Lada 2104 Twincam by djape
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
Re: Lada 2104 Twincam by djape
status report:
umirivac lanca, onaj dvostruki sa slika odozgo - radi jos uvek.
zatezac lanca je crko, pukao je u voznji i motor je prezupcio (opet) i pokrivio ventile (opet) tako da sutra skidam glavu i menjam ventile (opet).
ovaj motor se iz sve snage trudi da me natera da ga ostavim pored kontejnera i da opet ubacim fiatov. zaista mi nije jasno kako svi vi koji vozite lade sa lancem izlazite na kraj sa ovakvim svinjarijama.
umirivac lanca, onaj dvostruki sa slika odozgo - radi jos uvek.
zatezac lanca je crko, pukao je u voznji i motor je prezupcio (opet) i pokrivio ventile (opet) tako da sutra skidam glavu i menjam ventile (opet).
ovaj motor se iz sve snage trudi da me natera da ga ostavim pored kontejnera i da opet ubacim fiatov. zaista mi nije jasno kako svi vi koji vozite lade sa lancem izlazite na kraj sa ovakvim svinjarijama.
j***** auto bez kardana
- Milan 2107
- Automobil: 2107 e39 525D
finu vozimo sa zubčastim 
Zašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela
j***** auto bez kardana
Nek je sa srećom!
Jesi sad stavio originalan zatezac ili opet neka kemija?
Ja sam na motoru od 1600 ccm imao neki nabudženi zatezač.
Jednom davno dolazimo na granični prijelaz, stojimo u leru dajemo policajcu dokumente kad se lada ugasi.
Pokusamo da je palimo nece anlaser da okrene. Samo štekće automat. Pokušamo da palimo na guranje dok pustim kvacilo zablokiraju točkovi. Čak mi je jedan policajac pomogao gurati dok nas je drugi opominjao da ne guramo preko 20 km/h posto je toliko ograniceno znakom na granicnom prijelazu
Dosli kuci skinuli deklo i na sreću samo je umirivač lanca se potrgao i upao dolje i zablokirao zupčanik radilice. Nije prezupčila.
Jesi sad stavio originalan zatezac ili opet neka kemija?
Ja sam na motoru od 1600 ccm imao neki nabudženi zatezač.
Jednom davno dolazimo na granični prijelaz, stojimo u leru dajemo policajcu dokumente kad se lada ugasi.
Pokusamo da je palimo nece anlaser da okrene. Samo štekće automat. Pokušamo da palimo na guranje dok pustim kvacilo zablokiraju točkovi. Čak mi je jedan policajac pomogao gurati dok nas je drugi opominjao da ne guramo preko 20 km/h posto je toliko ograniceno znakom na granicnom prijelazu
Dosli kuci skinuli deklo i na sreću samo je umirivač lanca se potrgao i upao dolje i zablokirao zupčanik radilice. Nije prezupčila.
zatezac obican, umirivac je i dalje onaj dupli
j***** auto bez kardana
-
samara1500
Zato je, brate, zakon onaj Samarin 1.5 što ne dohvata ventile kad prezubi. Na ovoj što sad sređujem, staviću zupčasti koji sam izvukao iz nekog rashoda, znači nabavna cena 0. Isto tako, španer polovan (samo skinem poklopac i naguram masti). Ma nema zahvalnijeg motora za održavanje, e sad istina je da se ne ističe nekom preteranom snagom...
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."
- Milan 2107
- Automobil: 2107 e39 525D
jeste da samarin motor nema blage veze sa rivinim ali svi rivini remenaši ne mogu polupati ventile
Zašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela
Imenjace,da li su to retrovizori od W123?
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Pedja teska ti noga na kocnici felna ti se crni !!! 
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)