Mislis na onaj divni aktuelni sistem koga iznad alivia vise nema? Octalink patrone danas kostaju isto ili malo vise od firmiranih cetvrtkibruyoni wrote:Tebi ono izgleda kao bicikl na koji će neko da stavlja oktalink
Aj ti pocnes da citas sta ja pisem za pocetak:)bruyoni wrote:Hajde uozbilji se pa da pričamo ko normalan svet a ne tu da se proseravaš sa stavljanjem komponenti gde jedna košta više od ovog celog bicikla.
Daklem ni na kom mestu nisam rekao da stavlja komponente koje vrede vise od samog bicikla. Ono sto jesam rekao jeste reakcija na proser da shimano kocnice ne valjaju, da u njih nemas poverenja i sl. i to islustrovao primerom brutalnih shimano kocnica koje su sve sem lose.
Dalje posto nisam ni ja verujem da od te informacije on ima koristi, sam rekao da i najjeftinije shimano v-brake kljesta poput tvoje acere rade odlicno ako ne nose fabricke pakne. Rekao sam da fabricke ne koce efikasno da deru felnu i da je to osobina i najskupljih shimano pakni.
E sad to si ti malo veselije nego sto treba pokapirao.
Prvo jako uproseceno gledas na problem jer si kompletno zanemario Q-Faktor tj da razni cranksetovi na kontu njega drugacije opterecuju te lezajeve, a potom i jos jednu zanimacijubruyoni wrote: Ova šajbne će na novom biti isto pomerene jer se tako pravi jer se strukturno najsigurnije za opterećenje ležaja
Jel mozes da mi objasnis sledeci fenomen. FC-M430 daklem alivio na cetvrtku koga po tvojim recima
svi ekonomci kopiraju, koristi bb-un26 (-e) patronu koja je dugacka 113mm. Zbog cega dobri brat shimano proizvodi patrone (cetvrtke!) drugih dimenzija, cak i ohoho vecih od 113? Da nije mozda zbog toga stobruyoni wrote: jer sva ekonomija kopira Shimano Alivio, ako je i sada dobra obzirom na vrsnog proizvođača.
ipak nije tacno. Verovao ili ne imas kurblu preko cije ivice koja ide na patronu idu sajbne, a imas i onu gde su u istoj liniji kao i one gde je linija kurble levo od sajbni. Najveca raznolikost je bas kod tih feng shui govanjaca od 1000 dinara. Bukvalno zavisi kakav trash je neko uvezao u turi i kako promene kineza dobavljaca tako se promeni i sparivanje osovina/patrona sa pogonimabruyoni wrote: Ova šajbne će na novom biti isto pomerene jer se tako pravi jer se strukturno najsigurnije za opterećenje ležaja
Pretpostavljam da ti je lose dojaviljeno, zapravo keramika je u pitanjubruyoni wrote: Da imam i ključ za HT, ali što stati na tome hajde da mu dam alat da ugradi pressfit za karbonski ram, ili se od toga materijala prave i točkovi na kojima škripeće XTR pakne lepo koče hmmm...
Ako mu 0.5-1cm razlike preterano savije kolena onda neka ih promenibruyoni wrote:I šta ćemo sa prevelikim savijanjem kolena kod visokih vozača uparenih sa dugačkim kurblama kao i sa kačenjem točka ako na ovu vrsnu mašinu ikada odluči da stavi 29" točkove? eee mora i na to da misli!
Pa lepo nece moci da ih stavi, jbg tezak kompromisbruyoni wrote:kao i sa kačenjem točka ako na ovu vrsnu mašinu ikada odluči da stavi 29" točkove? eee mora i na to da misli!
Ja ih bogme za zivota kupio nisam, ali na zalost servisirao bicikle sa njima jesam i to ne bas mali broj. Daklem kupi 5 novih po svom izboru, ja ti samo energicnijom voznjom uz malo strmiju ulicu svih 5 da sa'ranim na kecabruyoni wrote: Za normalnu upotrebu evo vozaju se ljudi na nitnovanim pogonima sve u 16. Naravno još nikoga nisam video da voza nitnovani pogon na namenskim kurblama od 800€ ali eto možda se nađe neko. To što tebi puknu jbg ti baš imaš dar da odabereš vrhunski fuš.
Ajd sad rezime. Taj bicikl jeste jeftin. Realno vise bi farbanje rama kostalo kada bi radio profesionalac nego sto sam ispravan bicikl vredi na trzistu. No ukoliko je resio da se igra restauracijom bicikla i da ga dovede na ispravno stanje na sta ima pravo, onda je red da to uradi kako valja. Mnogo je bolje da umesto sranjceta od 1000 dinara pazari pogon od oko 2000 dinara i patronu od oko 1000 nego da pare baci u vetar kupujuci jeftini krs. Ulaganje od 25-30e svakako nije neki neverovatn trosak koji sebi ne moze da priusti, a razlika izmedju nitnovanog govanjceta sa ravnjikavim sajbnama i shimana sa nazubljenom kurblom i sajbnom koja efikasno dize lanac na sebe postoji i oseca se ...