Lada 2104 Twincam by djape

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Re: Lada 2104 Twincam by djape

Post by bruyoni »

Pera wrote:Unior original imas u Merkuru,ali kao sto Djape rece,ni malo nije jeftin.
Preskupi su! U wobyhaus-u imaju LUX alate profi seriju skoro svih klešta im prave NWS i Felo i to u glavnom drže u VDS (izolovanim) izdanjima.
Jeftiniji su a bolji od Uniora, bar kad sam ja gledao cene. Ili ako imaš koga da ti od preko grane nabavi neki Knipex, Witte, Beta, Wiha, Bahco, Facom, Irazola, Corolus...
Ne kažem da je Unior loš ali ima dosta boljih.

denesrb
Automobil: Lada 2108

Post by denesrb »

Dobra lajka! Svaka cast! Sto se tice branika ja radije ne bih ni stavljao posto bez branika po meni bolje izgleda.

Pera

Post by Pera »

Pa kad ga zaustavi policija,ili ne daj boze neko cukanje...
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

djape1977

Post by djape1977 »

policija mi nije pravila probleme a zaustave me povremeno.
cukanje jeste problem
j***** auto bez kardana

svabazr
Automobil: lada 2106

Post by svabazr »

Ja sam citao negde da po zakonu moras da imas branike i ima i koje dimenzije itd
pa kad dolazi do cukanja onda jeste problem.. dosta znace ti branici nisu ih dzabe izmislili :)

BKS_tmo

Post by BKS_tmo »

Jeste, tehnički pravilnik propisuje obavezno postojanje branika na automobilu, ali sve zavisi od policajaca i ovih "stručnjaka" na tehničkom pregledu.
[img]http://i220.photobucket.com/albums/dd85/BKStmo/CopyofA002.jpg[/img]

nemanya
Automobil: NIVA 4x4

Post by nemanya »

bruyoni wrote: Knipex,Wiha,Facom,
& Gedore

Pa ko hoće da ima stvarno dobar alat,koji trpi silovanje svakojako,koji nije ni jeftin a i ni fuš, onda ovi proizvođači su moj lični predlog.

Ne mora da se traži od preko,ima i ovde uvoznika. Jeste skuplje,ali ne moraš da se cimaš.

aleksa

Post by aleksa »

nemanya wrote:Ne mora da se traži od preko,ima i ovde uvoznika.
Ima ovde i dzankija koji "pozajmljuju" po raznim radionicama,kod njih ti je najpovoljnije! :D

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Ma ne svraćaju džankiji u takve radnje sad su krenuli da obrađuju Zunto-e :D
nemanya wrote:
bruyoni wrote: Knipex,Wiha,Facom,
& Gedore

Pa ko hoće da ima stvarno dobar alat,koji trpi silovanje svakojako,koji nije ni jeftin a i ni fuš, onda ovi proizvođači su moj lični predlog.

Ne mora da se traži od preko,ima i ovde uvoznika. Jeste skuplje,ali ne moraš da se cimaš.
Deru da koža otpada, bar ono što sam ja video, za stahlwille nasadne mi realno bilo isplativo da ih uzmem platim karticom i da ovde platim porez i PDV (a možda bi i bez toga prošao). Ima tu caka i cakica ko za koga pravi, treba pratiti tipa Stanley FatMax kompleti šrafcigera, pravi ih Facom a koštaju dva puta manje, ili tipa tražiti Irazola (španci) koji prave za Hazet i bahco ili jednostavno ići na ne znanje, tipa ovde sam od tipa uzeo Kress ganc novu neotpakovanu (ja je otpakovao da vidim dal je to to i dal sve ima) ubodnu od 500W za 20€ jer je tip u prodavnici mislio da su neki kinezi. Odma sam mu isprazno zalihu od 4 kutije!
Ali dosta o tome da ne preotimamo Đapetu temu :D

svabazr

Post by svabazr »

ma uzecu unior i samo unior to barem znam da sam platio i da ima da bude kljuc i za unuke :D jer sam bio proso sa nekim kljucevima itd pa kad mi bas treba on se slomi pa onda bacim i ladu i kljuceve ba otpad sve :)
a za ubodne testere,busilice i te stvarcice BOS je mama.

svabazr

Post by svabazr »

djape kako si resio kvacilo?
jel si stavio fiatov na sajlu ili ladin?

djape1977

Post by djape1977 »

au brate, bas te mrzi da citas, vec sam o tome negde pisao. koristi search na forumu!
stavio sam ladin sistem hidraulicnog kvacila tako sto sam isekao sekciju fiatovog zvona menjaca na kojoj je nosac sajle kvacila i na to mesto uvario sekciju ladinog zvona sa nosacem hidraulicnog cilindra kvacila. takodje sam pomerio oslonac viljuske kvacila unutar zvona jer sajla na fiatu povlaci viljusku kvacila a ladina hidraulika gura.
radi, cak je i malo mekse kvacilo nego na ladi inace jer je veci precnik korpe i lamele. ne valja zato sto je podlozno crkavanju hidraulike kao i inace na ladi. na fiatu sam za 10 godina jednom zamenio sajlu kvacila a na ladi te cilindre svake 2 godine ako nadjem dobar a svake 2 nedelje ako nemam srece. u celoj prici je drasticno tvrdje nego originalno fiatovo kvacilo na sajlu tako da sve skupa treba to lepo prebudziti da bude na sajlu onako kako su ga italijani i zamislili.
j***** auto bez kardana

djape1977

Post by djape1977 »

dobro bre marko, davno smo ustanovili da je tvoja lada cudo nevidjeno. :D

kod mene za 9 godina i na 3 lade dosad menjao sam ih ukupno 7 ili 8 puta. najcesce u paru i gornji i donji.
rekord drzi Fenox, trajao je 4 dana. neki no name "original ruski" - 2 nedelje.
metelli 2 godine, ferodo odprilike isto. u mom slucaju 2 godine je 40-50.000km

pretpostavljam da kao i sve ostalo na ladi original traje 100-150.000 a onda pocinje sex. nesto mi se javlja da tvoja lada jos nije nagazila 100.000km
j***** auto bez kardana

svabazr

Post by svabazr »

pa ne znam ja na drugu lajku menajm na svakih 20 000-30 000km crkavaju samo zvoni a neki i crknu sto kaze djape za 2 dana ;D

dejo

Post by dejo »

Majstori kazu da je najveći krivac brzog crkavanja hidrauličnih cilindara kočiono ulje. Navodno da je kod nas to ulje preagresivno za gumice.
Desi se da i novi cilindar propisa. Pitanje je koliko bi takvi dijelovi smjeli stati na lageru. Očito kod nas stoje dok se ne prodaju. Vjerovatno i gumice imaju rok trajanja.

Post Reply