Danas po rasporedu tehnički dan na motornom vozilu. Nagomilale se neke sitnice pa da ih odklonim po lepom vremenu.
Spoljna brava levih vrata, zeza me onako slomljena 10ak dana. Napadnem je jutros ranom zorom ...

...
Očekivao sam da zateknem trulež i kojekakve ajkule i drakule ispod tapacirunga kad ono moša

...
Pričaju mangupi da ladurina istruli za 10/15 godina ... ovoj mojoj trulji je punih 30 a nema ni traga od korova

...

...
Veštim brzim i hirurški preciznim majstorskim pokretima brava je skinuta. Bravo za mene

...
Dijagnoza je postavljena, polomljena je poluga a zatim sledi operacija.
Rastavljam je na proste činioce, elektroničar mi je dao komplet ispravnu bravu + pojedinačno svaki deo koji moze da pukne.
Odlučujem da zamenim puknutu bravu a ovu komplet ispravnu ostavim za rezervu.

...

...
Pranje u benzinjari jer je travi ima u dovoljnim količinama.
Napolitanke su sastavni deo ladaškog folklora

...

...
Sklapanje i montiranje ... pačija škola ....

...
Na kraju balade ovako izgleda.
Štelovanje pranje podmazivanje, sve fercera na blagi dodir prstenca.
Ko je raspoložen da ima ovakav primerak neka spremi dve tauzenke ili 4 rozickave. Jbg nije ovo laguna pa da je vozi svaka šuša sa ulice

....

....
Sedim tako sam sa sobom uzivajuci u plodovima svoga rada

...
Servis pun mada je subota i nije mi do šljakanja. Zvoni mob ... komšija sa mojom bivšom samarom. Kuka zapeva kaže pomagaj. Ja trk do njega.
Ne radi srednje i zadnja stopka ...

...

...
Mojih ruku delo, još uvek je u zivotu. Smaralo me je kad počne mleveno lišće da izleće kroz klimu.

....
I šta kažete rodjaci

...

... travi je najgori od sve dece

...
Ja sam turao i gurao ove tiplove pre 10 godina a za to proteklo vreme je sve besprekorno radilo i nije bilo nikakvih problema.
A onda je neki kromanjonac hteo da me citira i kopira moje umetničke tvorevine. Koliko vidim nekada je radila i sekira da bi se lajka opravila

....

...
A kad je mogla da radi sekira, prihvati se ja ašova i lopate i sve dovede u ispravno stanje.
Mix bate, mix ... osigurači, loš kontakt i pregorele sijalice ...

...

...
Uhvati me nostalgija gledajuci je onako izmrcvarenu i maksimalno izraubovanu.
Nekada su se kod mene u ovom gepeku držali samo reketi za tenis i štapovi za golf. A danas

...

...

...
Motor je besprekoran, na satu je 123000 km ...

...
Limarija je otišla u penis, na proleće joj ističu registracija i atest pa će u penziju ko gagina

...

...
Samara je pravo radno magare, drugar je bravar i tovari 300 kg cevki i ostalog gvozdja na krov. U gepek jos toliko. Kaze da ni jedan auto ne bi izdržao takav tempo.
Stalno me pita kad će moja ladurina biti na prodaju pa da je opet on nasledi. Kažem mu za Dejču i njegove planove a onda me priupita jer on pri zdravoj pameti kada uzima nešto drugo sem lade za takav posao.

...
Travijev zaštitni znak na svakom vozilu

. Još je u zivotu ...

...
Pričali zezali se ovo ono i ja spomenem kako sam menjao bravu kod mene.
On usta i izvadi 2 nove brave od golfa 2. Neko mu rekao da su iste kao na samari ali nisu, razlika je očigledna. U svakom slučaju ih ja uze za kabrija.
E tako se ponašaju pravi drugari ladaši koji bez ikakvog interesa pomazu jedni drugima.
Mi nismo ko oni derperaši lagunaši koji jedva čekaju da prodaju i zahebu nekog drugara sa foruma

...

...
I tako ja danas ubi dan ... mada ostale su mi jos neke sitnice ali nista bitno.
Otom potom, bitno da sam je usisao celu jer je upala koja trunka dok su bila otvorena vratahahaaaa ...

...