ZokRS - Lada Samara 1300

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Post Reply
masan_motor

Re: ZokRS - Lada Samara 1300

Post by masan_motor »

Daj travelman link gde pišeš te šverc ture što radiš ladom, i mene živo zanima naročito mađarska i ikea :D
Aj forumaši da skupimo za protivpožarni kolegi?

bortlonger
Automobil: lada

Post by bortlonger »

bruyoni wrote:Nema veze zanimljivo ili ne. Iz najbolje namere si čoveku dao opasan predlog utemeljen na čistom neznanju.
:D ..
vredi li dokazivati se sa takvom sveznalicom druze kao sto je doticni strucnjak za elektriku i instalaciju na automobilima?
lepo si napisao u par prethodnih postova, takva budzevina je vrlo opasna i moze svasta da se desi, a sve njegove pretpostavke oko toga su odraz klasicnog neznanja i nema potrebe detaljisati oko toga, savet svima NE POPRAVLJAJTE instalaciju nikad i nigde kako je prikazao onaj putopisac iz sibira sa sve prikolicom... :D
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat

travelman

Post by travelman »

Umes li ti nesto sam da smislis ili samo cekas da bude prazan forum pa da prepises tudje misli.
Cak je i masni napredovao, poceo je da crta ko prvacic i da stidljivo kaci slike svojih ruku delo. A ti :? ...

Okaci neku sliku, nacrtaj nesto vodenim bojicama ili temperama :lol: ... nema veze sto je 21. vek, imam ja razumevanja za takve kao sto si ti. Nego, ajd me malo presvetli jer niti sam igde bio niti sam ista imao sem samare ...

masan_motor

Post by masan_motor »

Druže pa mogu i u maji da odradim ali bojim se da taj SF nije za ovaj forum definitivno :D

travelman

Post by travelman »

U svakom slucaju si bolji od Perice, on ne ume da odradi ni na ovom forumu skiciranje ...

bortlonger
Automobil: lada

Post by bortlonger »

svaka ti je ka u Njegoša... :D
malo te boli istina, ali jbga, sam se guzis pa ti onda kriv perica
8)
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat

masan_motor

Post by masan_motor »

Ma pun sujete, kao da ima 15 godina hahaha al podseća na onog dekicu što budži karavana u seriji priče iz radionice, što na kraju spali ceo auto :D

https://youtu.be/dvSeUBQvxvg?t=37m52s

ZokRS
Automobil: Lada Samara

Post by ZokRS »

Jedno pitanje u vezi seta kvacila.. naime, kvacilo mi je pri kraju. Visoko 'vata, na papucici se osjete I sitne ovibracije kad krecem malo ostrije.. moze jos neko vrijeme ici ali polako treba planirati I taj trosak. E sad.. moje pitanje se odnosi na korpu. U onoj tehnickoj knjizi od Samare pise da se lamela I druk lezaj mjenjaju na 60 000 hiljada a korpa na svaku drugu zamjenu lamele , znaci na 120 000 hiljada treba ici kompletan set kvacila. Kod mene je to vec 135 000 hiljada I sve je to zrelo za zamjenu. Mene zanima da li ova, jos uvijek fabricka, korpa moze izdurati jos jednu lamelu? Stvar je u tom da pokusavam smanjiti trosak jer ovde kod nas sama korpa kosta skoro pola od kompletnog troska zamjene seta kvacila.. bojim se da ako stavim samo lamelu ne budem morao opet za pola godine kupovati korpu opet placati skidanje mjenjaca.

Boki78

Post by Boki78 »

Ta knjiga je notorno sranje, koje slobodno mozes da zanemaris u kompletu. Vek kvacila zavisi kako od kvaliteta dela, stila voznje, tezine vozila, konfiguracije terena. Nije svejedno da li vozas dzakove krompira na pijac u brdovitom kraju ili ides na posao auto putem u ravnici.

Set kvacila se menja ceo. Suvise je velik posao da se zajajari na delovima. Ubedljivo najisplativije je da uzmes ceo firmiran i kvalitetan set, sachs ili ako je preskup valeo zamenis i zaboravis ga za dugo vremena. Sve ostalo vodi ka bacanju para i vremena.
Last edited by Boki78 on Thu Jul 13, 2017 4:36 pm, edited 1 time in total.

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Uvek bilo jeftinije zameniti sve, gde su ti pa toliko skupo? Koje marke su ti setovi?

ZokRS

Post by ZokRS »

Gledao sam cijenu originalnog Ladinog seta, znaci Ruski I on izadje 120 maraka + zamjena kod lokalnog majstora u garazi, koji mi je vec jednom mjenjao lamelu I druk lezaj, oko 50 maraka.. znaci ukupno oko 170 maraka a sama korpa kad se kupuje posebno je oko 70 maraka pa sam mislio da izbjegnem kupovinu korpe tako da me sve izadje oko 100 maraka.
Sa ovim trenutnim setom nemam nikakav problem.. ne zapinje, ne skripi, ne lupa nista.. znaci najnormalnije vozim I bez ikakvih simptoma jedino sto je evidentno da je lamela pri kraju. Dijelove za Ladu uvijek uzimam iskljucivo Ruske I uvijek su s pokazali kao dobri tako da sam I ovaj set kvacila planirao Ruski.. ne bih od drugog proizvodjaca jer, na osnovu mog iskustva, Ruski dijelovi imaju neki standard u kvalitetu a od drugih proizvodjaca ostalo kako se potrefi.. nekad se pokazu dobri dijelovi a nekad ih cak ne mozes ni ugraditi bez problema.
Inace, ja sam iz Prijedora, Republika Srpska..

Boki78

Post by Boki78 »

Ako si zelis dobro
1. Sachs ili Luk (luk nisam 100% siguran da se jos proizvodi za samaru, mada pasuje od tipa i sl)
2. Valeo

ostalo batali

nove nive na EU trziste idu sa Valeo setom :)

To ruski originalani je u Srbiji nacin da ti prodaju djubre za razumne pare ....

Iz mog iskustva kad god sam imao srece da nadjem nesto sto nije rusko, poput Tesla kablova, Brisk svecica, Hengs filtera, Magneti Marelli bobine, Facet kape, ruke, termoprekidaca i termodavaca, Valeo seta kvacila, itd sam bio prezadovoljan .... kad sam uzimao ruske originalne 5 cilindre izmenjao sam oko 3 VAZ za redom dok me bog treci put nije pogledao i pre njih jednog fenoxa ....

E sad ima i dobrih ruskih delova, ali makar sto se Srbije tice, solidno retka pojava za naci ...

ZokRS

Post by ZokRS »

Pratim forum odavno I citam kako vlasnici Lada u Srbiji muku muce sa djelovima I da je tesko naci Ladine originalne dijelove.. sve je to uglavnom mala privreda ali ovde kod nas, preko Drine, je problem uopste naci odredjene dijelove za Ladu. To sto ima da se nadje u trgovinama su originalni Ladini djelovi koji rade sasvim korektno I bez problema ali dosta stvari, pogotovu, nekih sitnica uopste nema pa se onda mora uzimati nesto sto pase sa drugih auta i tu nastaje cirkus.
Primjera radi ja sad trazim vakum korektor I Halov davac za razvodnik ali toga uopste nema.. cak nije bilo razvodnika novog pa sam iz Hrvatske uzeo neki, izgleda, felerican.
Za Nive ima djelova kakvih hoces jer ih ima dosta ovde, sto u privatnom vlasnistvu sto u policiji, rudniku I vatrogasnom ali za Samare nema..
Znaci ovu fabricku korpu da ne ostavljam.. nadao sam se je ne moram mjenjati jer ne pokazuje nikakve znakove zamora.

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

I moj ti je savet da zameniš sve. Sad se i ne vide mane ali kad je skineš videćeš ih. Naravno obavezno i druk lager.

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Ja sam pre stavljao lamele i korpe sto ti kažeš Ruske to nije moglo da sastavi ni 30 000 km, kad sam uzeo krsteno evo vec skoro 50 000 km ko da je juče stavljena, bolje ti je nekako da se snadjes da ti neko šalje iz Rusije delove jer ćeš i jeftinije proći a imaju šta ti duša hoce.

Post Reply