Altinjanin 112

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

choksi
Automobil: 111

Re: Altinjanin 112

Post by choksi »

A da vidimo kod duleta u žarkovu, da mu uzmemo polovnu?

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Auuuu jbt! Aj videću u Veterniku ako sam dobro video imaju na otpadu jednu 111 pokupljenu sa boka u zadnja leva vrata. Ali po ovim cenama... možda bolje da pogleda koju polovnu ladu u SLO ko što je Vazman uzeo. Jel kaže kada (na kolko km i pre koliko vremena) je i gde je stavljao kaiš i ostale drangulije oko njega, ako je sačuvao račun kod servisa vrlo lako može da ostvari garanciju jer po zakonu ona je dve godine.

Bem l iga znam da je muka ali imaš li ideju koji proizvođači su stavljani?

milanovic986
Automobil: Lada 112 1.5 Li '04

Post by milanovic986 »

Meni je danas rekai da je od ksda je mrnjao kais presao 22000. To sa nekom polovnom Ladom u SLO je dobra ideja. Tamo su skoro dzabe.

elektronicar
Automobil: 2108 + 21093 +2109

Post by elektronicar »

nadjena lada 110 16V izgorela, ici cu da je uzmem za 200 eur, gledali smo je Boki78 i ja i gde god sam zagrebao lim vidi se da nije mnogo ni dugo gorela; zapalio ju je Yugo koji se zapalio ispred nje. Ovako sve izgleda lose jer je po glavi motora sva istopljena plastika, al nisam siguran koliko je glava ostala upotrebljiva. Ima li neko iskustva sa gorelim motorima ?
Mozda ako nije pokrivljena ni istopljena mogu proci sa normalnim ravnanjem glave i zamenom gumica ventila, i mukotrpnim ciscenjem od naslaga gorele plastike; al ostajui drugi troskovi kaisa, semeringa, ulja, ...
najgore sto nemam ni ovih 200 eur za nju, al mozda mogu da se pozajmim ... :angry
ma nisam pametan vise ... :dialup
zena me gleda dal sam normalan :hit
u petak bi mogao da odem da ju uzmem ... i platim slep do mog dvorista ... :evil:
koliko se jeftinije i brze moze naci neka trula 11x lada tamo u SLO pa da se prebaci glava ? al opet ostaju troskovi kaisa, ulja, ... nepoznato stanje gumica ventila ... ???

to sto cu da kupim ovu izgorelu 110 16V jos uvek ne znaci da bi to moglo biti resenje za Altinjanina, mozda je glava iskrivljena i od toga ne bude nista

elektronicar

Post by elektronicar »

:shoot Kisa pada, Vazman slepuje Altinjanina Vazmanovoj kuci a pri svemu tome Altinjaninu crkli i brisaci :shoot

bruyoni

Post by bruyoni »

Ček a što cela glava? 110 krivi ventile ali glave ne pucaju plus obzirom da je već jednom puklo pa je skidao i ravnano a i kad se uzme u obzir da nije nikad kuvao uzmu se samo ventili i sicuju. Da postoji mogućnost da je otišla bregasta ali to je baš retkost tako je i sistem pravljen da će pre ventil da se pokrivi nego da glavi i klipu načini neku veliku štetu. Za prvu pomoć tj da se dovuče do Srbije ne trebaju da gumice budu u sjajnom stanju ako i malo puštaju bože moj kad dođe ovde onda se prione na posao.

E jebem li ga! Baš sam teo lepo da spavam a sad ću o ovome da mozgam do sabajle, a treba sabajle da idem za BG... :evil:

elektronicar

Post by elektronicar »

pazi ovako;
tamo na licu mesta nemas kako da preslagujes glavu ni da sicujes ventile
ako se uzme neka SLO lada onda se komplet glava prebacuje takva kakva se zatekne i pomoz boze da ne izbije dihtung, jer pretpostavljamo da je masinska obrada pa i svaka vrsta ravnanja glave za nas tamo po SLO cenama preskupa

sto se tice da se ovde uzme neka glava pa da se komplet uradi i poravna to vec deluje realnije i da se tako odradjena glava tamo ponese i jednostavnije i brze ugradi na licu mesta, pre svega moramo razumeti da drugari jesu drugari al Vazmanova kuca nije hotel i ne mozemo ocekivati da mu tamo neko dodje i zasjedne, nego se posao mora odraditi za dan, max dva dana (vikend; subotom se ode do SLO - 4.5 sati voznje pa na posao odmah, pa 4.5 sati voznje nazad do Bgd dva vozila)

nije resenje ni da se Altinjaninova lada tamo nalazi ko zna koliko dana, povlaci se pitanje koliko to drzava dozvoljava, vinjete, popravak neovlastenog servisa nema dokumentacije ni potvrde za tako nesto a mora i nova vinjeta, ... ma sve u svemu mora da se radi na brzaka

Boki78

Post by Boki78 »

Ajoj :(

Ovo sa gorelom ladom je rizik. A ako provalimo da glava ne valja onda imas 200e koje ti leze u dvoristu, a u boljem slucaju kroz gvozdje i po neki deo se opet vratis na nulu ...

Mozda nije lose otici na otpad i naci citavu glavu, ako bi postojala mogucnost da se motor ukljuci i proveri to bi bilo fenomenalno. Jedino sto je pitanje cene, tj koliko bi bilo ucenjeni ...

Boki78

Post by Boki78 »

To je Lada koju je pominjao elektronicar. Auto je izkupusiran pod haubom. Sve crno, plastike istopljene, motor pao na zemlju :( Ona je cak i problem da se prebaci, jer diskovi su goreli i izrdjali. Pitanje je u kakvom su stanju plocice, i hoce li ih ili ne pokidati. Ajd ako se podvuce da kocnica nema, a kako je motor pao na zemlju ne moze se ni njime kociti, i onda auto vec postaje nemoguc za rudu vec mora na prikolicu, ili da se dize motor i montiraju novi nosaci ...

elektronicar

Post by elektronicar »

polovna remontovana glava kod Duleta u Zarkovu je 240 eur, al to nije neko srecno resenje jer treba dodati troskove dihtunga, kaisa, ulja, ...

Situacija kod Vazmana u dvoristu je da skidaju Altinjaninovu glavu da je ponese sa sobom nazad u Bgd pa da vidi dalje ovde sta ce i kako ce ...

nemam ideju kako ce sa tako glomaznim i kabastim i teskim teretom autobusom preko granice :?

Boki78

Post by Boki78 »

Sto ne pitaju koliko bi kostalo da se auto preveze vozom? Ako se ne varam do CG je nesto oko 30e iz BG-a ...

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Mlogo bre za glavu 240 a ceo auto ima za 1000e.

elektronicar

Post by elektronicar »

Altinjanin oko 23:00 krece autobusom za Bgd, glavu nosi u torbi. :roll:
Ujutro ocekujemo da ce nam se licno obratiti sa izvestajem i najnovijim fotografijama. :hello :angel
Tim povodom odjavljujem se sa direktnog prenosa, a ujutro ce vidimo ko sve dobija zuti a ko crveni (kao npr. ja) karton. :mrgreen:

bruyoni

Post by bruyoni »

Glava mu u torbi... da nisi malo preterao sa metaforom :D

Post Reply