nista licno, ali zasto ocekujes da bilo ko na ovom forumu osim tbe zna koliko je kuna? mogao si da kazes cenu i u kuvajtskim dinarima jednako....cjumper wrote:Gdje kupiti zaštitne plastike za blatobrane, one crne za ispod blatobrana i one rubnjake ?
God nas su zaštite za ispod blatobrana 450kn.
Lada Niva 1.9 mTDI
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
Re: LADA NIVA 1.7
j***** auto bez kardana
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
1.8 benz wvcjumper wrote:Koj točno motor ti misliš ugraditi ?
Isprika,djape1977 wrote:nista licno, ali zasto ocekujes da bilo ko na ovom forumu osim tbe zna koliko je kuna? mogao si da kazes cenu i u kuvajtskim dinarima jednako....cjumper wrote:Gdje kupiti zaštitne plastike za blatobrane, one crne za ispod blatobrana i one rubnjake ?
God nas su zaštite za ispod blatobrana 450kn.
Oko 60 eura
Ajde cjumper ponasaj se malo, za koji dan bicete EU
i nema vise kuna. 
i nema vise kuna. Re: LADA NIVA 1.7
mislim da si pogresio sa diselom. jer sad imas jedva 70 ks na tockovima i videces sta ti je dare rekao, kada budes morao voziti autoputem bice problem preticanje i voznja vecom brzinom. da si pravio auto samo za njivu i sporohodnu(traktor) onda bi ovo i bilo neko resenje, ovako bice losiji rezultat a i veca potrosnja nego na plinu...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
Sve je sklopljeno tako da se nema baš što vidjeti.aleko-2141 wrote:Pa i to je dosta, aj bar dok nije skroz sklopljen auto da mi slikas kako je pricvrscena ploca bar neka slika.cjumper wrote:
Kaj se tiće međuploče jedino znam da je debela 8mm, a ovo ostalo to majstor pohranjuje u glavi.
Evo skica međuploče (to sam morao skicirati za atest):
- aleko-2141
po ovoj skici ispade da ploca ide izmedju motora i zamajca?
slikaj to sto se vidi ako moze nesto
hvala za ovo
a sto se tice plastika za rubove kod nas je u prodavnici oko 35 eura a ima na pijaci da se nadje i 50% jeftinije
hvala za ovo
a sto se tice plastika za rubove kod nas je u prodavnici oko 35 eura a ima na pijaci da se nadje i 50% jeftinije
Sad imam oko 70ks, ali unutra ide turbo tako da će biti 90ks i obilje momenta u odnosu na Ladin 1.7.jeronimo wrote:mislim da si pogresio sa diselom. jer sad imas jedva 70 ks na tockovima i videces sta ti je dare rekao, kada budes morao voziti autoputem bice problem preticanje i voznja vecom brzinom. da si pravio auto samo za njivu i sporohodnu(traktor) onda bi ovo i bilo neko resenje, ovako bice losiji rezultat a i veca potrosnja nego na plinu...
Napunio sam rezervoar do čepa negdje cca oko 39-40l ako se ne varam.
Sad sam negdje na pola rezervara i prošao sam 300km znači potrošnja mi je cca 6,5l /100km dizela.
A 70% vožnje je izvan asfalta tj. sporohodne brzine šuma, blato usponi itd...
Za usporedbu: kod takve vožnje mi je sa 1.7 trošila cca 14-17l /100km.
Tako da mi je dizel jeftiniji od plina + jeftinija registracija + nema servisa plina
Niva se po terenu (šumi, blatu, usponima) ponaša neusporedivo bolje. Može se krenuti bez gasa u leru, nema turiranja, visokih okretaja, kurenja kvačila i slično.
Na malim okretajima svladava sve prepreke i uspone s lakoćom.
Na cesti sad ide nešto slabije cca 10%, slabije povuće i vozio sam ju do 115km/h, sa 1.7 do 120km/h.
No ćim riješim atest i još neke obaveze po šumi koje imam ovaj tjedan, ide unutra turbina i onda će sve karakteristike biti daleko bolje nego sa 1.7
Naravno jedna od najbitnijih stvari je vožnja po terenu i potrošnja, jer po autoputu ću se s njom voziti možda 2 puta godišnje i to po 50km.
Najljepše se je voziti u 5. brzini tempo od 80-100km/h.
Jedino me mući stara boljka: središnji diferencijala ili pomoćno kvaćilo (između s. diferencijala i getribe) - ruži i bruji.
Probat ću zamijeniti to pomočno kvačilo (tu gumu i sve ostalo kaj se nalazi između).
Last edited by cjumper on Mon Jul 01, 2013 10:00 pm, edited 1 time in total.
Budem poslikao sve kaj se da,aleko-2141 wrote:po ovoj skici ispade da ploca ide izmedju motora i zamajca?
hvala za ovo
Kupio sam one plastike za ispod blatobrana za 50eura kod nas i već su ugrađeni,
Sad još moram kupiti gumene tepihe, to ću ići u Mađasku jer su kod nas oko 60eura, i trebaju mi plastićni rubovi za blatobrane.
- aleko-2141
Ok, aj ovih dana ako mozes jer hocu da pripremim sta mi trebacjumper wrote:Budem poslikao sve kaj se da,
aleko-2141 wrote:Ok, aj ovih dana ako mozes jer hocu da pripremim sta mi trebacjumper wrote:Budem poslikao sve kaj se da,
Danas smo išli sistemom eliminacije i na kraju je ostala getriba i onaj dio na kojem je ona okrugla guma.
Znači kad je pušteno kvačilo čuj se rondanje (buka) iz getribe ili iz malog kardana (one gume) ili iz obojeg. Iz središnjeg diferencijala sam siguran 90 % da se ništa ne ćuje jer sam ga stavio u neutralni položaj.
Npr. centralni dif. stavim u neutralni položaj, mjenjač stavim u npr 3. ili 5. brzinu i pustim kvačilo i onda započinje buka i lagane vibracije kao da je nešto raspušteno, odpušteno, rašarafljeno. Nešto drnda zuji i bruji, dali tko ima ideju što bi moglo biti ?
Dali postoji neko riješenje ili da krenem u potragu za drugom getribom ?
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
To što se čuje je normalno ako se čuje samo na ler gasu. Jer, tada motor (naročito dizelaš) neravnomernom brzinom okreće spojničku i svaki zazor se čuje. Kao kada bi ti skinuo menjač i rukom spojničku okretao levo-desno. Isti je efekat. Ako se ništa ne čuje pod opterećenjem onda je sve OK. Možeš odšrafiti kardane i pustiti i reduktor da se vrti, pa prati ptomene zvuka u smislu ubačen/izbačen reduktor.
To me je mučilo i sa benzincem, i problem je što se zvukovi pojačavaju sa opterečenjem.Dare wrote:To što se čuje je normalno ako se čuje samo na ler gasu. Jer, tada motor (naročito dizelaš) neravnomernom brzinom okreće spojničku i svaki zazor se čuje. Kao kada bi ti skinuo menjač i rukom spojničku okretao levo-desno. Isti je efekat. Ako se ništa ne čuje pod opterećenjem onda je sve OK. Možeš odšrafiti kardane i pustiti i reduktor da se vrti, pa prati ptomene zvuka u smislu ubačen/izbačen reduktor.
Vozio sam se prije koji mjesec sa Ladom 1.7 i poslije toga sa jednom dizelkom i iz mjenjača nije bilo gotovo nikakvih zvukova, znam što je normalni zvuk za Nivu a koji nije zato me sad to i muči.
Pošto sam uložio toliko vremena truda i novaca, hoću da sve bude potpuno ispravno.
Kod mene nešto zvoni u getribi.
Hvala za ovaj savjet oko skidanja kardana, prije konkretnog zahvata ću i to provjeriti.
pokušat ću snimiti video tj. zvuk pa stavim na you tube da ćujete.
Još malo pa 90000km, a neki dan sam na servisu vidio jednu Nivu 2006g sa 83000km i getribao 0 bodova, totalno mrtva, i danas sam se razgovarao sa čovjekom koji ima Nivu 2002. godina isto mjenjao getribu.djape1977 wrote:koliko je presla ta tvoja lada?
Dali ima je to boljka ili ?