Sto se tice udobnosti, ako ostavljas stock vesanje nices nista osetiti. Naravno, ko vec stavlja stabilizator toliko napred toliko pozadi sigurno neostavlja original vesanje. Prednji stabilizator ce ti dati vishe kontrole prednjim delom, minus je taj da ce vishe da dere prednje gume u krivinama i t.d. Uglavnom kome je super u stock ladi neka nista neeksperimentise i vozi tako kako jekaskader wrote:e to to.vidiš da ima neke veze. kao abs. a za gumesi u pravu. imam opel vektru i lošegme i gora je odlade što se stabilnosti tiče.tako je da. a ove dolje slike od stabilizatora dali taj stabilizatornarušava udobnost?djape1977 wrote:stabilizator o kojem je rec je u stvari zadnja balans stangla. smanjuje naginjanje u krivinama. takva vec postoji napred. to o cemu kaskader prica je regulator sile kocenja zadnjih tockova. kad naglo zakocis i zadnji deo se podigne, on treba da popusta zadnje kocnice tako da zadnji tockovi ne blokiraju.
sto se stabilnosti tice, veruj mi, promenio sam 3 lade i gomilu drugih kola, samo ti kupi ljudske zadnje gume. uzmi lepo 185/60/13 ali ne tigrove. neke toyo, yokohama, michelin pa ces videti sta je stabilnost! zadnji stabilizator ti treba bas samo za ekstremno divljanje.
Lada Žiguli 2103
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
TO ROLL IT TILL THE WHEELS FALL OFF!!!
http://public.fotki.com/SerzasLive/
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
Ljudi, ja ne vozim agresivno, pa da mi je to preko potrebno. Serzase, ti si jednom objašnjavao kakvo je mrtvo, a kako modifikovano vešanje. Ja naravno ne želim ništa ekstremno da ugrađujem. Samo sam mislio da je učinim stabilnijom. Ali mi je Đape objasnio kako to da učinim samo sa gumama.
Nego me nešto buni. Kod mene na 2103 ništa na tome nikad nije taknuto. Voleo bih da sve te elemente prefarbam: viljuške, opruge, stabilizator... srećom diferencijal je kao nov i spolja. Ne znam koliko se isplati to farbati i držati lepim, jer i kod novih vozila to porđa brzo.
Nego me nešto buni. Kod mene na 2103 ništa na tome nikad nije taknuto. Voleo bih da sve te elemente prefarbam: viljuške, opruge, stabilizator... srećom diferencijal je kao nov i spolja. Ne znam koliko se isplati to farbati i držati lepim, jer i kod novih vozila to porđa brzo.
Ваз 2103, 1979.
ne isplati se cimanje. koliko cesto peres auto odozdo? sve se to vrlo brzo usvinji. ja sam cak i niklovao viljuske pa posle nedelju dana voznje budu sive i blatnjave kao i svake druge.
pa odprilike kapiram iz tvojih ranijih prica u cemu je problem i kako vozis, samo ti kupi ljudske gume i neces prepoznati auto. i zaboravi all season gume i kojekakve wintere i sl. kupi letnje gume za leto, svake ce biti ok i za voznju po kisi, a za zimu spremi bar dve felne sa nekim ozbiljnim zimskim gumama za nazad
pa odprilike kapiram iz tvojih ranijih prica u cemu je problem i kako vozis, samo ti kupi ljudske gume i neces prepoznati auto. i zaboravi all season gume i kojekakve wintere i sl. kupi letnje gume za leto, svake ce biti ok i za voznju po kisi, a za zimu spremi bar dve felne sa nekim ozbiljnim zimskim gumama za nazad
j***** auto bez kardana
Da sto se tice guma to je prva stvar o kojoj cak nisam ni mislijo da govorim jer mi izgleda elementarno. Nezaboravi da i opruge dotraju, pa ako imas mogucnosti da promenis sve delove na vesanju stavis gume stabilizator onda imas stvar 
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,