dejca, Lada riva 2107
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Re: dejca, Lada riva 2107
U čemu je tačno problem da se kupi drugi motor za 100€ (1300 vidim su manje, 1500 nešto više od te cifre) i ubaci kod tebe?
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Skini glavu pa ces znati, da smo bliže ja bi ti to sve spakovao al nismo tako da moraš se snadjes, potrudi se da nađeš drugi motor ako nije do glave, gde još da ti odeš onda komotno možemo svi za tobom.
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Za glavu je makar lako ima ih na kilo kupiš, središ i montiraš.
Dejca nađi nekoga sa kompresorom, stavite klip u DMT na početak sabijanja, ili malo uz cilindar, skineš deklu, nabijete pritisak u cilindar i ako pušta na ventilima odmah ćeš čuti.
Dejca nađi nekoga sa kompresorom, stavite klip u DMT na početak sabijanja, ili malo uz cilindar, skineš deklu, nabijete pritisak u cilindar i ako pušta na ventilima odmah ćeš čuti.
-
Boki78
Dejco ova muka ce ti svakako da osasavi dzepno zmijce, samo mozes da biras koliko i na koji nacin. Imas dve varijante, ili resi motor kako valja, ili uzmi drugi auto kako valja. Medju-krpez-resenja, bilo sa motorom ili nabavkom neke drevne truljevine ce ti i zmijcetovu decu da izpotepuju.
- aleko-2141
Vidi sta Djape ima, ja sam mu pre prodao dve lade
Od krpljenja nema ništa, to nikad nisam ni radio. Ako štelovanje ventila ne da rezultate skida se glava. Videćemo tad šta i kako.
Od nekog osvežavanja motora nema ništa, ni ja ni majstor nismo za to. Generelna da se uradi to je infensticija od oko 300-400 evra i to je u redu. ALI koliko će limarija da izdrži, sumnjivi su mi unutrašnji koševi/blatobrani. Levi je već krenuo da truli, ja sam to zaustavio koliko toliko ali se ne zna kad će opet pokazati. Tako da videćemo kako dalje.
Drugi motor kako da se srede papiri?
Od nekog osvežavanja motora nema ništa, ni ja ni majstor nismo za to. Generelna da se uradi to je infensticija od oko 300-400 evra i to je u redu. ALI koliko će limarija da izdrži, sumnjivi su mi unutrašnji koševi/blatobrani. Levi je već krenuo da truli, ja sam to zaustavio koliko toliko ali se ne zna kad će opet pokazati. Tako da videćemo kako dalje.
Drugi motor kako da se srede papiri?
-
masan_motor
Drugi motor i teraj, kakve crne generalke za ladu, limarija ko od papira ljudi se zeznu pa posle i vare. Ispadne te ko još jedna nova lada kroz krš delove. Teraj to dok ne otpadne kugla, lade su poznate po tome 
Kugle ja menjam preventivno redovno iako su dobre.
Drugi motor, a kako registraciju da prodjem?
Drugi motor, a kako registraciju da prodjem?
-
masan_motor
To moze da prodje tehnicki? Daj ne zezaj
Koliko se secam, kupoprodajni ugovor i samo predas u supu barem je tako bilo nekada. Danas bi trebalo da je motor rezervni deo ili jos nije?
Koliko se secam, kupoprodajni ugovor i samo predas u supu barem je tako bilo nekada. Danas bi trebalo da je motor rezervni deo ili jos nije?
- aleko-2141
Dejca šljiva je majka za sve :-D
Kakvi papiri, glava da se skine odmah, da je klip ili karika to bi tuklo samo tako.
Kakvi papiri, glava da se skine odmah, da je klip ili karika to bi tuklo samo tako.
Drugi motor bi morao biti sa lade koja je trošila plin, ako nije mora na reatest, to znam da treba sigurno.
Aleko videćemo kako će da bude, kraj će kaže, sutra ja rasturam i majstor dalazi da ih prvo prešteluje ventile, pa videćemo šta će kaže.
Aleko videćemo kako će da bude, kraj će kaže, sutra ja rasturam i majstor dalazi da ih prvo prešteluje ventile, pa videćemo šta će kaže.
- aleko-2141
Da je ventil nategnut ne bi dihtovao a tada bi napravio neki karambol, ako je labav tj veći zazor imaće smetnje u radu a ti nemaš kompresije ništa tako da džaba ti stelovanje,
-
Boki78
Ventile mozes i sam da nastelujes bez problema, a do toga nije, tako da slobodno skidaj tu glavu i ne gubi si vremenadejca wrote:Drugi motor bi morao biti sa lade koja je trošila plin, ako nije mora na reatest, to znam da treba sigurno.
Kako da skidam glavu kad to nisam video nigde kako se i sta radi. Lako cu je skinuti ali kako da je namestim. Da smo blize pa da mi Aleko da instrukcije i potreban alat koji ja nemam za opruge i spijun pa i da radim sam, ovako platicu i nek uradi covek, samo kad li ce videcemo. Ako treba glava da se skida i ako kola odvezem kod njega bice gotova za nedelju dana. A predlozicu mu i da radimo i kod mene, rasvetu u garazi imam delux i taman da spiuniram
Jeli ako se vidi da je ventil nagoreo i mora da se menja, dali da se promene samo ti ventili koji su osteceni ili najbolje svih 8?
Jeli ako se vidi da je ventil nagoreo i mora da se menja, dali da se promene samo ti ventili koji su osteceni ili najbolje svih 8?
- aleko-2141
Ja mogu ti napišem kako da skines glavu i zamenis ventil ali vodjicu ne možeš sam jer mora da se odradi razvrtacem na meru, glava mora na obradu a oni mogu da zamene ventil tj sve da predihtuju, kod mene komšija uzme 30 eura da poravnja i predihtuju ventile, skinuti glavu je čas posla ali vratiti je malo teze za tebe jer nemaš kilo ključ i znanje kako da nastelujes ventile, moj ti je savet da sam skines glavu a majstor da vrati