Tenak

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Boki78

Re: Tenak

Post by Boki78 »

bruyoni wrote:Tebi ono izgleda kao bicikl na koji će neko da stavlja oktalink
Mislis na onaj divni aktuelni sistem koga iznad alivia vise nema? Octalink patrone danas kostaju isto ili malo vise od firmiranih cetvrtki :) Naravno ima i gotovo duplo skupljih, al to na 1000 dinara nije neki bajan trosak. No octalink na ovo je malo bzv svakako.
bruyoni wrote:Hajde uozbilji se pa da pričamo ko normalan svet a ne tu da se proseravaš sa stavljanjem komponenti gde jedna košta više od ovog celog bicikla.
Aj ti pocnes da citas sta ja pisem za pocetak:)

Daklem ni na kom mestu nisam rekao da stavlja komponente koje vrede vise od samog bicikla. Ono sto jesam rekao jeste reakcija na proser da shimano kocnice ne valjaju, da u njih nemas poverenja i sl. i to islustrovao primerom brutalnih shimano kocnica koje su sve sem lose.

Dalje posto nisam ni ja verujem da od te informacije on ima koristi, sam rekao da i najjeftinije shimano v-brake kljesta poput tvoje acere rade odlicno ako ne nose fabricke pakne. Rekao sam da fabricke ne koce efikasno da deru felnu i da je to osobina i najskupljih shimano pakni.

E sad to si ti malo veselije nego sto treba pokapirao.
bruyoni wrote: Ova šajbne će na novom biti isto pomerene jer se tako pravi jer se strukturno najsigurnije za opterećenje ležaja
Prvo jako uproseceno gledas na problem jer si kompletno zanemario Q-Faktor tj da razni cranksetovi na kontu njega drugacije opterecuju te lezajeve, a potom i jos jednu zanimaciju

Jel mozes da mi objasnis sledeci fenomen. FC-M430 daklem alivio na cetvrtku koga po tvojim recima
bruyoni wrote: jer sva ekonomija kopira Shimano Alivio, ako je i sada dobra obzirom na vrsnog proizvođača.
svi ekonomci kopiraju, koristi bb-un26 (-e) patronu koja je dugacka 113mm. Zbog cega dobri brat shimano proizvodi patrone (cetvrtke!) drugih dimenzija, cak i ohoho vecih od 113? Da nije mozda zbog toga sto
bruyoni wrote: Ova šajbne će na novom biti isto pomerene jer se tako pravi jer se strukturno najsigurnije za opterećenje ležaja
ipak nije tacno. Verovao ili ne imas kurblu preko cije ivice koja ide na patronu idu sajbne, a imas i onu gde su u istoj liniji kao i one gde je linija kurble levo od sajbni. Najveca raznolikost je bas kod tih feng shui govanjaca od 1000 dinara. Bukvalno zavisi kakav trash je neko uvezao u turi i kako promene kineza dobavljaca tako se promeni i sparivanje osovina/patrona sa pogonima
bruyoni wrote: Da imam i ključ za HT, ali što stati na tome hajde da mu dam alat da ugradi pressfit za karbonski ram, ili se od toga materijala prave i točkovi na kojima škripeće XTR pakne lepo koče hmmm...
Pretpostavljam da ti je lose dojaviljeno, zapravo keramika je u pitanju :) Moram da priznam da od nekoga ko nije umeo da razlikuje tipove zadnjih lancanika si bas brzo napredovao za kratko vreme. :mrgreen:
bruyoni wrote:I šta ćemo sa prevelikim savijanjem kolena kod visokih vozača uparenih sa dugačkim kurblama kao i sa kačenjem točka ako na ovu vrsnu mašinu ikada odluči da stavi 29" točkove? eee mora i na to da misli!
Ako mu 0.5-1cm razlike preterano savije kolena onda neka ih promeni :mrgreen: Inace postoji i bike fitting nauka, kao i proracun rama i polozaja na njemu :)
bruyoni wrote:kao i sa kačenjem točka ako na ovu vrsnu mašinu ikada odluči da stavi 29" točkove? eee mora i na to da misli!
Pa lepo nece moci da ih stavi, jbg tezak kompromis :mrgreen:
bruyoni wrote: Za normalnu upotrebu evo vozaju se ljudi na nitnovanim pogonima sve u 16. Naravno još nikoga nisam video da voza nitnovani pogon na namenskim kurblama od 800€ ali eto možda se nađe neko. To što tebi puknu jbg ti baš imaš dar da odabereš vrhunski fuš.
Ja ih bogme za zivota kupio nisam, ali na zalost servisirao bicikle sa njima jesam i to ne bas mali broj. Daklem kupi 5 novih po svom izboru, ja ti samo energicnijom voznjom uz malo strmiju ulicu svih 5 da sa'ranim na keca :) To slajfovanje im je feature. Za vozikanje po ravnici od kuce do posla nece da vrte ali na prizvuk vece sile su kaputirani. za 1300 vise toga nema, dobije se pouzdaniji proizvod.

Ajd sad rezime. Taj bicikl jeste jeftin. Realno vise bi farbanje rama kostalo kada bi radio profesionalac nego sto sam ispravan bicikl vredi na trzistu. No ukoliko je resio da se igra restauracijom bicikla i da ga dovede na ispravno stanje na sta ima pravo, onda je red da to uradi kako valja. Mnogo je bolje da umesto sranjceta od 1000 dinara pazari pogon od oko 2000 dinara i patronu od oko 1000 nego da pare baci u vetar kupujuci jeftini krs. Ulaganje od 25-30e svakako nije neki neverovatn trosak koji sebi ne moze da priusti, a razlika izmedju nitnovanog govanjceta sa ravnjikavim sajbnama i shimana sa nazubljenom kurblom i sajbnom koja efikasno dize lanac na sebe postoji i oseca se ...

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

HT sam mislio, moja greška. A jesi ti pogledao sliku onog bicikla? OL + OL pogon će da koštaju koliko para? Koliko para je M430?

I kolike si ti to raspone Q-faktora viđao na ovakvim MTB. naročito na jeftinim pogonima na četvrtkama

Kada smo kod čitanja... ako mi nađeš gde sam rekao da Shimano kočnice ne valjaju ja ti kupim bicikl koji hoćeš, ako ne nađeš gde sam rekao da šimano kočnice ne valjaju ti meni kupiš bicikl koji hoću? Je l' može tako?!

ccc... drugari mu imaju bicikle sa kurblama od 800€, on sam se navozao i servisirao tuštma i tma bicikala a i dalje misli da se bandaši za bicikl PRAVE od keramike... ccc :D

Boki78

Post by Boki78 »

bruyoni wrote:HT sam mislio, moja greška. A jesi ti pogledao sliku onog bicikla? OL + OL pogon će da koštaju koliko para? Koliko para je M430?
Znaci tvrdis da sam mu ja rekao da pazari M430 (pretpostavljam FC-M430 ako vec govorimo o pogonu) i octalink patronu. Hmm tu ti dva fakta tresu kokosi. Prvo nigde mu nisam rekao da pazari taj pogon i drugo FC-M430 je alivio pogon koji ide na cetvrtku a ne na octalink :)
bruyoni wrote: I kolike si ti to raspone Q-faktora viđao na ovakvim MTB. naročito na jeftinim pogonima na četvrtkama
:D
Do sada mi na kraj pameti nije bilo da se bavim Q-Factorom na takvim pogonima, jbg malko je besmisleno. Onaj kome takav pogon servisiras je raspon izmedju tacaka kacenja pedala poslednja briga na svetu, kao i meni sa njim :)
bruyoni wrote: Kada smo kod čitanja... ako mi nađeš gde sam rekao da Shimano kočnice ne valjaju ja ti kupim bicikl koji hoćeš, ako ne nađeš gde sam rekao da šimano kočnice ne valjaju ti meni kupiš bicikl koji hoću? Je l' može tako?!
bruyoni wrote: Od Shimano kočnica se ograđujem, ne volim ih, nikada mi nisu pružale prevelik osećaj sigurnosti.
viewtopic.php?f=15&t=4939&p=108534#p108534
Pretpostavljam zato sto valjaju nisu pruzale velik osecaj sigurnosti. I ja tako nadjem kocnice za koje mislim da su odlicne pa ih onda okarakterisem kako se ne osecam sigurno sa njima :mrgreen:
bruyoni wrote: ccc... drugari mu imaju bicikle sa kurblama od 800€, on sam se navozao i servisirao tuštma i tma bicikala a i dalje misli da se bandaši za bicikl PRAVE od keramike... ccc :D
Znaci tvrdis da nesto sto se zove keramicki obruc nikad nije postojao? :) Cemu onda zeleni avid sluzi? Do skora si ih mogao nabaviti u capriolo-u, e sad jbg ziva steta sto su ispale iz kataloga pa se narod ne moze da se lako informise :mrgreen:

http://www.cyclescience.co.nz/webapps/p ... 81/1111603

Image

bruyoni

Post by bruyoni »

Ja vidim bicikl za koji preporučujem delove ti očigledno ne...

OK, a gde PIŠE da sam rekao da ne valjaju? Kod mene u kući kada kažeš da nešto ne voliš to je subjektivno mišljenje, nismo toliko osioni da smatramo da nešto ne valja samo zato što se nama ne sviđa, ako su tebe tako vaspitali to je tvoj problem...

Da, tvrdim da se obuč od keramike nikada nije pojavio u prodaji. Keramički je samo sloj koji se nanosi na bandaš tamo gde naleže pločica, bandaš je i dalje od metala.

Boki78

Post by Boki78 »

bruyoni wrote:Ja vidim bicikl za koji preporučujem delove ti očigledno ne...
Vidim i ja i dalje preporucujem delove koji su po 10-20e sto je od firmirane iole normalne robe najjeftinije sto postoji. U cemu je problem? Zbog cega si mu preporucio SD3, a zasto ne neka kljesta od par stotina dinara ako vec furas prinicip samo najjeftinije?
bruyoni wrote:OK, a gde PIŠE da sam rekao da ne valjaju? Kod mene u kući kada kažeš da nešto ne voliš to je subjektivno mišljenje, nismo toliko osioni da smatramo da nešto ne valja samo zato što se nama ne sviđa, ako su tebe tako vaspitali to je tvoj problem...
Pa vidis ni meni se ne svidja avid hidraulika, modulacija mi nekako ne odgovara i za moj ukus mlohav osecaj na rucici ali nikad ne bih mogao da kazem da se ne osecam sigurno sa njima. Kad karakterises rad kocnica sa "ne osecam se sigurno sa njima" to ima najdirektnije znacenje da ne valjaju. Sasvim drugo je da pricas kako ti karakteristike kocnica nisu po ukusu i da volis sisteme koji drugacije rade, ali nesigurnost bar kada je kocioni sistem u pitanu ima samo jedno znacenje.
bruyoni wrote: Da, tvrdim da se obuč od keramike nikada nije pojavio u prodaji. Keramički je samo sloj koji se nanosi na bandaš tamo gde naleže pločica, bandaš je i dalje od metala.
Istina prave se od aluminijuma i presvlace keramikom i vise ih prakitcno nema :) I dalje se takve felne zovu keramicke. Hoces da mi kazes da odes u radnju i kazes prodavcu daj mi pakne za aluminijumske felne prescucene kermickim slojem na kocionim povrsinama? :mrgreen:

Uglavnom ja ti skidam kapu, od nerazlikovanja lancanika do ovoga za samo par meseci. Jeste da brljas na nizu detalja, al to inace brlja ~90% aktivnih servisera, pa nije neko cudo.

Alexa
Automobil: Lada 2106

Post by Alexa »

Au dokle ste vi otisli,ajde aleko upadni sa nekim fotkama,sve mislim ofarbao si auto dal ima nesto novo,a ono samo o biciklama :P :P :P

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

pa njih dvojica udari po prici a ja pokazao bajs :D

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Evo rama na suvo bez lakiranja, to je ona boja sto sam uzeo da probam za auto

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

skora

Post by skora »

Dobra boja jeee :shock: :shock:
......opali jednu sliku na dnevnom svetlu ako te ne mrzi,ali obrati paznju na senke.
Bas me zanima kakva je na prirodno (sto se kaze)

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

sutra ako bude dobro vreme, sad izlakiram jos jednom, ne definisana mi boja skroz, u posudi crna perla a ovako sivo braonkasto, zanimljiva skroz

bruyoni

Post by bruyoni »

Dobra boja, sada samo nađi neki poliuretanski lak da je zaštitiš. Mogao si da ostružeš varove pa da odbiješ ono što zovu "candy look" ali oduzelo bi vremena
Boki78 wrote:
bruyoni wrote:Ja vidim bicikl za koji preporučujem delove ti očigledno ne...
Vidim i ja i dalje preporucujem delove koji su po 10-20e sto je od firmirane iole normalne robe najjeftinije sto postoji. U cemu je problem? Zbog cega si mu preporucio SD3, a zasto ne neka kljesta od par stotina dinara ako vec furas prinicip samo najjeftinije?
bruyoni wrote:OK, a gde PIŠE da sam rekao da ne valjaju? Kod mene u kući kada kažeš da nešto ne voliš to je subjektivno mišljenje, nismo toliko osioni da smatramo da nešto ne valja samo zato što se nama ne sviđa, ako su tebe tako vaspitali to je tvoj problem...
Pa vidis ni meni se ne svidja avid hidraulika, modulacija mi nekako ne odgovara i za moj ukus mlohav osecaj na rucici ali nikad ne bih mogao da kazem da se ne osecam sigurno sa njima. Kad karakterises rad kocnica sa "ne osecam se sigurno sa njima" to ima najdirektnije znacenje da ne valjaju. Sasvim drugo je da pricas kako ti karakteristike kocnica nisu po ukusu i da volis sisteme koji drugacije rade, ali nesigurnost bar kada je kocioni sistem u pitanu ima samo jedno znacenje.
bruyoni wrote: Da, tvrdim da se obuč od keramike nikada nije pojavio u prodaji. Keramički je samo sloj koji se nanosi na bandaš tamo gde naleže pločica, bandaš je i dalje od metala.
Istina prave se od aluminijuma i presvlace keramikom i vise ih prakitcno nema :) I dalje se takve felne zovu keramicke. Hoces da mi kazes da odes u radnju i kazes prodavcu daj mi pakne za aluminijumske felne prescucene kermickim slojem na kocionim povrsinama? :mrgreen:

Uglavnom ja ti skidam kapu, od nerazlikovanja lancanika do ovoga za samo par meseci. Jeste da brljas na nizu detalja, al to inace brlja ~90% aktivnih servisera, pa nije neko cudo.
Jer jeftino ne znači povoljno, ako hoće jefitno i da mu se savijaju pri svako kočenju nek uzima te tvoje od par stotina. Na ovom bajsu će bilo koje firmirane pre početi da deformišu vile nego sebe.

Lepo sam napisao da se ograđujem i da ih ne volim, da si pitao što dobio bi odgovor sličan onom tvom oduševljavaju da ti je dizalo guzicu jednim prstom. Ne volim da mi zabada jednim prstom to što si se ti našao uvređenim pa potegao hidraulične diskove to me ič ne dotiče i ne menja stav.

Pa naravno da ne bih koristio tako sakat izbor reči, i opet dolazimo do toga da se iste ne prave od keramike. Možeš ti da odeš u poslastičarnicu i da tražiš svilene bombone pa im do mile volje dokazuj da se prave od svile a ne od šećera jer "tako piše na njima". To su ti "majstorski" manevri kada izražuju dužine u jotima, pričaju o konjaži, ne razlikuju materijale, ne znaju kako se zovu osnovni mašinski elementi..

Skidanje kape kačim mačku o rep.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

aaa varove ne diram bas je super to mi se svidelo jos od kad sma ga kupio

skora

Post by skora »

aleko-2141 wrote:ne definisana mi boja skroz, zanimljiva skroz
Jeste ...zato sam te i zamolio da je bolje fotnes ......ovako nesto hocu da uradim ,pa mi se cini da je to ta boja ;)

Image

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

tamnija, LC8Z ovako nesto al dok ne uslikam preko dana nista ne znam

skora

Post by skora »

aleko-2141 wrote:tamnija, LC8Z
Ahaaa ...znam koja je.
Ti malopre vices ide i na braon....ja citam,kovelim jel ovaj luuu :D :D ///a u stvari ima i tog pigmenta.Znam tacno sad koja je

8)

Post Reply