Lada Niva 1.9 mTDI
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Re: LADA NIVA 1.7
na ladin menjac, lamela od lade korpa od vw i radi ! 
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
pa to bi onda i ja mogao da izvedemSamar-Guja wrote:na ladin menjac, lamela od lade korpa od vw i radi !
Gledao sam da ugradim plin, pa ovo pa ono. Pa onda prije ugradnje nebi bilo loše napraviti generalku itd........aleko-2141 wrote:Motor je wv/audi al na koji ga menjac stavio to cekam da pojasniDare wrote:Od kog auta je ovaj dizelas?
Mislim da gresis sto ga stavljas, ali tvoj auto - tvoja volja
Motor je VW/Audi 1.9 TDI 90ks od karamboliranog Golfa 3 sa 158000 km novim španerima župčastim remenom itd...
Ja sam skinuo stari motor, riješio kompletnu limariju na prednjem dijelu.....
I skupa sa jednim majstorom koji je preradio jedno cca 20 Ladi na dizel ugradio dizela.
Napravljeni su novi nosači motora, držaći diferencijala i međuploča (između motora i zvona kvačila), Stavljena je lamela od Fiata i zamašnjak od VW/Audi.
Motor je u perfektnom stanju, stavili smo ga bez turba i bez elektronike tj. stavljena je klasična bosch pumpa.
Naravno drugi anlaser alternator itd.....
Motor pali na zub, znači nema ćekanja grijaća verglanja, nego okreneš ključ i dum.
Samar-Guja wrote:na ladin menjac, lamela od lade korpa od vw i radi !
Upravo to, samo je lamela od Fiata, jer je jača
- aleko-2141
Reci mi molim te kakav ce sad prenos biti-odnos snage, ja bi ubacio 1.8 motor wv/audi
daj mi neke dimenzije, ploce, jesu li nosaci pomerani i tako to, lakse mi je da odradim to nego da stavljam sa wv menjacem pa da pravim nosace za menjac, birac, drugi most, pomeram nosace, kratim poluosovine
Ja bih te molio ako mozes da mi nekako posaljes izgled medjuploce i dimenzije.
Imas gajbu piva i rucak ako dodjes na skup u Bg
daj mi neke dimenzije, ploce, jesu li nosaci pomerani i tako to, lakse mi je da odradim to nego da stavljam sa wv menjacem pa da pravim nosace za menjac, birac, drugi most, pomeram nosace, kratim poluosovine
Ma pametno plin postaje sve vise i vise zamoran sa ovim reatestima, neznam kako je kod vas ali ovde sve gogr i gore.
- Samar-Guja
Ako ces na aleka trazi i menjac od pasata 1 ili audi 80 jaje mozes i od passata 3,4 isti su vizuelno je sllican alekovom ! motor/menjac na svim ovim autima stoji uzduzno isto kao na aleku !
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
- aleko-2141
znam ja to sve al moram da kratim polu osovine, nosace menjaca da pravim, secenje tunela da bi se stavio birac a ovako je ipak mozda lakse, sa mojim menjacem bi odmah znao gde cu nosace od motora a sa wv menjacem morao bi da se ubijem da nadjem meru gde da ih postavim. Pasat 3,4 nemaju uzduzni menjacSamar-Guja wrote:Ako ces na aleka trazi i menjac od pasata 1 ili audi 80 jaje mozes i od passata 3,4 isti su vizuelno je sllican alekovom ! motor/menjac na svim ovim autima stoji uzduzno isto kao na aleku !
- Samar-Guja
- aleko-2141
Ovog cuvam na telefonu da im pokazem da se ne igraju sa alekomSamar-Guja wrote:ma ovako nesto juri .....
Imam specifikaciju za ceo ovaj auto, kocnice od audija ubrzanje oko 8 sec, 2.8 v6
aleko-2141 wrote:Reci mi molim te kakav ce sad prenos biti-odnos snage, ja bi ubacio 1.8 motor wv/audi
Sastavljenje polako napreduje !
Kaj se tiće međuploče jedino znam da je debela 8mm, a ovo ostalo to majstor pohranjuje u glavi.
Ako misliš ubacivati benzinca onda definitivno Fiatov motor, jer netreba međuploča ni karter paše cca 70% svega.
Slagao je jednu ladu sa Fiatovim motorom, moram ga pitati s kojim točno.
Last edited by cjumper on Mon Jun 17, 2013 11:42 pm, edited 2 times in total.
- aleko-2141
Pa i to je dosta, aj bar dok nije skroz sklopljen auto da mi slikas kako je pricvrscena ploca bar neka slika.cjumper wrote:
Kaj se tiće međuploče jedino znam da je debela 8mm, a ovo ostalo to majstor pohranjuje u glavi.
Budem poslikao sve sa svih strana.aleko-2141 wrote:Pa i to je dosta, aj bar dok nije skroz sklopljen auto da mi slikas kako je pricvrscena ploca bar neka slika.cjumper wrote:
Koj točno motor ti misliš ugraditi ?
Gdje kupiti zaštitne plastike za blatobrane, one crne za ispod blatobrana i one rubnjake ?
God nas su zaštite za ispod blatobrana 450kn.
- aleko-2141
kod nas je oko 35 euracjumper wrote:Gdje kupiti zaštitne plastike za blatobrane, one crne za ispod blatobrana i one rubnjake ?