Altinjanin 112

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

IlijaGM

Re: Altinjanin 112

Post by IlijaGM »

Takodje treba da menjam set kvacila i nsam pametan shta da radim da li da uzimam nov,ali kad vidim kakvog su kvaliteta delovi na trzistu ne uzma mi se,ili da reparimam postojeci?

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

Sacks je 19 800.Nisam pametan...po svemu sudeci stavicu Valeo,nemam i ne mogu ove skuplje da stavim.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

Boki78

Post by Boki78 »

Pogledaj pre kupovine da li na pakovanju tog Valea pise PHC. Ako pise batali pricu, to je neko Koreansko djubre, tj. produkt Valeo fabrike iz J. Koreje. Ja sam to uzeo, i u pocetku sam bio veoma zadovoljan.Kako vreme promice tako mi se nivo zadovoljstva brzo smanjuje :mrgreen:

IlijaGM

Post by IlijaGM »

altinjanin wrote:Sacks je 19 800.Nisam pametan...po svemu sudeci stavicu Valeo,nemam i ne mogu ove skuplje da stavim.
ne bih ti preporucio valeo,citaj zbog cega:
http://www.arcs.org.rs/forum/viewtopic. ... ilit=valeo
ja se razmisljam da ako je samo lamela otisla da je repariram.

altinjanin

Post by altinjanin »

E nazdravlje....sad si me pokopo al' do kraja !Ma ne znam ni sam,videcu,jbg ovde je sudjeno izgleda da se menja set na 30000,a kaisevi na 20000,bar u mom slucaju..

IlijaGM

Post by IlijaGM »

Ne znam ni ja sta da radim valeo set za multiplu je 8050din u kit komercu,luk set u evro autu je zvao sam ih nekoliko puta prvo kazu 20 000din posle 17 500,pa 21 500 sad o kakvoj je "kombinaciji" rec to oni znaju,takodje tvrde da set od brave 1.6 ne pasuje na multiplu,a po katalogu pasuje raspitao sam se i u drugim prodavnicama,a luk set za bravu je 8600 menjao je ujak na bravi skoro.

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

To kod tih tako malverzacija odeš na online katalog proizvođača nađeš šta odgovara i tražiš po kataloškom broju. Ja tako trežim većinu delova jer je svima prva reakcija kad čuju da treba deo za ladu: "ne držimo za ladu" iz jednsotavnog razloga jer im niko ne traži svi idu u "ruske" prodavnice ili na buvljak.

PS: a jesi ti proverio da slučajno nije pretegnuta sajla kvačila? Mislim da se neko nije zaigrao sa ključem i krenuo da zateže sve što treba i ne treba :D

altinjanin

Post by altinjanin »

Ma nije,poslednji put je stelovano kvacilo u aprilu,pred put u Austriju.U drugoj jos i ide,ali u trecoj kad dam gas broj obrtaja odeeeee...

IlijaGM

Post by IlijaGM »

bruyoni wrote:To kod tih tako malverzacija odeš na online katalog proizvođača nađeš šta odgovara i tražiš po kataloškom broju. Ja tako trežim većinu delova jer je svima prva reakcija kad čuju da treba deo za ladu: "ne držimo za ladu" iz jednsotavnog razloga jer im niko ne traži svi idu u "ruske" prodavnice ili na buvljak.
gledao sam pasuje

pesadinac

Post by pesadinac »

altinjanin wrote:Ma nije,poslednji put je stelovano kvacilo u aprilu,pred put u Austriju.U drugoj jos i ide,ali u trecoj kad dam gas broj obrtaja odeeeee...
ne bih da te palim,
ako kazes da je kvacilo-imam razloga da ti verujem, a
ali,
mozda ne bi bilo losa da pogledas i sa drugim majstorima ....
narocito posle poslednjih desavanja ....
Fool me once, shame on you!
Fool me twice, shame on me!

djape1977

Post by djape1977 »

definitivno mu je crkla lamela, probao sam auto.
j***** auto bez kardana

altinjanin

Post by altinjanin »

Dok ne sredim lamelu,i dalje me muci paljenje,i vise sam poludeo,ne znam sta da radim vise,znaci nece iz prve da pali,kao da se ugusi,iz drugog puta pali.Kada je zagrejan pali,uz duze verglanje.jedino nisam menjao filter goriva,moguce da je do njega,ostalo je sve provereno.Svecice o.k.u aprilu menjane,kabovi takodje novi.

pesadinac

Post by pesadinac »

altinjanin wrote:Dok ne sredim lamelu,i dalje me muci paljenje,i vise sam poludeo,ne znam sta da radim vise,znaci nece iz prve da pali,kao da se ugusi,iz drugog puta pali.Kada je zagrejan pali,uz duze verglanje.jedino nisam menjao filter goriva,moguce da je do njega,ostalo je sve provereno.Svecice o.k.u aprilu menjane,kabovi takodje novi.
meni se slicno desavalo,
naime, prvo paljenje - ugasi se odmah po paljenju,
sledece paljenje - upali i sve u redu.
posle je samo od sebe prestalo,
tako da sam i zaboravio na to ....
znam da nije neka pomoc, ali :oops:
Fool me once, shame on you!
Fool me twice, shame on me!

altinjanin

Post by altinjanin »

Pazi,ne brine me toliko,auto ide odlicno,nemam nikakvu primedbu,lepo radi,sve,apsolutno sve ok...ali evo jos pojedinosti,kada dam kontakt,kazaljka za benzin stoji na nulu''0'' i tako stoji minut-dva i onda se polako ''penje'',onda opet padne u toku voznje na nulu.Zatim opet se vrati,ali pokazuje manje goriva,tek posle pola sata voznje,tj.tokom voznje polako dodje tj.popne se i pokazuje koliko zaista ima.

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Hteo sam da ko profi iznuđivači stavim današnje novine da se vidi datum ali ih nisam nigde našao.
A i ovako je ispalo nekako efektivnije. :D
Image

Post Reply