U moju ladu mesto za tu lampicu akumulatora fabricki postoji ali je rusi nisu montirali cak je i izlaz iz altenatora slobodan. To znam jer sam na njega vezao relej za svetla, a dali bi ona tinjala ili ne neznam, tu je volt metar i lampica mi i netreba, zato to i tebi predlazem.
Lada Samara 1.3
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
Re: Lada Samara 1.3
Da Gago nekad nije menjao kontrolnu sijlicu za altenator i stavio neodgovarajucu pa da se ona zato tako ponasa. Ja ti pre lepo predlozih da kupis i montiras volt metar i da se po njemu upravljas. Ali naravno biraj ko ce ti ga montirati.
U moju ladu mesto za tu lampicu akumulatora fabricki postoji ali je rusi nisu montirali cak je i izlaz iz altenatora slobodan. To znam jer sam na njega vezao relej za svetla, a dali bi ona tinjala ili ne neznam, tu je volt metar i lampica mi i netreba, zato to i tebi predlazem.
a da ne probija svetlost sa neke druge lapice kroz neki procep u tabli ili je losa masa instr. table pa se sve prazni preko sijalicice...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
Za ovo prvo i ja sumnjam sto se tice tinjanja... Ali da je masa u pitanju da li bi se povecavao intezitet lampice dodavanjem gasa?
Samo Samara Srbina Spasava
LM, javio se mali problemcic koji iritira....
Problem se javio jos prosle godine kad sam se vracao sa Kopaonika, pa sam otisao do majstora, a manifestovao se tako sto kada drzim volan pravo ili desno nesto oko prednjih tockova skripuce... Cim za 2-3 mm volan okrenem u levo, prestaje... Cim pritisnem kocnicu, prestaje... Majstor je tada rekao da ce se potrositi plocica malo jer ona kaci negde, ali evo do sada se nije potrosila...
Javljalo mi se to s vremena na vreme od tada, ali u poslednje vreme prilikom svake voznje, neki put posle 2-3 km, nekad posle 40-50 km... I uzasno nervira...
Sta moze biti problem???
Problem se javio jos prosle godine kad sam se vracao sa Kopaonika, pa sam otisao do majstora, a manifestovao se tako sto kada drzim volan pravo ili desno nesto oko prednjih tockova skripuce... Cim za 2-3 mm volan okrenem u levo, prestaje... Cim pritisnem kocnicu, prestaje... Majstor je tada rekao da ce se potrositi plocica malo jer ona kaci negde, ali evo do sada se nije potrosila...
Javljalo mi se to s vremena na vreme od tada, ali u poslednje vreme prilikom svake voznje, neki put posle 2-3 km, nekad posle 40-50 km... I uzasno nervira...
Sta moze biti problem???
Kao i uvek tvoje jajarenje prilikom kupovine rezervnih delova .....Kupi krstene plocice u kojima nema opiljaka metala i neces imati skripkanjeGago wrote:Sta moze biti problem???
Pokusaj sa ATE proizvodjacem ......mene keva ucila od malena da samo te koristim
Pa ne skripe mi kad kocim
Ja napisah da skripanje prestaje kad se kočnica pritísne.
I nije konstantno, već u razmacima od sekund dva.
Ja napisah da skripanje prestaje kad se kočnica pritísne.
I nije konstantno, već u razmacima od sekund dva.
Ma ne vraca ti klip skroz ili je plocica potrosena dosta pa se ukosi kad se vraca .....
...aha ......ali kako ce ,znas da ce isprljati ruke ,a on je inženjer ljubi ga majka 
Pa moram ja da uprljam ruke, kad neko drugi ne sme...
Ti si samo strujni gremlin
-
travelman
...Isti si ko Boki i Travi,
LM, da se pohvalim jos jednom Skorinom majstorijom
Vozikao se ja po BGu veceras, stajem na semafor, bacam pogled na retrovizor, i vidim zamagljeno zadnje staklo...
Palim ja grejace zadnjeg stakla, kada odjednom lik iza pocinje da mi blica ko lud. Ja instiktivno krenuh da ubacujem u prvu, da bih krenuo, ali vidim da je crveno
Bacam pogled na tablu, kad vidim da su mi upaljene zadnje maglenke
Skontam ja da je Skora koji je imao mogucnost 50% jer su dzekovi od maglenki i grejaca isti, da pogodi i tu promasio
Pritiskam dugme za zadnje maglenke i pali se grejac zadnjeg stakla
Nastavih dalje normalno...
Pa da li ima nesto oko struje da mi je uradio kako treba

Vozikao se ja po BGu veceras, stajem na semafor, bacam pogled na retrovizor, i vidim zamagljeno zadnje staklo...
Palim ja grejace zadnjeg stakla, kada odjednom lik iza pocinje da mi blica ko lud. Ja instiktivno krenuh da ubacujem u prvu, da bih krenuo, ali vidim da je crveno
Bacam pogled na tablu, kad vidim da su mi upaljene zadnje maglenke
Pritiskam dugme za zadnje maglenke i pali se grejac zadnjeg stakla
Nastavih dalje normalno...
Pa da li ima nesto oko struje da mi je uradio kako treba
Pa ti sledeci put ponesi koka kolu kad se nesto radi ,i onda ce dzekovi da idu na svoje mesto ....do tad - vidis kako gremlini napadaju

- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
ja ti toplo preporucujem da mu sl put kupis kolu i da ga sklonis sa stane dok drugi neko radi