičko i kao pravno lice. Čak i sa tuđom karticom možeš ući i kupiti jer ti niko ne traži nikakv dokument.
Ne znam što te čudi jer je tako u Metrou tako od njegovog nastanka i kod nas i u svetu smo što je kod nas kretenizam jer ne možeš da platiš platnom karticom (sada može ali samo ako je izdata u intezi).
Ako nekom u NS treba nek me cimne dogovorićemo se već nekako.

Post Reply